چگونه دوست و دشمن خود را در زندگی بشناسیم ؟
چه کسی واقعا دوست شما است و چه کسی دشمن است؟ دشمن شما خود را همیشه به عنوان یک دوست خوب و خیرخواه معرفی می کند ولی اگر شما اندکی به رفتارهای وی دقت کنید متوجه می شود که وی قصد دشمنی دارد و نه دوستی. برای تشخیص دوست و دشمن خود در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
چه کسی واقعا دوست شما است و چه کسی دشمن است؟ دشمن شما خود را همیشه به عنوان یک دوست خوب و خیرخواه معرفی می کند ولی اگر شما اندکی به رفتارهای وی دقت کنید متوجه می شود که وی قصد دشمنی دارد و نه دوستی. برای تشخیص دوست و دشمن خود در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
این روزها یافتن و شناختن یک دوست واقعی گاهی بسیار سخت می شود. ممکن است شما کسانی را در اطرافتان داشته باشید که در ظاهر دوست شما هستند اما در باطن نفرت و احساسات خصمانه ای نسبت به شما دارند. ممکن است عمیق ترین افکار و احساسات خود را با کسی در میان بگذارید و او رازهای شما را نزد دیگران افشا کرده و رفتاری توهین آمیز با شما داشته باشد. به طور قطع چنین رفتاری از یک دوست واقعی سر نخواهد زد. دشمنی که در لباس دوست با شما مراوده دارد سعی می کند به طرق مختلف آرامش تان را بر هم بزند.
پیدا کردن دوست واقعی همیشه مشکل است اما اینکه تشخیص بدهیم که دوست ما واقعا” دوست خوبی است یا خیر کار سخت تری است.یک دوست واقعی باید به بهتر شدنمان کمک کند نه اینکه باعث زمین خوردنمان شود. برای اینکه چنین افرادی را در رابطه خود شناسایی کنید می خواهم از نشانه هایی صحبت کنم که با دیدنشان متوجه خواهید شد کسی که به عنوان دوست در کنارتان است در واقع دشمنتان است.
چگونه دوست واقعی را از دشمنان تشخیص دهیم؟
قطعاً همه شما روابط دوستانه مختلفی در طول زندگی برقرار می کنید اما دوستان بسیار کمی هستند که می توانید به عنوان دوست واقعی روی آن ها حساب کنید. خوشبختانه دوستان واقعی راحت پیدا می شوند اما از آن طرف ممکن است که احتمال اشتباه کردن در مورد واقعی بودن آن ها وجود داشته باشد . در این قسمت به شما یاد می دهیم که چگونه دوست واقعی را از دشمنان تشخیص دهید.
به این فکر کنید که آیا این افراد از شما حمایت می کنند یا نه.
دوستان واقعی حس اعتماد به نفس ، شادی و بی نیازی را به شما القا می کنند . در واقع عامل انرژی مثبت شما هستند . زمان هایی که با شما مخالفت می کنند ، هم قصد دارند ازتان حمایت کنند . در نتیجه همیشه برای شما خوبی می خواهند.اگر دوست تان از خوبی های شما تعریف و تمجید می کند و یا موقع خطرها با شما مخالفت می کند ، نشانه خوبی است. دوستان واقعی همیشه موفقیت تان را می خواهند و دوست دارند که شما را در درجات بالاتر ببیند.
به شما گوش می کنند یا نه.
گاهی اوقات همه نیاز یک انسان ، این است که شنونده خوبی داشته باشد . دوستان واقعی می دانند که چگونه باید به حرف های شما گوش دهند و شما را آرام کنند . ارتباط عمیق چشمی هنگام صحبت کردن با شما، جزء کارهایی است که این افراد انجام می دهند.همچنین هنگام صحبت شما سوالات متناسب با شرایط می پرسند . در نتیجه شنونده واقعی بودن، یکی از ویژگی های دوست خوب می باشد. بدون این که قصد داشته باشد شما را سرزنش کند و وسط صحبت های شما حواسش پرت شود . دوست واقعی هنگام صحبت کردن ارتباط چشمی عمیق با شما برقرار می کند و هرگز اقداماتی مثل این که سر خود را گرم گوشی کند را را انجام نمی دهد.
