آمادگی بدن|ماه رمضان

باید نبایدهای آمادگی بدن برای ماه رمضان

با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، باید خودمان را برای این ضیافت پرفیض آماده کنیم که با رعایت چند نکته کاربردی می توانید به آمادگی لازم برای ماه رمضان برسید.


باید نبایدهای آمادگی بدن برای ماه رمضان

چگونه خود را برای ماه رمضان آماده کنیم؟

ماه رمضان ماه مهمانی خدا در راه است. برخی افراد در ماه رمضان دچار گرسنگی و تشنگی شدیدی خواهند شد، به همین خاطر آماده‌سازی بدن برای روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان بسیار مهم است. اگر می خواهید امسال ماه رمضان کمتر دچار گرسنگی و تشنگی شوید، با راهکارهای ارائه شده در این بخش از بهداشت و سلامت به تدریج خود را برای ماه مبارک رمضان آماده نمایید.

 

پرهیز از پرخوری به بهانه آماده‌سازی

بسیاری از افراد در روزهای باقی مانده تا ماه مبارک رمضان به بهانه آماده‌سازی بدن خود برای این ماه و افزایش ذخیره بدن جهت روزه‌داری حجم غذایی خود را افزایش می‌دهند و پرخوری می کنند اما این کار مشکلات معده را افزایش داده و روزه‌داری را برای افراد سخت‌تر خواهد کرد. بهتر است برای آماده شدن بدنتان روزهای قبل از شروع ماه مبارک، حجم غذای مصرفی به تدریج کاهش داده شود تا سطح متابولسیم و سوخت و ساز بدن کاهش یافته و بدن به شرایط کم غذایی در زمان روزه‌داری عادت کند.

پرخوری

حذف میان وعده ها

قبل از ماه رمضان به تدریج میان وعده ها و مصرف موادی مانند شکلات و شیرنی را حذف کنید تا بتوانید راحت تر روزه بگیرید. توصیه می‌شود در طول روز به عادات تنقلاتی خود نیز پایان دهید.

نوشیدن کمتر چای و قهوه

در روزهای باقیمانده تا ماه رمضان مصرف بیش از حد چای و سایر نوشیدنی‌ها مانند قهوه و نسکافه و...کنار گذاشته شود تا سطح این مواد در خون کاهش پیدا کرده و وابستگی به آنها کاهش یابد. کاهش میزان کافئین قبل از ماه رمضان می‌تواند از تجربه علائم خسته کننده ترک کافئین مانند عصبانیت، بی حوصلگی، بی قراری و مشکلات تمرکز در بدن جلوگیری کند.

نوشیدن چای

کاهش وعده‌های روزانه

قبل از ماه رمضان، به تدریج وعده‌های غذایی روزانه را کاهش دهید و عادت کنید فقط 3 وعده غذایی اصلی صبحانه، ناهار و شام را مصرف کنید و چون در ماه مبارک رمضان وعده ناهار حذف می‌شود، به تدریج حجم غذای مصرفی در وعده‌های ناهار را با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان کم و غذاهای سبک‌تر میل کنید.

مصرف صبحانه

برای اینکه در ماه رمضان راحت تر روزه بگیرید، صبحانه را حذف نکنید و در صبحانه‌ها مواد مقوی بیشتر مصرف کنید. باید صبحانه را در ساعت اولیه صبح مصرف کرد و از میل کردن این وعده در ساعت 9 یا 10 خودداری کرد.

صرف صبحانه

روزه گرفتن قبل از ماه رمضان

اگر فرصت باقیمانده تا ماه رمضان زیاد است، می توانید برای اینکه بدنتان به روزه داری عادت کند، دو روز در هفته را روزه بگیرید.

کاهش خوردن غذاهای چرب و شور

توصیه می‌شود قبل از ماه مبارک رمضان مصرف غذاهای چرب و شور را کاهش داده و کمتر فست فود مصرف کنید تا بدن به سالم خوری عادت کند. سعی کنید روزانه به میزان یک قاشق غذاخوری مصرف نمک و شکر را کاهش دهید.

فست فود

تنظیم خواب

هر فرد به 8 ساعت خواب مفید شبانه نیاز دارد. روزهای قبل از ماه رمضان الگوی خواب خود را تنظیم کنید تا در این ماه مبارک دچار کم خوابی نشوید. خواب کافی سبب می شود در ایام روزه داری با انرژی کافی برای انجام کارها را داشته باشید.2

منبع: نمناک
دیدگاه شما
منتخب سردبیر