نگهداری |توت فرنگی

راهنمای چیدن و نگهداری از توت فرنگی

توت فرنگی یکی از میوه های بسیار لذیذ و خوش مزه است که از خواص بسیار بالایی نیز برخورداراست. ما در این مقاله قصد داریم درباره نحوه چیدن توت فرنگی و روش های مراقبت از توت فرنگی های چیده شده مطالبی را ارائه دهیم.

راهنمای چیدن و نگهداری از توت فرنگی

گام اول :برداشت محصول توت فرنگی 

توت فرنگی را میتوان جزو میوه های لذیذی برشمرد که نظر همگان به آن جلب میشود به سبب مزه و رنگ و بوی خوش رایحه اش.

علاوه بر این که توت فرنگی میوه ی لذیذی است چیدن آن نیز یکی از فعالیت های دل نشین به شمار می رود لازم به ذکر است بگویم چیدن توت فرنگی کار تخصصی ای نیست و نیاز به مهارت خاصی نیز ندارد فقط باید بتوان توت فرنگی رسیده و مناسب را از سایر توت فرنگی ها تشخیص داد.

 

1- ظرف های مخصوص را مهیا کنید

برای چیدن میوه ی توت فرنگی باید ظرف های مخصوص را باخود به همراه ببریم هرچند که بعضی از مزرعه ظروف مختص به این کار را دارند اما در صورتی که این ظروف در مزرعه وجود نداشته باشند باید ظرف مناسبی را تهیه و با خود به مزرعه ببریم.

حال نکته ی جالب توجه دلیل همراه داشتن ظرف و ویژگی های آن است 

فردی که مشغول این کار است باید میوه های چیده شده را به منظور حفاظت و 

نگهداری ان ها درون ظرفی قرار دهد.

 

 اما ویژگی های خاص  این ظروف که میتوان به موارد زیر  اشار ه کرد :

 ظروف باید حصیری و سبک انتخاب شوند تا در حمل و نقل شما را دچار مشکل و زحمت نکند و دیواره ی ظروف باید تقریبا بلند باشد یعنی حدودا 3 اینچ تا از ریختن میوه ها به بیرون ظرف جلوگیری کند و ظرف باید طوری انتخاب شود که بتوان بین توت فرنگی ها فاصله ی 5 اینچی را رعایت کرد زیرا این کار باعث میشود تا توت فرنگی های چیده شده در ظرف دچار فشار و خرابی نشوند.

 

ظروف چیدن توت فرنگی,تشخیص توت فرنگی های رسیده,خرابی توت فرنگی

اولین کار برای چیدن توت فرنگی تشخیص توت فرنگی های رسیده است

 

2- توت فرنگی های مناسب را بچینید

چیدن توت فرنگی علاوه بر این که لذت بخش است در کنار آن میتواند کمی مشکل به نظر برسد زیرا هر توت فرنگی ای گزینه ی خوبی برای چیدن  نخواهد بود شما باید بین توت فرنگی ها آنهایی را برای چیدن انتخاب کنید که خوش رنگ تر و رسیده تر هستند زیرا توت فرنگی میوه ای نیست که بعد از چیده شدن به رسیدن ادامه دهد پس بنابراین توت فرنگی های کال گزینه ی مناسبی برای شما نخواهند بود برای تشخیص این که توت فرنگی ها رسیده هستند یا خیر میتوان به نوک توت فرنگی ها توجه کنید و از چیدن آنهایی که نوک زرد یا بی رنگ دارند خودداری کنید.

 

3- توت فرنگی را به درستی بچینید 

چیدن صحیح توت فرنگی مسئله ی خیلی مهمی است که اگر به درستی انجام نشود تمام زحمت شما را بر باد خواهد داد.

به منظورجلوگیری از له شدگی و خرابی میوه باید هنگام چیدن آن را از ساقه بگیرید و به خود میوه دست نزنید.

ازدیگر راه های جلوگیری از له شدگی میوه هنگام چیدن آن میتوان به قرار دادن

آن در کف دست اشاره کرد که بسیار راحت تر چیده میشوند .

نکته ی جالب توجه در این زمینه این است که برخی از انواع  توت فرنگی ها  که surecrop نام دارند بسیار راحت تر از انواع دیگرشان چیده میشوند و به  سهولت از ساقه جدا میشوند و نیاز به نگرانی برای رسیده یا کال بودنشان نیست  اما اگر شناخت کافی از انواع توت فرنگی ها ندارید بهتر است هنگام چیدن همه ی توت فرنگی ها مراقبت های لازم را انجام دهید .

