اتو کردن لباسهای ابریشمی به این روش
ابریشم یک پارچهی با ارزش و لوکس به حساب میآید. لباس ابریشمی خود را در خانه بشوئید، خشک کرده و اتو نمایید. نحوه اتو کردن لباسهای ابریشمی را در این مقاله از دلگرم برای شما شرح میدهیم.
به طور کلی اتو کردن لباس ابریشمی نه تنها کار ساده ای نیست بلکه اگر اصولی هم انجام نشود خراب شده و نتیجه ای رضایت بخش نخواهد داشت. همچنین در مواردی ممکن است بی توجهی در هنگام اتو کردن لباس باعث سوختگی، خراب شدن و در نهایت غیر قابل استفاده شدن لباس تان شود.
آشنایی با نحوه اتو کردن لباس ابریشمی
بهتر است بدانید از آنجایی که جنس هر پارچه ای متفاوت است بایستی تکنیک خاصی را برای اتو کردن در نظر داشته باشید. همچنین اگر به برچسب داخل لباس ها دقت کنید معمولا دستورالعمل کوتاهی در مورد اتو کردن انواع پارچه و همچنین جنس لباس برای شما نوشته شده است.
در این زمینه اگر برچسب کنده شده بود و یا نوشته های آن پاک شده می توانید از قوانین و اصولی که در ادامه بیان کرده ایم پیروی کنید. با این حال این نکته را مورد توجه قرار دهید که اگر در حال اتو کردن لباس هستید که جنس آن را نمی دانید و یا اگر جنس لباس تان ترکیبی است توصیه می شود که دمای اتو را در پایین ترین حد ممکن تنظیم نمایید.
مراحل اتوکشی لباس
توجه داشته باشید که اتو کردن لباس ابریشمی دارای مراحل خاص خود می باشد که بایستی آن ها را مورد توجه قرار دهید:
خیس کردن پارچه ابریشم:
در مرحله اول بایستی درون سینک یا لگن مخصوص شستشو تمام لباس های ابریشمی خود را زیر آب خیس کنید. توصیه می شود که مقدار کمی مواد شوینده نیز به آن اضافه کنید تا لکه های درون لباس از آن خارج شوند.
سه تا پنج دقیقه زمان بدهید:
توصیه می شود که پس از شستن لباس با مواد شوینده زمانی معادل ۳ تا ۵ دقیقه صبر کنید و سپس لباس تان را با آب گرم و نه داغ بشویید تا زمانی که حباب ها ناپدید شوند این کار را ادامه دهید.
به آرامی لباس را فشار دهید:
در این مرحله بایستی برای خارج کردن آب اضافی لباس را به آرامی فشار دهید. سپس آن را درون یک حوله تمیز قرار دهید تا به صورت کامل آب درونش خارج شود. پس از این می توانید با خیالی راحت لباس ارزشمند تان را اتو کنید. توصیه می شود که لباس تان را به هیچ وجه محکم چنگ نزنید و یا نکشید. همچنین اگر نمی خواهید پیش از اتو کردن آن را بشویید تنها کافی است آن را به کمک یک اسپری مرطوب نمایید.
بررسی اتو:
توصیه می شود پیش از اینکه اتو را روی لباس بگذارید حتما از تمیز بودن صفحه فلزی اتو مطمئن شوید. معمولا محل تماس اتو با لباس نباید کثیف باشد و یا اینکه لک داشته باشد. می توانید دو قاشق چای خوری جوش شیرین و ۱۵ میلی لیتر آب برای تمیز کردن صفحه اتو استفاده کنید و سپس با حوله ای نرم خشک نمایید.
تنظیم حرارت اتو:
توصیه می شود که با روشن کردن اتو و به برق زدن آن حتما درجه حرارت را بر روی کمترین حالت قرار دهید. همچنین اگر اتوی شما گزینه ی ابریشم را دارد حتما دکمه آن را فشار دهید و تقریبا ۵ دقیقه برای گرم شدن به اتو زمان بدهید.
یک پارچه تمیز و بزرگ روی میز اتو بیندازید:
استفاده از یک لایه محافظ کتانی باعث می شود تا رنگ ها از دیگر پارچه وارد الیاف پارچه ابریشمی تان نشوند. همچنین بهتر است بدانید که بهترین رنگ ممکن برای این پارچه ی کتان و میز اتو رنک سفید و تمیز است.
از داخل لباس تان را اتو کنید:
بهتر است که لباس ابریشمی تان را پشت و رو کنید و سپس اتو نمایید زیرا پس از اتمام کار لباس تان ظاهری مات به خود خواهد گرفت و همچنین شما را به مشتری دائمی این سبک از اتو کردن تبدیل خواهد کرد.
پارچه را هنگام اتو صاف کنید:
توجه داشته باشید که در روند اتو کردن لباس ابریشمی بایستی به هر منطقه ای که می رسید چین و چروک هایش را با دست بگیرید تا اتو عملکرد بهتری از خود نشان دهد.
برای مدت طولانی اتو را روی یک ناحیه قرار ندهید:
معمولا روش اصولی اتو کردن این گونه است که صفحه اتو بایستی به شکل مرتب در حال حرکت باشد تا از سوزاندن پارچه گران و لوکس شما جلوگیری شود.
برای خنک شدن به لباس تان زمان بدهید:
به طور کلی پس از اینکه کار اتو کردن به پایان رسید مدت زمان کوتاهی لباس تان را روی آویز قرار دهید تا به خوبی خنک شود. سپس می توانید ان را بپوشید.
به صراحت می توان گفت که در اتو کردن لباس های ابریشمی نکاتی مهمی وجود دارد که نباید نسبت به آن ها بی توجه باشید. در این ادامه به بیان مهم ترین این نکات پرداخته ایم.
توصیه می شود که با پایین ترین درجه حرارت اتو لباس هایی از جنس ابریشم، ریون و پشت را تو بزنید.
پیش از اتو کشیدن لباس هایی از جنس پلی استر و پنبه را به خوبی مرطوب نمایید زیرا اگر این لباس ها به صورت خشک اتو شوند قطعا آسیب خواهند دید. در واقع می توانید این دسته از لباس ها را پیش از خشک شدن کامل و به صورت نم دار اتو کنید.
توصیه می شود که بالا ترین دمای اتو را برای انواع لباس های نخی و پنبه به کار ببرید.
بهتر است پیش از اتو کشیدن تمام لباس های ریون و ابریشم را پشت و رو کنید.
ترجیحا لباس هایی که از پارچه های درست بافت دوخته شده اند را از پشت اتو بزنید.
توصیه می شود که برای اتو زدن لباس های پشمی در ابتدا یک پارچه روی لباس قرار دهید و سپس اتو بزنید.
همچنین رد مورد لباس هایی که طرح چاپی روی آن به کار رفته بهتر است روی آن ها پارچه ای قرار دهید و سپس اقدام به اتوکشی کنید. زیرا قرار دادن اتو به صورت مستقیم بر روی سطح چاپی باعث شکسته شدن و از بین طرح لباس تان خواهد شد.
همانطور که می دانید برخی از پارچه های بسیار ظریف ماند لنین، ریون، ابریشم، ساتن و مخمل در تماس با اتو سوخته و آسیب می بینند. به همین خاطر بهتر است آن ها را پشت و رو کنید و دستمال نمدار را رویشان بیندازید.
۲