سلامت

کدام نوع از ویتامین دی برای بدن مفید است؟

ویتامین دی دارای زیرشاخه‌های مختلف و نسبتا مشابهی است که تنها یکی از آن‌ها برای سلامت انسان مهم است و می‌تواند با عفونت‌ها مبارزه کند.

کدام نوع از ویتامین دی برای بدن مفید است؟

ویتامین دی دارای زیرشاخه‌های مختلف و نسبتا مشابهی است که تنها یکی از آن‌ها برای سلامت انسان مهم است و می‌تواند با عفونت‌ها مبارزه کند.

در حالی که اهمیت ویتامین D بر سلامت انسان غیرقابل انکار است، کارشناسان این سوال را مطرح می‌کنند که آیا ویتامین D۲ (ارگوکلسیفرول) نیز اثر مفیدی برای انسان دارد یا خیر؟ البته این موضوع در مورد ویتامین D۳ (کوله کلسیفرول) حل شده و تردیدی در رابطه با نقش مثبت این ویتامین در سلامت انسان وجود ندارد.

این پروهورمون در طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها مانند کمک به بدن برای استفاده از کلسیم برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان، کاهش افسردگی، بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که تفاوت زیادی بین این دو نوع ویتامین D وجود دارد، به طوری که ویتامین D۳ سیستم ایمنی بدن را در برابر عفونت‌هایی مانند کرونا تقویت می‌کند، اما ویتامین D۲ هیچ تاثیری بر سلامت انسان ندارد.

این مطالعه تأثیر مکمل ویتامین D۲ و ویتامین D۳ را بر روی زنان ۲۰ تا ۶۴ ساله به مدت ۳ ماه در زمستان بررسی کرد.

یک گروه هیچ نوع ویتامین دی دریافت نکردند، ولی گروه دوم دوز روزانه ۱۵ میکروگرم ویتامین D۲ و گروه سوم ۱۵ میکروگرم ویتامین D۳ در روز در داخل آب پرتقال و بیسکویت غنی شده دریافت کردند.

نتایج نشان داد که ویتامین D۳ می‌تواند سیستم ایمنی را با قوی‌تر کردن آن در برابر بیماری‌های باکتریایی و ویروسی فعال کند در حالی که ویتامین D۲ هیچ تاثیری بر سلامت انسان ندارد.

پروفسور کالین اسمیت، نویسنده ارشد این مطالعه، درباره موضوع فوق گفت: ما نشان داده ایم که ویتامین D۳ سیستم سیگنال دهی اینترفرون نوع I را در بدن تحریک می‌کند. این سیستم بخش کلیدی سیستم ایمنی که اولین خط دفاعی در برابر باکتری‌ها و ویروس‌ها محسوب می‌شود را فراهم می‌کند. بنابراین، مصرف ویتامین D۳ ممکن است به جلوگیری از نفوذ ویروس‌ها و باکتری‌ها به بدن کمک کند.

مطالعه ما همچنین نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های ویتامین D۳ یا غذا‌های غنی شده با این ویتامین به بسیار مهم است.

از سوی دیگر ویتامین D۲ در برخی از گیاهان و قارچ‌ها مانند قارچ یافت می‌شود، در حالی که برخی از منابع حیوانی حاوی ویتامین D۳ هستند. اگرچه هر دو شکل این ویتامین به عنوان مکمل‌های غذایی فروخته می‌شوند یا در برخی از غذا‌های غنی شده مانند نان، ماست، آب میوه، غلات صبحانه یافت می‌شوند، اما ویتامین D۳ بیشتر از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به دست می‌آید و در پوست تولید می‌شود.

بسیاری از مردم به دلیل زندگی در آب و هوای بد که نور خورشید در آن کافی نیست، به خصوص در زمستان کمبود ویتامین D۳ دارند.

علاوه بر این، در چند سال گذشته، به دلیل همه گیری کرونا، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به طور چشمگیری کاهش یافته است، زیرا بسیاری از مردم در قرنطینه یا در حال انجام کار از خانه بودند. 

منبع: سیناپرس
دیدگاه شما
منتخب سردبیر