 

قطع ساقه توت فرنگی,مراقبت از توت فرنگی ,زمان مناسب چیدن توت فرنگی

چیدن توت فرنگی کاری پر زحمت و زمان بر است

 

4 - از سالم بودن توت  فرنگی ها اطمینان حاصل کنید

در ابتدا باید بگویم برای این که به توت فرنگی های چیده شده آسیب نرسد باید هنگام چیدن آن ها حتما این میوه را از ساقه ی آن جدا کنید و آن را بسیار آرام بین دو انگشت خود چرخانده و بکشید و تازمانی که از قرار گرفتن توت در دستتان مطمین نشدید دست خود را از ساقه جدا نکنید و آن ها را با دقت تمام در ظرف قرار دهید.

 

در هنگام چیدن توت فرنگی باید  نکاتی را رعایت کنید تا نه تنها به توت فرنگی ها بلکه به سایر گیاهان که در  مجاورت توت هستند آسیبی وارد نشود .

به عنوان مثال : هنگام چیدن توت فرنگی ها توت فرنگی ها گیاهان دیگر

را زیر پا له نکنید و با زانو زدن به آن ها آسیب وارد نکنید .

 

 هنگام چیدن توت فرنگی نباید انتظار داشته باشید که همیشه با میوه های رسیده و سالم مواجه شوید ممکن است در میان توت های سالم و بی نقص توت هایی به چشم بخورند که دچار خرابی و آسیب هایی از قبیل سوختگی در برابر نور خورشید هستند در این شرایط پیشنهاد ما به شما این خواهد بود که برای این نوع میوه های آسیب دیده که ممکن است منجر به آسیب به گیاهان وتوت های مجاور شوند ظرفی جداگانه تهیه کرده و بر ای این نوع توت ها کنار بگذارید یا اگر طرف دیگری نداشتید میتوانید آن ها را در ظرفی که برای 

چیدن توت های سالم با خود به همراه بردید قرار دهید و بعد توت های ناسالم را از توت های مرغوب جدا سازی کنید.

 

محل قرار دادن ظرفی که در آن توت های جمع آوری شده قرار دارند بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر در برابر نور مستقیم خورشید قرار بگیرد ممکن است منجر به خرابی توت های سالم شود  پس باید ظرف را در سایه قرار دهید

هنگام حمل و نقل ظرفی که در آن توت فرنگی قرارداده شده است باید بسیار محتاطانه عمل کنید تا میوه ها از خرابی و ضرب دیدگی در امان باشند.

 

گام دوم: یافتن توت فرنگی مناسب برای انتخاب

1-خودتان توت فرنگی بکارید

همان طور که بر همگان روشن است توت فرنگی میوه ای است که نظرهمه ی مردم با تمام سلیقه ها را به خود جلب میکند ممکن است برخی از شما دوست داشته باشید در هر فصل از سال و هر زمانی که دلتان خواست به این میوه ی لذیذ دسترسی داشته باشید پس بهترین گزینه ی پیشنهادی به شما کاشتن این میوه در باغچه ی منزل یا باغ خودتان است 

توت فرنگی از جمله ی آن میوه هایی است که انواع مختلفی را در بر میگیرد انواعی از توت فرنگی ها وجود دارند که در همه ی اقلیم های آب و هوایی رشد میکنند پس شما در هرجا که سکونت داشته باشید میتوانید به این نوع از توت فرنگی دسترسی داشته باشید. برای داشتن توت فرنگی های سالم تر وبیشتر میتوانید به جای کاشت دانه ی توت فرنگی گیاهانی با ریشه ی لخت تر را بکارید.

 

برای کاشت محصول توت فرنگی بهتر است این کار را در فصل بهار انجام دهید حال آن که اگر شما ساکن مناطق معتدل هستید دست شما برای کاشتن این میوه در فصل پاییز نسبت به سایر مناطق باز تر است.

 

اگر شما ساکن مناطق سرد سیری هستید باید بیشتر مراقب محصول کاشته شده ی خود باشید تا از سیب دیدگی در برابر سرما مصون باشد بهتر است محصول کاشته شده ی خود را مالچ کنید تا ازسرما و دیگر آسیب های زمستانی در امان باشد.

