تاثیر ویژگی های شخصیتی بر کاهش مهارت های فکری سالمندان
یک مطالعه جدید نشان می دهد که برخی از ویژگی های شخصیتی ممکن است افراد مسن را کم و بیش در برابر کاهش حافظه و مهارت های فکری آسیب پذیر کند.
به نقل از مدیسن نت، این مطالعه که روی تقریباً ۲۰۰۰ سالمند انجام شد، نشان داد افرادی که باوجدان، وظیفه شناس، منضبط و مثمرثمرتر هستند احتمال کمتری برای ابتلاء به اختلالات شناختی خفیف داشتند. اختلالات شناختی به مشکلات ظریفتر با حافظه و سایر مهارتهای ذهنی اشاره دارد که گاهی اوقات مقدم بر زوال عقل است.
در سوی دیگر این طیف، افراد مسنتر با روان رنجورخویی قرار داشتند که مضطرب، بدخلق و آسیبپذیر در برابر استرس بودند. آنها در مقایسه با افرادی که روان رنجورخویی پایینتری داشتند، با افزایش خطر ابتلاء به اختلال شناختی خفیف روبرو بودند.
به گفته محققان، شخصیت مسئلهای مهم است، زیرا بر انتخابهای مرتبط با سلامتی، از ورزش تا سیگار کشیدن، و همچنین بر نگرشهای گستردهتر تأثیر میگذارد.
«تومیکو یوندا»، محقق ارشد از دانشگاه نورث وسترن شیکاگو، گفت: «ویژگی های شخصیتی الگوهای پایدار تفکر، احساس و رفتار فرد را منعکس میکند.»
به عنوان مثال، افرادی که وظیفه شناسی و وجدان بالایی دارند، تمایل به تغذیه خوب، ورزش کردن و انجام سایر رفتارهای سالم دارند، در حالی که از خطراتی مانند سیگار کشیدن اجتناب میکنند.
به گفته یوندا، «این تمایلات ممکن است خطر کمتر ابتلاء به اختلالات شناختی خفیف را توضیح دهد.»
«در مقابل، افرادی که در مقیاس روان رنجورخویی بالا قرار دارند، اغلب برای مقابله با اضطراب، افسردگی و بی ثباتی عاطفی، سبکهای مقابلهای ناسالم دارند.»
یافتههای فعلی بر اساس ۱۹۵۴ فرد مسن است که بخشی از مطالعه طولانی مدت حافظه و پیری بودند که در دهه ۱۹۹۰ آغاز شد. شرکتکنندگان به پرسشهای استانداردی که ویژگیهای شخصیتی را اندازهگیری میکرد، پاسخ دادند و سپس تا ۲۳ سال از مهارتهای شناختی خود ارزیابیهای سالانه داشتند.