سلامت|نوزادان

علت شیر خوردن مکرر نوزاد در شب و روز مشکلی جدی است؟

شیر خوردن مکرر نوزاد می تواند به علت خستگی زودرس باشد که نشانه یک بیماری جدی مربوط به قلب است.


علت شیر خوردن مکرر نوزاد در شب و روز مشکلی جدی است؟

تعداد دفعات شیر خوردن نوزادان

الگوی شیرخوردن در نوزادان متفاوت است. برخی از نوزادان هنگامی که گرسنه هستند شیر می خورند و اما برخی دیگر بدون گرسنگی و مداوم شیر بخورند. نوزادان معده ای به اندازه یک گردو دارند بنابراین در این سن هروقت که کودک گریه میکند آسانتر این است که به او شیر بدهید.

 

بسیاری از نوزادان آن طور که مادران انتظار دارند یک وعده شیر نمیخورند بلکه مکررا شیر میخواهند ، این شیرخوردن مکرر گاهی بی دلیل است اما گاهی نیز علت مهمی دارد که در این بخش از نمناک به آن خواهیم پرداخت.

برای اینکه بدانید چه هنگام به نوزاد خود شیر بدهید به علائم گرسنگی نوزاد توجه کنید .

شیردهی به نوزاد

شیر خوردن مکرر نوزاد به چه علت است؟

علائم اولیه گرسنگی :

  • نوزاد سر خود را بطرف صدای مادر چرخانیده و دهانش را باز می کند.
  • لباس یا ملافه را مزه می کند و زبانش را تکان می دهد.
  • به صورت حرکات نامنظم دست هایش را تکان می دهد.
  • دست هایش را به طرف دهان می برد.
  • در صورت عدم توجه به علائم مذکور ، حرکات او تشدید می شود.
  • شروع به گریه و نق زدن می کند.

نق زدن نوزاد

شیر خوردن مکرر نوزاد و گرسنگی های او

علائم دیررس گرسنگی نوزاد

  • ابرو و پیشانی اش را در هم می کشد.
  • دهانش را کاملا باز کرده و با عصبانیت سرش را به این طرف و آن طرف می چرخاند و بازوانش را خم کرده و پاهایش را شبیه به حرکات دوچرخه زدن تکان می دهد.
  • دهانش را با دست های مشت شده جستجو می کند.
  • شروع به گریه می کند.

بی قراری نوزاد

شیر خوردن مکرر نوزاد و علائم گرسنگی

تعداد دفعات شیر خوردن کودک متولد شده

معمولا نوزادان در 24 ساعت اول زندگی به قدری خواب آلود هستند که شیر زیادی نمی خورند. اما در ماه اول زندگی شان در هر وعده به 74 تا 89 میلی لیتر شیر مادر تا حدود هشت تا دوازده بار در روز نیاز دارند که در مجموع برابر با 591 تا 710 میلی لیتر در 24 ساعت است.

این تعداد دفعات شیر خوردن ممکن است زیاد به نظر برسد و نگران کننده باشد که شاید او در هر بار خوردن شیر مادر به اندازۀ کافی شیر دریافت نمی کند، اما نگران نباشید معده نوزاد شما کوچک است و به شیر خوردن مکرر نیاز دارد. به خاطر داشته باشید که این فقط یک دستورالعمل کلی است و اگر کودک شما هنوز گرسنه است ، نباید سینۀ خود را عقب بکشید.

تعداد شیر خوردن

شیر خوردن مکرر نوزاد تازه متولد شده و دفعات آن

مقدار نیاز کودک به شیر مادر تا شش ماهگی

خوردن شیر مادر برای نوزاد دو ماهه و سه ماهه هشت یا نه بار در روز کافی است و برای ماه چهارم نوزاد به دفعات بیشتری شیر مادر نیاز دارد اما به دلیل حواس پرتی نوزاد به اطراف هر بار زمان شیرخوردن او کوتاه تر می شود.

پس از ماه چهارم، دفعات شیر خوردن نوزاد کمتر می شود و در شش ماهگی کودک در هر 24 ساعت حدود پنج یا شش بار شیر می خورد اما اگر کودک، خوردن مواد غذایی جامد را زودتر از شش ماهگی آغاز کرده است، مقدار شیری که می خورد کاهش خواهد یافت.