هنگام خریدن گیاه توت فرنگی باید از سالم بودن و بی افتی محصول خود اطمینان حاصل کنید چون  گیاه توت فرنگی ممکن است در معرض بیماری و افت هایی مانند پژمردگی و ورتیسیسلیوم و کنه قرار بگیرد پس بهتر است زمانی که میخواهید گیاه را خریداری کنید از برخوردار بودن گیاه از گواهینامه ی عاری از بیماری اطمینان حاصل فرمایید اگر قسمتی از گیاه به صورت اتفاقی فاسد بود آن قسمت از گیاه را جدا کنید تا منجر به آسیب دیدگی کل گیاهان کاشته شده نشود .

اگر متوجه شدید گیاهان کاشته شده رو به زوال میروند برای آن ها جایگزین های مناسبی را در نظر بگیرید به طور معمول عمر مفید یک گیاه توت فرنگی حدود 3 سال تخمین زده شده است .

 

کاشت اصولی توت فرنگی,احتیاط در چیدن توت فرنگی,مزارع توت فرنگی

در هنگام چیدن توت فرنگی محتاط باشید تا توت فرنگی ها از آسیب در امان باشند

 

2- از مزارع توت فرنگی دیدن کنید

اگر به دلیل کمبود مکان و نداشتن باغچه ی اختصاصی امکان کاشت گیاه توت فرنگی را برای خود ندارید به شما پیشنهاد میکنم که از مزارع باغ توت فرنگی دیدن کنید .

البته نکته ی جالب این که بازدید از مرازع و باغ های میوه برتری های زیادی نسبت به خرید محصولات از فروشگاه دارد به عنوان نمونه  برخی ار مزارع توت فرنگی این امکان را به مراجعان و مشتریان خود میدهند تا خودشان محصول مورد نظرشان را برداشت کنند.

برتری دیگری که بازدید از مزرعه میتواند نسبت به خرید میوه از فروشگاه 

داشته باشد تنوع بسیاربالا تر و همچنین کیفیت و مرغوبیت محصولات برداشت شده است .

 

در فروشگاه ها ممکن است فقط میوه های فصلی به چشم بخورند اما در برخی از مزارع میتوان میوه های تمام فصول را برداشت کرد مانند ذغال اخته و تمشک.

اگر با مزارع موجود در نزدیکی محل زندگیتان آشنایی ندارید میتوانید از طریق

جست و جوی آنلاین به این مناطق دسترسی پیدا کنید.

 

3- تأثیر آب و هوا بر رشد  گیاه توت فرنگی

از تأثیرات بی شایبه ی آب و هوا بر رشد تمامی محصولات کشاورزی نمیتوان غافل شد.حال آن که گیاه توت فرنگی هم مانند هر گیاه دیگری برای رشد بهتر خود نیاز به آب و هوای مناسب هم در زمان کاشت محصول و هم در زمان برداشت محصول دارد .

اگر محل سکونت شما منطقه ای گرمسیر است باید بدانید که گیاه توت فرنگی 

در این مناطق زود تر از مناطق سردسیر میرسد .

 

بنابر این نباید تاثیرات آب و هوایی مثل باران و دما بالا یا پایین و ... را در رشد گیاهان نادیده و دست کم گرفت. اگر شما قصد مراجعه به مرزعه توت فرنگی را دارید بهتر است اوایل روزبه 

آن جا بروید و به این نکته توجه داشته باشید که زمان چیدن میوه بر ماندگاری آن بسیار مؤثر است

 

اگر شما در زمانی که آب و هوا گرم تر است  توت فرنگی های کاشته شده را برداشت کنید نباید انتظار طول عمر بالایی از آن داشته باشید 

اگر شما توت فرنگی را برای مصرف روزانه خود نمیچینید و بلافاصله از آن استفاده نمیکنید بهتر است آن را درجای مناسب و خنک نگهداری کنید تا از گزند آسیب مصون باشد اما اگر برای مصرف روزانه میخواهید خیلی نباید خود را درگیر این مسئله کنید و بحث زمان برای چیدن توت فرنگی ها نیز حائز اهمیت است چون این کار میتواند بسیار زمان بر باشد پس زمانی خاص را باید برای این کار اختصاص داد.