.
با یکدیگر احساس راحتی می کنید یا نه.
دوستان واقعی به راحتی می توانند حتی رازهای خجالت آور و داستان هایی که برای هیچ کس تعریف نکرده اند را به شما بگویند . آن ها به شدت روی یکدیگر حساب می کنند و به هم اعتماد دارند . اگر دوست شما لحظات حساس و سخت زندگی خودش را که به هیچ کس نگفته را برای شما تعریف می کند، یعنی دوست واقعی تان می باشد.همچنین شما نیز احساس می کنید می توانید صداقت کافی را در این رابطه ببینید . پس حتما با شخص درستی ارتباط برقرار کرده اید. ارتباط بین شما بسیار نزدیک خواهد بود.اگر احساس می کنید که باید چیزی را از دوستتان پنهان کنید و نمی توانید به اندازه کافی به او اعتماد داشته باشید ، پس احتمال این که دوستی شما واقعی نباشد وجود دارد.
صداقت در رابطه شما چگونه است؟
صداقت یکی از مهم ترین جنبه های یک دوست واقعی می باشد . اگر دوستتان کاملا با صداقت با شما را برخورد می کند، قطعاً نشانه خوبی است . اگر دوستتان دروغ می گوید ، فرقی ندارد که این دروغ چقدر کوچک یا بزرگ است ، در هر حال احتمال این که دوست واقعی شما نباشد بالا میرود.
غیبت کردن
اگر دوستتان عاشق این است که مدام پشت سر شما غیبت کند و به گوشتان رسیده که پشتتان بدگویی کرده، اما در مقابل ظاهر خودش را حفظ می کند ، مطمئن باشید که چنین شخصی دوست واقعی شما نخواهد بود . احتمالا این فرد شخصیت ضعیفی دارد.دوست واقعی اشتباهاتتان را به خودتان می گوید ، نه دیگران . همچنین دوست واقعی پشت سر دیگران هم کمتر صحبت می کند . اگر دوست شما مدام در حال یادآوری نکات منفی افراد دیگری می باشد که اطراف شما نیستند ، احتمالاً همین کار را پشت سر خود شما نیز انجام می دهد
ببینید آیا دوستتان برای شما وقت می گذارد یا نه
زندگی همه ما پر از مشغله می باشد و به اندازه کافی زمان برای خوابیدن ، کار کردن، غذا خوردن و تنها بودن نداریم اما یک دوست واقعی با وجود همه این مشغله ها، سعی می کند که زمانی را هم به شما اختصاص دهد .پس دوست واقعی کسی است که برای شما وقت بگذارد و فقط به پیام دادن و برقراری ارتباط در شبکه اجتماعی بسنده نکند.اگر دوستتان ماه ها است که تماسی نگرفته و یا با شما بیرون نمی آید این رابطه زیاد برایش با اهمیت نیست. اگر او برای انجام کارهای دیگر وقت دارد حتما کمی وقت برای گذراندن با شما هم باید داشته باشد.اگر دوست شما هیچ زمانی برای صحبت کردن با شما اختصاص نمی دهد ، پس چگونه می توان او را دوست واقعی دانست . اگر به موقع به شما زنگ می زند و همیشه برنامه ای با شما می چیند ، یعنی از حضور شما لذت می برد و دوست واقعی شماست.
سوالاتی تخریب کننده نمی پرسد
برخی از به ظاهر دوستان از دوست خود سوالاتی می پرسند که در واقع از روی مهربانی و دلسوزی نیست. سوالاتی تخریب کننده که با دانستن نگرانی طرف مقابل از او می پرسند مثلا دوست متاهلتان ممکن است از شما بپرسد اینکه هنوز تنهایی چطور است؟ چرا تا به حال تنها مانده ای؟ اینها سوالاتی هستند که قطعا از شنیدنشان خوشحال نمی شوید به خصوص اگر درگیر یک بحران باشید.
