پوسیدگی دندان |

این گیاه جلوی پوسیدگی دندان تان را می گیرد !

در اسلام برای سلامت انسان در درجه‌ اول روش پیشگیری لحاظ شده است. یکی از توصیه‌های پیشگیری‌کننده که در این دین به آن تاکید زیادی شده است، توجه به سلامت دهان و دندان است، از جمله توصیه استفاده از چوب مسواک که حتی می‌تواند از بیماری‌های عفونی پیشگیری کند.

این گیاه جلوی پوسیدگی دندان تان را می گیرد !

در اسلام برای سلامت انسان در درجه‌ اول روش پیشگیری لحاظ شده است. یکی از توصیه‌های پیشگیری‌کننده که در این دین به آن تاکید زیادی شده است، توجه به سلامت دهان و دندان است، از جمله توصیه استفاده از چوب مسواک که حتی می‌تواند از بیماری‌های عفونی پیشگیری کند.در این زمینه دکتر حسن اکبری و دکتر غلامرضا کریمی‌، متخصصان طب سنتی چنین نظری دارند: اراک درخت معروفی است که با شاخه‌هایش دندان‌ها را تمیز می‌کنند. در ضمن قسمت‌های مختلف گیاه مسواک به علت دارا بودن ترکیبات گوگردی و ترکیبات ایزوتیوسیانات و تانن دارای اثر ضدمیکروبی قوی و گسترده روی انواع میکروارگانیسم‌هاست.

همچنین دارای اثر ضد زخم است که این مورد مربوط به وجود فلاوونوئیدها و تانن‌های موجود در آن است. گرچه ترکیبات دیگری در این مورد دخالت دارند و مسلما موثرند، ولی دو دسته مواد مذکور که اثر ضد زخم آنها قوی است، علت اصلی این خاصیت هستند.کلراید قابل توجه موجود در چوب مسواک هم به منزله یک دترجنت قوی عمل کرده و از ایجاد جرم روی دندان‌ها جلوگیری می‌کند، به همین دلیل افرادی که به طور طولانی از چوب مسواک استفاده می‌کنند‌(‌بعضی از کشورهای عربی مانند عربستان‌) اصولا دندان‌های سفیدی دارند.فلـورایــــد بــه همراه تـــرکیبات گــــوگــردی‌، تــاننــی و ایزوتیوسیاناید موجود در گیاه مســواک باعث خاصیت قوی ضد پوسیدگی دندان در ساقه‌های گیاه شده است.

کلیه‌ اثرات ذکر شده با مکانیسم‌های مربوط پس از تحقیقات زیادی که در نقاط مختلف جهان صورت گرفته تایید شده که خلاصه‌ای از آنها به شرح زیر است‌:تحقیق یکی از دانشمندان انگلیسی روی افراد مسن عربستان نشان داد که بیشتر آنها از دندان‌های سالم و سفید برخوردارند و کمترین بیماری‌های دهان و دندان  را دارند. این افراد از کودکی از چوب مسواک استفاده کرده بودند. بنابراین احتمال ارتباط استفاده از چوب مسواک و موضوع مذکور قوت گرفت.

تحقیق جالب دیگری در این زمینه انجام شد، به این نحو که در یک گروه چوب مسواک به مدت چند دقیقه در دهان قرار گرفت و در گروهی دیگر از لاستیک‌های بی اثر استفاده شد. پس از حدود پنج دقیقه بزاق دهان در هر دو گروه جمع‌آوری شد و با روش HPLC به طور دقیق مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد ترکیب بزاق دو گروه، کاملا متفاوت است به این معنا که در بزاق دهان افرادی که چوب مسواک داشتند تعدادی از مواد، املاح و یون‌های بسیار باارزش که می‌توانند با چندین مکانیسم آثار بسیار جالب و مثبتی در جهت جلوگیری از بیماری دهان و دندان بر جای گذارند، وجود داشت. این تحقیق نشان داد که مواد موجود در چوب مسواک به راحتی و در زمان بسیار کوتاه در بزاق حل می‌شوند، در حالی‌که مواد موثر بسیاری از گیاهان نمی‌توانند به این سرعت در بزاق دهان حل شوند.

 

منبع: بهداشت نیوز
دیدگاه شما
منتخب سردبیر