شهرهای ارواح در چهارگوشه جهان ما
دیرزمانی است که شهر ارواح به پدیدهای جهانی تبدیل شده است. شهرهای متروک و مخروبه که هریک برای خود داستانی دارد. هم سوانح و فاجعههای طبیعی و هم بحرانهای اقتصادی میتوانند یک آبادی پرجمعیت را به شهر ارواح بدل کنند.
ـ هاشیما ـ شهر ارواح در میان دریا
زمانی جمعیت جزیره هاشیما ناکازاکی، به مساحت ۶،۳ هکتار، ۵۳۰۰ نفر بود. این جزیره سنگی به طور نسبی پرجمعیتترین منطقه جهان محسوب میشد. از سال ۱۹۷۴ جزیره کوچک هاشیما یکسره از سکنه خالی شد. از سال ۱۸۸۵ تا ۱۹۷۴ شرکت بزرگ میتسوبیشی به استخراج معادن زغالسنگ در این جزیره پرداخت. اما تولید زغالسنگ با هزینه هنگفتی همراه بود و به ناچار متوقف شد و اهالی پراکنده شدند.
چین ـ کانک باشی ـ بزرگترین شهر ارواح در جهان
این شهرک مسکونی در اوردوس کانگباشی واقع در صحرای غربی مغولستان، برای سکونت یک میلیون نفر در نظر گرفته شده بود. اما اکنون کل ساکنان این شهرک تنها چند هزار نفر است. حیرتآور است که با وجود خالی بودن این شهرک، همچنان روند ساخت و ساز در آن ادامه دارد. حتی بسیاری از ثروتمندان چین امنیت سرمایهگذاری در صنعت ساختمانسازی در این منطقه را تضمین میکنند.
ایتالیا ـ کراکو
کراکو، یک شهر ارواح زیبا، در منطقه باسیلیکاتای ایتالیا واقع شده است. به علت زلزلههای پیاپی (۱۹۶۳ تا ۱۹۷۵) این شهر به تدریج خالی از سکنه شد. خانهها نیز رو به ویرانی گذاشتند و ریزش کردند. حال از کراکو بیشتر برای فیلمبرداری صحنههای سینمایی استفاده میشود. صحنههایی از فیلم "ذرهای آرامش"، از مجموعه فیلمهای جیمزباند و همچنین فیلم "آخرین وسوسههای مسیح" در این منطقه فیلمبرداری شدند.
قصرهای افسانهای خالی
در استان بولی ترکیه صدها ویلای لوکس ساخته شده و به دلیل ورشکسته شدن شرکت سازنده پروژه، ویلاها ناتمام و بدون استفاده ماندهاند. برخی از خریداران عرب این ویلاها نتوانستند بهای آن را پرداخت کنند که به ورشکسته شدن شرکت سازنده منجر شد.
نروژ ـ سوالبارد
سوالبارد سالیان دراز از معادن کوهستانی زغالسنگ برخوردار بود. این شهر از سال ۱۹۲۷ به شوروی پیشین تعلق گرفت. با استخراج معادن خانههای کارگری، مرکز ورزشی، کتابخانه و سالن تئاتر احداث شد. با پایان یافتن استخراج معادن زغال
کرپن ـ مانهایم ـ آلمان
منطقه مانهایم در شهر کرپن آلمان نیز به تازگی به شهر ارواح بدل شده است. تا همین اواخر ۱۴۰۰ نفر در این منطقه زندگی میکردند. اکنون اما مانهایم تقریبا خالی از سکنه است. تا پنج سال دیگر استخراج زغال در این منطقه به کلی متوقف میشود. بسیاری از اهالی منطقه را ترک کردهاند و گاه مردگان را نیز با خود بردهاند.
اسپانیا در بحران املاک و مستغلات
سراسر اسپانیا پر است از خانههای نیمه تمام و رها شده و آپارتمانهای خالی که این مناطق را به شهر اوراح تبدیل کردهاند که گواهی است بر بحران ساخت و ساز در این کشور. برای نمونه: شهرک آلدلوس در ۶۰ کیلومتری مادرید که برای سکونت ۳۰ هزار نفر ساخته شده یکی از این شهرهای متروکه است. سرمایهگذاران با امید فراوان هزینه کردند، اما شهروندان برای خریدن این خانهها پولی در بساط نداشتند.
نامیبیا ـ کولمانزکوپ
شهرک کولمانزکوپ، واقع در جنوب نامیبیا یکی از ثروتمندترین شهرهای آفریقا محسوب میشد. این شهرک برای کارگران معادن الماس احداث شده بود. در دوران شکوفایی استخراج الماس ۴۰۰ نفر در این شهرک زندگی میکردند. در اواسط دهه ۱۹۵۰ و با اتمام استخراج معادن، به تدریج کارگران از شهر کوچ کردند. این شهرک اکنون تبدیل به بیابان شده، با این حال برخی اتاقهای آن هنوزهم سالم ماندهاند.