شما را مورد کم لطفی قرار نمی دهد
برخی از خانم های شاغل که با خانم های خانه دار دوست هستند ، همیشه می پندارند که خانم های خانه دار کل روز را به بیکاری می گذرانند و با گفتن خوش به حالت که اینقدر بیکاری! آنها را مورد کم لطفی خود قرار می دهند در حالی که خانه داری و نگهداری از بچه ها بسیار سخت است بنابراین نباید کارها سخت و صبری که برای بزرگ کردن بچه ها باید به خرج می دهند را نادیده گرفت و با در نظر گرفتن این دیدگاه باید جنبه های مثبت تری در دوستی ایجاد نمود.
همیشه در حال رقابت با شما نیست.
تصمیم می گیرید به همراه دوستتان شروع به ورزش کنید ، همراهی با یک دوست در طول ورزش باید برایتان الهام بخش باشد و رقابتی دوستانه ایجاد کند نه اینکه ورزش با او به یک رقابت تمام عیارتبدیل شود و او همیشه سعی کند به هر نحوی شده ، از شما جلوتر بزند.
هر دوی شما در این رابطه دوستانه تلاش یکسان دارید.
هر رابطه ای نیاز به مراقبت دارد اما در مورد یک رابطه دوستانه باید هر دو نفر کاملاً یکسان و به اندازه هم تلاش کنند . اگر هر دوی شما برای شاد کردن رابطه ، صمیمیت بیشتر، و بهبود روابط زمان می گذارید و هر دو با رفتارهای متفاوت یکدیگر کنار می آیید ، یعنی شما دو نفر دوست واقعی یکدیگر هستید.شما دو نفر باید محبت خود را نسبت به دیگران نشان دهید. دوستان واقعی هیچ گاه یکدیگر را ضایع نمی کنند و همه چیز را برای هم مساوی و برابر می خواهند.
انتقادهای پی در پی نمی کند.
بهتر است با کسی دوست شوید که به انتخابتان احترام می گذارد و از شادی شما خوشحال می شود و نه با دوستانی که همیشه از شما انتقاد می کنند و مثلا با نشان دادن لباس جدید خود ابتدا تعریف می کند اما می گوید:رنگ سبز بهتر نبود؟ فلان مدل لباس بیشتر به تو می آید و … . این انتقادهای پی در پی به تدریج رابطه را مسموم می کند و بر روی شما تاثیر منفی می گذارد.
در شغلتان مشکل ایجاد نمی کند.
برخی از دوستان شما روی شغلتان تاثیر مثبت می گذارند و برخی در پی تخریب آن هستند. دشمنان دوست نما مخصوصا در محیط کار می توانند بسیار زهراگین باشند . در دوستی و کار خود مرزهایی تعیین کنید و به کارتان خارج از جایگاه دوستی به آن نگاه کنید تا کسی نتواند با سوء استفاده از شما روی مسائل مربوط به کار تاثیر بگذارد و حرکتی بر ضد شما انجام دهد.
حرف و عملش یکی است.
دوست واقعی شما زمانی که قولی به شما می دهد ، کاملاً آن را اجرا می کند . دوست واقعی همیشه واضح حرف هایش را می زند . در واقع معرفت و ارزش زیادی برای شما قائل است . اگر چند بار پیش آمد که احساس کردید دوست شما فقط شعار می دهد ، پس بیش از حد روی واقعی بودن این رابطه حساب نکنید.
به نظر شما آیا انگیزه خاصی باعث شده که دوستتان بخواهد با شما رفیق بماند یا نه.
باید ببینید که چه انگیزه ای در او وجود دارد که باعث شده دلش بخواهد برای شما زمان بگذارد . مثلا بعضی از افراد برای شهرت ، ثروت ، باج گرفتن از شما و یا فرار تنهایی به سمت شما رو می آورند.قطعا می توانید بعد از گذشت مدت زمانی به اهداف دوستتان پی ببرید اما اگر فکر می کنید که دوستتان فارغ از این ها دوست دارد که با شما دوست باشد و خودش را به شما اثبات کرده که دنبال پول و ثروت و یا فرار از تنهایی نیست ، پس قطعاً با یک دوست واقعی روبرو هستید.
از شما می خواهد که اعتماد به نفسش را بالا ببرید یا نه.