نیاز نوزاد به شیر

شیر خوردن مکرر نوزاد قبل شش ماهگی

نیاز نوزاد به شیر در هر وعدۀ غذایی

به راحتی ممکن است بیش از حد غذا بدهید. کودکی که از سینۀ مادر شیر می خورد، ممکن است بسیار کم شیر بخورد یا به اندازه رفع تشنگی خود شیر بخورد اما تشنگی خود را رفع کند، اما کودکی که با شیشه شیر تغذیه می شود، نوزادی که با شیشه شیر یا شیر خشک تغذیه می شود، حتی زمانی که به شیر کمی نیاز دارند به علت زیاد بودن سرعت جریان شیر از شیشه بسیار بیشتر از شیر مورد احتیاج خود می خورند و متوقف کردن جریان آن برای کودک سخت است.

وعده غذایی نوزاد

شیر خوردن مکرر نوزاد در هر وعده

نیاز کودک به شیر بعد از یک سالگی

بعد از اولین سالگرد تولد کودک با مشورت پزشک کودک در کنار شیر خودتان شیر گاو را نیز به مقدار کم با شیشه شیر یا لیوان مخصوص نوزاد به کودک بدهید اما نباید در دادن شیر گاو به کودک زیاده روی شود، زیرا موجب کاهش اشتهای او می شود. خوردن بیش از حد شیر گاو سبب ابتلا به کم خونی و فقر آهن در کودک می شود.بعد از یک سالگی معمولاً خوردن 473 تا 710 میلی لیتر شیر در روز برای کودکان مناسب است.

بهتر است کودک تا دو سالگی شیر مادر را بخورد زیرا کالری، آنتی بادی های ارزشمند، ویتامین ها و آنزیم ها را برای او فراهم می کند.

شیر کودک 1ساله

شیر خوردن مکرر نوزاد بعد از یک سالگی

نحوه و مدت هر وعده شیر دادن به نوزاد

دسته اول :نوزادانی که پستان مادرشان را به راحتی و به سرعت، با قدرت دهان گرفته و پس از دریافت آن چه را نیاز دارند پستان را رها می کنند که ممکن است باعث آزردگی نوک پستان مادر هم بشوند.

دسته دوم :نوزادانی که هیجان زده به طرف سینه مادر می آیند و قبل از قرار دادن سینه در دهان آن را رها کرده و شروع به داد و فریاد می کنند. در این موقع باید نوزاد را بغل بگیرید و آرام کنید و سپس به او شیر دهید.

دسته سوم :نوزادانی که در چند روز اول از مکیدن طفره می روند و وقتی جریان شیر برقرار شد به راحتی شیر می خورند.این نوزادان را با صبر و حوصله و تکرار در فواصل زمانی نزدیک به هم شیر دهید تا نوزاد شیر خوردن را یاد بگیرد.

گروه دیگر :نوزادنی که ابتدا مزه شیر را می چشند و سپس پستان را می گیرند و شروع به مکیدن می کنند پس این نوزادان را به زور و با عجله وادار به گرفتن پستان نکنید زیرا شروع به گریه کرده و از گرفتن پستان امتناع می ورزند.

دسته چهارم :نوزادانی که آرام آرام شیر می خورند و هر چند یک بار شیر خوردن را قطع و استراحت می کنند .

نحوه شیردهی به نوزاد

شیر خوردن مکرر نوزاد و قلق های او

دلیل مهم شیرخوردن مکرر نوزاد

شیر خوردن مکرر نوزاد در طی روز ممکن است به دلیل خستگی زودرس، که یکی از نشانه های بیماری قلبی مادرزادی است، باشد. بیماری های قلبی در کودکان، مادرزادی است و شایعترین بیماری قلبی مادرزادی در نوزادان نقص دیوار بین بطنی و نقص دیوار بین دهلیزی می باشد.

نواقص قلبی کوچک می تواند بروز علائم آن را تا دوران بزرگسالی به تعویق بیندازد . در نوجوانی اگر نقص های بین بطنی کوچکی بدون علائم بالینی وجود داشته باشد می توان آن را درمان کرد.

نقص دیوار بین دهلیزی بدون اختلاف فشار در دو سوی بدون علامت است و ممکن است تا دوران بزرگسالی تشخیص داده نشود اما در نقص بین بطنی اختلاف فشار زیادی در دو سوی این نقص است که علائم آن سریعتر بروز می کند. 

منبع: نمناک
دیدگاه شما
منتخب سردبیر