شوره سر

روشهای درمان شوره سر

روشهای درمان شوره سر

روشهای درمان شوره سر

شوره سر چیست؟

 

شوره به پوست مرده سـر کـه مـکرراً ریزش میکند، اطلاق می شود. هر کس در دوره های مخـتلف زندگی به مقدار متفاوت دچار شوره سر می شود. افرادی که دارای شوره زیـادی بـاشنـد، پس از مـدتـی پــوست سر آنها شـروع به خارش می کند.

دلایل ایجاد شوره:

موارد زیر از جمله عواملی هستند که ممکن است منجر به ایجاد شوره شوند:

عدم تعادل هورمونهای بدن
تعرق بیش از اندازه
واکنش های آلرژیک
بهداشت ناکافی 
تغذیه/سلامت ضعیف
کمبود خواب
ارث
شستن و خشک کردن نادرست موها
استفاده از کلاه های تنگ و چسبان
استفاده مکرر از محصولات آرایشی مو (مانند: ژل، موس، رنگ مو، فر)
هوای سرد
آب و هوای خشک
گرمای بیش از اندازه
هر چند اعتقاد بر این است که شوره به دلیل خشکی پوست سر ایجاد می شود، اما بسیاری از افرادی که موهای چرب دارند نیز دچار این عارضه می شوند.

درمان شوره

متاسفانه هیچ گونه درمان قطعی برای از بین بردن شوره وجود ندارد. (ممکن است با استفاده از نوعی داروی خاص برای مدتی قطع شده اما مجدداً شروع شود) اما در این میان راههای وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید میزان شوره را کم کنید.

اگر میزان آن زیاد نیست و در حد متوسط قرار دارد، می توانید روزی دوبار موهای خود را با شامپوی معمولی بشویید. با این کار تقریباً تمام شوره ها از بین خواهند رفت.

سعی کنید از شامپوهای معمولی استفاده کنید. شامپوهایی که قدرت پاک کنندگی بالایی دارند، پوست سر را خشک کرده و موجب می شوند که میزان شوره ها بیشتر شود.

اگر احساس کردید که استفاده از شامپوهای معمولی اثری بر روی موهایتان ندارند، از انواع ضد شوره استفاده کنید. اثر این نوع شامپوها پس از گذشت چند هفته کاملاً قابل رویت خواد بود.

انتخاب یک نوع شامپو که مناسب موهایتان باشد، نوعی فرایند آزمون و خطاست. به هر حال باید شامپوهای مختلف را استفاده کنید تا ببینید کدامیک از آنها بیش از سایرین بر روی موهای شما اثر مثبت می گذارد. همچنین تغییر نوع شامپو به صورت دوره ای، برای موها نیز مفید است.

زمانیکه شامپوی ضد شوره ای را که مناسب موهایتان است پیدا کردید، در اولین دوره مصرف، سطح پوست سر پاک می شود و در مرحله بعدی شوره ها به طور کلی از بین می روند.

زمانیکه از شامپوی های ضد شوره استفاده می کنید، باید دو مرتبه سر خود را بشویید. بار اول پوست های مرده سطحی سر از بین می رود و مرتبه دوم شوره سر درمان خواهد شد.

ادامه درمان

اگر احساس می کنید که شوره سر شما یک مسئله جدی است باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

سلامتی نامناسب نیز می تواند سبب ایجاد شوره گردد. پس حتماً به اندازه کافی بخوابید، غذاهای مقوی بخورید، و از فعالیت هایی که موجب بروز استرس می شوند، خودداری کنید.

ممکن است استفاده از برخی از غذاها و خوراکی ها در رژیم غذایی، واکنش های آلرژیکی را در بدن ایجاد کنند که نهایتاً منجر به ایجاد شوره شوند. سعی کنید مصرف چنین موادی را محدود کنید تا میزان شوره نیز کاهش پیدا کند. برخی از مواد غذایی که عموماً سبب ایجاد حساسیت می شوند عبارنتد از: آجیل، شکلات، صدف دریایی.

اگر پوست سر خارش زیادی داشت، هرگز آنرا با ناخن نخارانید چرا که این کار ممکن است باعث ایجاد عفونت گردد؛ در عوض از نوک انگشتان برای این کار استفاده کنید.

روزهایی که هوا خیلی سرد، بادی، و یا آفتابی شدید است، اگر می خواهید برای مدت زمان طولانی در  فضای آزاد باقی بمانید، کلاه نرم و راحتی به سر بگذارید.

در محلی که هستید از یک مرطوب کننده هوا استفاده کنید تا هوا مربوط شود.

مصرف رنگ مو و محصولات حالت دنده مو که در آنها الکل به کار رفته است را محدود کنید چرا که مصرف الکل سبب خشک شدن موها می شود.

به اندازه کافی از ویتامین B6 در رژیم غذایی خود استفاده کنید. این ویتامین از بروز شوره جلوگیری می کند.

برای افزایش گردش خون در سر، پوست آنرا با نوک انگشتان خود به صورت دایره ای ماساژ دهید.

بهترین فرمول طبیعی درمان شوره

بسیاری از شامپوهای رایج ضد شوره دارای "ایمیونو توکسیگنت" و "نوروتوکسیکنت" هستند که عملکردی شبیه به سولفید دارند، به این معنا که اگر بلعیده شوند باعث بروز نقص در برخی ارگانهای حیاتی بدن می شوند.

راه حل ساده

شامپوهای ضد شوره حاوی مواد سرطان زایی از جمله PVP و فرمالدئید (به فرمول HCHO) نیز می باشند.

فرمول طبیعی یک شامپوی ضد شوره را می توانید با سرکه سیب نیز بدست آورید. با این کار PH پوست سر تعادل خود را حفظ می کند. اضافه کردن مقداری آرد گندم به راحتی شوره های چسبیده به پوست سر را از آن جدا می کند. در آخر می توانید برای نرمی و قوت موها از کمی نرم کننده نیز استفاده کنید.

این روش ساده، طبیعی، و کاملاً موثر است!

ترکیبات

2/1 فنجان روغن هسته انگور

2 قاشق غذاخوری آرد گندم

1 قاشق قاشق غذاخوری سرکه سیب

یک عدد کلاه پلاستیکی که روی سر را بپوشاند

بسته به ضخامت و طول موها باید اندازه دارو را زیاد و کم کنید.

طرز تهیه

1- روغن هسته انگور را داخل یک کاسه بریزید و سپس آرد گندم و سرکه را نیز به آن اضافه کنید.

2- مواد بالا را به خوبی هم بزنید و با هم مخلوط کنید تا تبدیل به یک ماده خمیری شود.

طرز استفاده:

1- موها را با آب ولرم بشویید.

2- یک قاشق از مخلوط را کف دست خود بریزید تا دمای آن تعدیل گردد.

3- با استفاده از نوک انگشت ها (و نه ناخن) محلول را با استفاده از حرکات دایره ای شکل به آرامی به کف سر خود بمالید.

4- این کار را ادامه دهید و محلول را به همه قسمت های سر بمالید.

5- یک کیسه و یا کلا پلاستیکی را روی سر خود بگذارید و گوشه های آن را با گیره یا سنجاق به سر اتصال دهید و اجازه دهید تا محلول برای زمانی در حدود یک ساعت و نیم بر روی موها باقی بماند.

6- سپس آنرا آب بکشید و مانند همیشه شامپو کنید.

 

منبع: سلامت
دیدگاه شما
منتخب سردبیر