در حالی که دوستان واقعی یکدیگر را تشویق می کنند و حامی هم هستند، اما بعضی از آن ها هستند که بسیار به یکدیگر محتاج می باشند . اگر دوست شما برای اینکه حس خوبی در خود ایجاد کند، مدام در کنار شماست و احساس نیاز شدیدی به شما می کند ، قطعاً دوست واقعی تان نخواهد بود. در واقع ممکن است که این افراد به دنبال سوء استفاده باشند و نمی توان نام دوست واقعی روی آن ها گذاشت.
آیا فکر می کنید زمانی که در کنار دوستان هستید ، نسبت به خودتان حس خوبی دارید یا نه.
دوست شما مجبور نیست که در همه شرایط با شما موافقت کند اما دوستی شما به گونه ای پیش می رود که شما در مورد خودتان احساس خوبی پیدا می کنید زیرا از این که یک نفر شما را درک می کند ، حس خوبی دارید و بیشتر برای خودتان ارزش قائل می شوید ، حالتان خوب خواهد شد.اما اگر در رابطه دوستی هستید که همیشه احساس گناه و اشتباه می کنید ، در مورد دوستی تان نگران هستید، همیشه شما سر صحبت را باز می کنید و فکر می کنید که خطایی از شما سر زده است ، قطعاً در یک دوستی واقعی قرار ندارید.دوست واقعی باعث می شود که اعتماد به نفس و احساس بهتر بودن در شما افزایش پیدا کند فرقی ندارد که چه مشکلاتی در چهره، اندام، نمره ها و شغل شما وجود دارد؛ دوست واقعی حتی موقع انتقاد کردن هم نهایت ادب و احترام شما را نگه می دارد.
آیا او به شما احساس با ارزشی می دهد یا نه ؟
اگر دوست شما به گونه ای رفتار می کند که در مورد اهمیت خودتان در زندگی احساس اطمینان ندارید ، پس حتما در دوستی واقعی قرار ندارید . دوست شما حتی با وجود اشتباهاتتان شما را در آغوش می کشد. او کاری می کند که احساس با ارزش بودن کنید اما دوستانی که واقعی نیستند ، شما را سرزنش می کنند و باعث خودکم بینی شما می شود.
از غریزه درونی خود برای پیدا کردن دوستان واقعی استفاده کنید.
شاید گاهی اوقات احساس درستی در مورد چیزهایی نداشته باشید اما معمولاً غریزه درونی در این مسیر به شما کمک خواهد کرد تا نسبت به شخصی احساس خوبی پیدا کنید یا نه.پس بهتر است که خودتان را مجبور به دوستی با افرادی که حس خوبی به آن ها ندارید ، نکنید.اگر احساس شادی ، حمایت و عشق و اعتماد را در یک دوستی ندارید ، هر چه زودتر از آن رابطه بیرون بیایید.دوستان واقعی به راحتی به سمت شما نمی آیند اما می توانند احساسات خوبی را در شما به وجود بیاورند . پس بهتر است چند قدم به عقب برگردید و ببینید که حس خود شما در این رابطه و نسبت به دوستتان چگونه است.
«دشمنان دوست نما» که هستند و چه تأثیری بر سلامت جسم و روان ما دارند؟
دوستان دورو یا همان دشمنان دوست نما افرادی هستند که تظاهر به دوستی می کنند اما در حقیقت به شما حسادت می کنند. این افراد جزء نزدیک ترین اشخاص زندگی تان هستندد و می توانند دوست، همکلاسی، همکار یا حتی یکی از اعضای خانواده ی شما باشند. این ها نشانه هایی هستند که با توجه به آن ها می توانید متوجه شوید که احتمالاً با یک دشمن دوست نما طرف هستید:
دشمنان دوست نما وقتی به موفقیتی می رسید خوشحال نمی شوند. آن ها وقتی خوشحال می شوند که شما شکست بخورید و به دستاوردهای شما حسادت می کنند.
حرف ها و کارهایشان به شما صدمه می زند و آزارتان می دهد.
پشت سرتان غیبت می کنند.
شاید حرف های خوبی به شما بزنند، اما حالت چهره و حرکات شان با حرف هایشان همخوانی ندارد.
شما را به خاطر شکست هایتان سرزنش می کنند: «اگر آن کار را نمی کردی، اینطور نمی شد.»
