داستان قلبی که ۸۰دقیقه پرواز کرد
داستان قلبی که ۸۰ دقیقه پرواز کرد، از جریان مرگ مغزی جوانی ۳۹ ساله خبر میدهد که قلب وی از اهواز تا تهران به پرواز درآمد تا به یک جوان ۲۲ ساله پیوند زده شود
داستان قلبی که ۸۰ دقیقه پرواز کرد، از جریان مرگ مغزی جوانی ۳۹ ساله خبر میدهد که قلب وی از اهواز تا تهران به پرواز درآمد تا به یک جوان ۲۲ ساله پیوند زده شود.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گزارشی از انتقال قبل از اهواز به تهران اعلام کرد: روز گذشته ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۱ قلب جوان ۳۹ ساله خوزستانی به وسیله جت فالکون برای پیوند به یک جوان ۲۲ ساله در بیمارستان مسیح دانشوری تهران انتقال داده شد.
در جریان انتقال قلب این جوان به تهران، اقدامات اولیه از ساعت ۹ و ۳۵ دقیقه صبح با جداسازی قلب در اتاق عمل پیوند بیمارستان گلستان اهواز انجام شد و ساعت ۹ و ۳۷ دقیقه به سمت پد بالگرد دانشگاه علوم پزشکی اهواز حرکت انجام شد.
به همین منظور ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه پرواز بالگرد به سمت فرودگاه اهواز انجام شد و ساعت ۹ و ۴۴ دقیقه بالگرد در فرودگاه اهواز فرود آمد و پرواز جت اختصاصی نیز ساعت ۹ و ۴۸ دقیقه از اهواز به سمت تهران حرکت کرد.
ساعت ۱۰ و ۴۳ دقیقه نیز این جت اختصاصی در فرودگاه مهرآباد تهران فرود آمد و ساعت ۱۰ و ۴۸ دقیقه پرواز بالگرد به سمت بیمارستان حرکت کرد؛ ساعت ۱۱ و هشت دقیقه، قلب این جوان به بیمارستان مسیح دانشوری تحویل داده شد.
«سلطان حزبا » ۳۹ ساله اهل اهواز که به دلیل خونریزی داخلی دچار مرگ مغزی شده بود با رضایت و اقدام خداپسندانه خانواده وی به بیماران نیازمند جانی دوباره بخشید، به همین منظور اهدای کبد و ۲ کلیه وی در بیمارستان گلستان اهواز نیز جان سه بیمار دیگر را نجات داد.
کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان پیشتر اعلام کرده بود که در ۲۲ سال گذشته اهدای عضو در کشور روندی رو به رشد را داشته است چنانکه میزان شاخص اهدای عضو از ۰.۲ در سال ۱۳۷۹ به ۱۰.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.
وی بازگشت حدود ۷۰ هزار ایرانی به زندگی با پیوند عضو، ذخیره ارزی ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی ناشی از بومی سازی اهدای عضو و افزایش نیروهای کارآمد با ورود نیروهای بازتوان یافته را از مهمترین دستاوردهای اهدای عضو در ایران برشمرد.