 

تأثیر دما بر رشد توت فرنگی,نگهداری صحیح از توت فرنگی ها در منزل

نگهداری صحیح از توت فرنگی ها مسئله ی خیلی مهمی است

 

گام سوم:مراقبت از توت فرنگی چیده شده در منزل

1-توت فرنگی های اسیب دیده را جدا کنید

هر چقدر هم که ادعا کنید هنگام چیدن توت فرنگی ها مراقب بوده اید که توت های ناسالم و پوسیده را داخل ظرف قرار ندهید اما باز هم ممکن است که هنگامی که به خانه میروید با توت های له شده ی پوسیده مواجه شوید پس بهتر است بلافاصله بعد ازاین که توت ها را در ظرف ریختید آن هایی که پلاسیده یا نامناسب هستند را دور بریزید در انتخاب ظرفی که برای این کار در نظر میگیرید باید دقت کنید ظرفی باشد که کم عمق باشد تا بتوانید راحت تر میوه هایی که حاوی آسیب های ظاهری هستند را تشخیص داده ودور بریزید اما در مورد توت هایی که در طول مسیر حمل له شده اند باید بگویم اگر قابل خوردن هستند بهتر است آن ها را نوش جان کنید و در غیراین صورت آن ها را هم باید دور بریزید

 

2- شست و شوی توت فرنگی ها قبل از مصرف

زمان مناسب برای شست و شوی توت فرنگی ها دقیقا قبل از مصرف شدن آن ها است.

اگر زود تر از زمان مصرفی آن ها را بشویید ممکن است بیشتر در معرض کپک زدگی و خرابی قرار بگیرند

اما در رابطه با طریقه ی شستن توت فرنگی ها که قلق و اصول کلی ای دارد 

میتوان گفت نباید آن ها را با آب گرم یا ولرم شست بهتراست توت فرنگی ها با آب سرد شسته شوند و مدت زمان زیادی نباید در آب خیس بخورند زیرا امکان کپک زدگی آن ها بیشتر میشود و حالت نرمی به آن دست میدهد که نا مطلوب خواهد بود.

 

3- توت فرنگی ها درجای سرد و خنک نگهداری شوند

نگهداری صحیح از توت فرنگی ها مسئله ی خیلی مهمی است .

باید بدانید که توت فرنگی ها را نمیتوان در دمای اتاق نگهداری کرد چون به سرعت زیادی کپک میزنند. برای نگهداری از توت فرنگی ها بهتر است جای خنک و مناسبی را در نظر بگیرید مناسب ترین دما برای این کار بین 32 تا 36 درجه میباشد. با این اوصاف بهترین گزینه برای نگهداری از آن ها یخچال است و ظرفی که برای نگهداری از توت ها انتخاب میکنید بهتر است کم عمق باشد.

 

مدت زمان ماندگاری توت فرنگی ها بستگی به این دارد که هنگام چیدنشان چقدر

رسیده و کامل بوده اند اما به طور معمول میتوان گفت عمر مفید توت فرنگی هایی که در یخچال نگهداری میشوند بیشتر از یک هفته نخواهد بود .

بر این اساس اگر مقدار زیادی توت فرنگی دارید راه حل من به شما خشک کردن مقداری از توت هایتان است تا بعنوان میان وعده از آن استفاده کنید

کار دیگری که شما میتوانید با توت های خشک شده انجام دهید این است که میتوانید برای انواع دسرها و مخلوط غلات و حتی پخت مربا از آن استفاده کنید.

 

چیدن توت فرنگی, نحوه چیدن توت فرنگی از بوته, چیدن میوه ی توت فرنگی

بسته بندی و نگهداری توت فرنگی در خانه

 

4- توت فرنگی های اضافی را منجمد کنید

اگر برداشت محصول توت فرنگی شما بیشتر از میزان مصرفتان بود بهتر است

آن ها را در فریزر منجمد کنید تا از فاسد شدن و خرابی آن ها جلوگیری کنید

کلاه سبز توت فرنگی ها را به وسیله ی چاقو و بسیار با احتیاط از خود میوه جدا کنید و توت فرنگی ها را با ملایمت با آب سرد بشویید و آن ها را آبکش کنید و به مدت زمان 10 دقیقه به آن ها فرصت بدهید تا خشک شوند و آب اضافی آن ها از بین برود .

 

 

 

  •  
 
 
 
 
منبع: بیتوته
دیدگاه شما
منتخب سردبیر