از روش های منفعلانه-تهاجمی برای جریحه دار کردن احساسات شما استفاده می کنند، مثلاً ممکن است کس دیگری را تحسین کنند تا شما را ناراحت کنند.
از شما تعریف های به ظاهر خوبی می کنند اما در واقع منظورشان این است که: «اگر بخواهی می توانی آنقدرها هم بد نباشی.»
پست های شما را در شبکه های اجتماعی لایک نمی کنند یا کامنت های منفی برای آن ها می گذارند. اما هیچ فرصتی را برای خبردار کردن شما از دستاوردهای خودشان از دست نمی دهند.
دست به اشتباهاتی عمدی می زنند تا شما را در موقعیت خجالت آوری قرار دهند.
بسیاری از ما ممکن است فکر کنیم دست کم یکی از این دشمنان دوست نما در میان اطرافیان خود داریم. اما گرچه وجود یک دشمن دوست نما امری طبیعی به نظر می رسد، اما این مسأله بی ضرر نیست. حضور یک دشمن دوست نما در زندگی تان می تواند اضطراب بیشتری به شما وارد کند و بنابراین به سلامت جسمی و روحی شما آسیب بزند. مثلاً بعضی تحقیقات نشان داده سر و کار داشتن با دشمنان دوست نما می تواند فشار خون، ضربان قلب و اضطراب را افزایش دهد.
نحوه برخورد با دوستان ظاهری و پایان دادن به روابط سمّی
دوستان ظاهری یا به اصطلاح دشمنان دوست نما کسانی هستند که در ظاهر وانمود می کنند با شما دوست صمیمی هستند اما در واقع به شما حسادت می کنند.
صحبت کنید
به دوست ظاهری خود بگویید که از رفتار آزار دهنده اش و آسیب هایی که به شما زده خسته شده اید. صادق باشید و از این نترسید که این گونه صحبت کردن باعث بر هم خوردن رابطه شما شود، گاهی اوقات پایان دادن به یک رابطه تنها گزینه ممکن است.
به خودتان فرصت دهید
در روابط دوستی نیز مانند روابط عاشقانه گاهی نیاز است کمی به خودتان فرصت داده و استراحت کنید تا در زمانی مناسب و به آرامی و خونسردی رابطه را از نو بررسی کرده و تصمیم درستی بگیرید.
به آرامی از او فاصله بگیرید
اگر از صحبت کردن صادقانه با او واهمه دارید بهتر است کم کم و به مرور از او فاصله بگیرید، برای شروع می توانید به جای تماس تلفنی از پیامک استفاده کرده و تا آن جا که می توانید پیام های خود را خلاصه کنید.برای دیدارهای حضوری نیز بهتر است تا آن جا که ممکن است با گفتن این که مشغله زیادی دارید از ملاقات کردن با او پرهیز کنید.
دستاوردهای خود را مخفی کنید
سعی کنید اهداف، برنامه ها و موفقیت های خود را به او گزارش نکنید تا به این وسیله کمتر مورد حسادت و آزار او قرار بگیرید.همچنین توصیه می شود از برخورد مستقیم و پر رنگ با او در شبکه های اجتماعی خودداری کنید.
در روابط خود تجدید نظر کنید
اگر به هر دلیل او در زندگی شما نقش مهمی دارد و نمی توانید یا نمی خواهید رابطه تان را تمام کنید بهتر است در روابط خود تجدید نظر کنید و به این فکر کنید که آیا این حسادت و رقابت او می تواند برای شما مفید باشد و انگیزه کافی برای موفقیت و دستاوردهای بیشتر در زندگی را به شما بدهد؟اگر این طور است سعی کنید نیمه پر لیوان را ببینید و چندان روی حرف ها و رفتار آزار دهنده او تمرکز نداشته باشید.
کلام آخر
شاید خودتان ندانید اما هر از گاهی ممکن است شما نیز می توانید یک دوست ظاهری برای دوستان خود باشید!بنابراین توصیه می شود بعد از تشخیص دوستان ظاهری خود از خودتان سوال کنید :”آیا من دوست خوبی برای دوستانم هستم؟!”