اندازهی اجرام منظومهی شمسی را در این ویدیوی شگفتآور ببینید
گاهی برای درک کامل یا حداقل آغاز درک تنوع شگفتانگیز اجرامی که منظومهی شمسی ما را تشکیل میدهند، یک تجسم تصویری به شکل انیمیشن نیاز است.
ستارهشناس سیارهای «جیمز اودوناگو» (James O’Donoghue) از آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن (JAXA) چنین کاری را انجام داده است. او انیمیشن کوتاهی را در توییتر خود منتشر کرد که با سیارهی کوتولهی «سرس» (Ceres) آغاز میشود و بهترتیب اندازهی اجرام منظومهی شمسی ازجمله زمین را نشان میدهد و سرانجام با زوم روی خورشید پایان مییابد.
حتی اگر اندازهی نسبی همه چیز را در منظومهی شمسی بدانید، هنوز از دیدن ابعاد خورشید در برابر مشتری شگفتزده میشوید و حتی شاید هرگز تصور نکرده باشید که مشتری نسبت به زمین با چه سرعتی میچرخد.
خوب است کمی زمان برای تماشای این گویهای چرخان اختصاص دهید. این کلیپ تنها حدود ۵۵ ثانیه طول میکشد اما به اندازهای شگفتانگیز که است احتمالا میخواهید چندین بار آن را تماشا کنید.
- ناسا مأموریت ۸ فضاپیما در نقاط مختلف منظومهی شمسی را تمدید کرد
اندازهها، انحراف محورها و چرخشها در این ویدیو همه در مقیاس دقیق هستند و فقط موقعیت سیارهها و دیگر اجرام تغییر کرده است. همهی سیارات و اجرامی که میبینید به هم نزدیک شدهاند تا در یک قاب تصویر قرار بگیرند.
اگر میخواهید برخی از اعداد پشت انیمیشن علمی را بدانید، باید گفت که سیارهی ما ۱۲ هزار و ۷۴۲ کیلومتر عرض دارد و در مقابل قطر مشتری ۱۳۹ هزار و ۸۲۰ کیلومتر و بیش از ۱۰ برابر زمین است.
قطر خورشید هم ۱.۳۹ میلیون کیلومتر است، بنابراین محیطش حدود ۱۰ برابر بزرگتر از مشتری و بیش از ۱۰۰ برابر بزرگتر از زمین است. به بیان دیگر، حدود یک میلیون زمین میتواند در خورشید جای بگیرد.
جیمز اودوناگو در حالی این ویدیو را منتشر کرده است که پیش از این هم نمونهی دیگری را ارائه داده بود. او اکنون مجموعهای از چندین ویدیو را گردآوری کرده است که مقیاسهای شگفتآور منظومهی شمسی را به زیبایی نشان میدهند.