بیماری | تشخیص بیماری | تشخیص بیماری از پا

دردهایی که نباید آنها را در بدن نادیده گرفت | تشخیص بعضی بیماری ها از روی پا +ویدیو

در این مطلب خلاصه بعضی درد ها که نباید آنها را نادیده گرفت را میخوانید و در ادامه حتما به ویدیو مراجعه کرده و جزییات کامل تری را دنبال کنید

دردهایی که نباید آنها را در بدن نادیده گرفت | تشخیص بعضی بیماری ها از روی پا +ویدیو

راه های تشخیص بیماری

تشخیص بیماری از طریق پا 

در این مطلب خلاصه بعضی درد ها که نباید آنها را نادیده گرفت را میخوانید و در ادامه حتما به ویدیو مراجعه کرده و جزییات کامل تری را دنبال کنید 

راه های تشخیص بیماری 

علائم سکته مغزی

ممکن است به طور ناگهانی بی‌حسی، ضعف و یا فلج در صورت، بازوها و پاها ایجاد شود که معمولاً یک قسمت از بدن را درگیر می‌کند. سعی کنیم هر دو دست خود را همزمان بلند کرده و روی سر خود قرار دهیم، اگر یکی از دست‌ها شروع به افتادن کرد، احتمالاً ما دچار سکته مغزی شده‌ایم. همچنین، ممکن است یک سمت دهان ما هنگام خنده دچار افتادگی شود.

اشکال در تکلم و فهم مطالبی که شنیده می‌شوند: ممکن است دچار گیجی شده، لغات را نامفهوم بیان کنیم یا در فهم کلمات دچار مشکل شویم.

  • مشکلات بینایی در یک یا هر دو چشم: ممکن است مشکل تاری دید ناگهانی در یک یا هر دو چشم احساس کنیم یا ممکن است دچار دوبینی شویم.
  • سردرد: سردردی که به صورت ناگهانی شروع شده و بسیار شدید است، می‌تواند نشانگر یک سکته مغزی باشد. این سردرد تا جایی شدت دارد که ممکن است همراه سرگیجه، منگی، حالت تهوع و گاه تغییر در سطح هوشیاری باشد.
  • مشکل در راه رفتن: ممکن است بلنگیم و یا تعادل خود را از دست دهیم. همچنین، ممکن است به طور ناگهانی درک خود را از مکان یا جایی که در آنجا قرار داریم، از دست بدهیم

علائم لخته شدن خون 

درد در گردن 

ممکن است لخته خون در رگ‌هایی شکل بگیرد که اکسیژن را از قلب به باقی بدن می‌رساند و می‌تواند واقعاً خطرناک باشد. این اتفاق می‌تواند مانع رسیدن اکسیژن به قلب، ریه‌ها یا مغز شود.

بازوها، پاها

هنگامی‌که یک لخته خون در یکی از رگ‌های عمیق بازو یا پای شما ایجاد می‌شود، در زیر سطح پوست شما، ممکن است چیزی به نام ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT) باشد که خطرناک است، زیرا لخته می‌تواند به قلب یا ریه‌های شما برسد.

اگر برای مدت طولانی حرکت نداشته‌اید، مثلاً بعد از جراحی یا در طول سفر طولانی با هواپیما، احتمال لخته شدن خون محتمل است. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر فوراً به پزشک مراجعه کنید:

– تورم: این می‌تواند در محل تشکیل لخته خون اتفاق بیفتد، یا کل پا یا بازویتان ممکن است پف کند.

– تغییر رنگ: ممکن است متوجه شوید که بازو یا پای شما ته رنگ قرمز یا آبی به خود می‌گیرد یا دچار خارش می‌شود.

– درد: با بدتر شدن لخته، ممکن است درد هم داشته باشید. این درد می‌تواند از درد کم تا درد شدید متغیر باشد. ممکن است متوجه ضربان در ساق پا، شکم یا حتی بازو شوید.

– پوست گرم: پوست اطراف ناحیه دردناک در بازو یا پای دارای لخته خون ممکن است گرم‌تر از سایر نواحی پوست باشد.

– مشکل در تنفس می‌تواند از علائم اولیه لخته شدن خون باشد. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است به این معنی باشد که لخته از بازو یا پای شما به ریه‌های شما منتقل شده است همچنین ممکن است سرفه بدی داشته باشید و حتی ممکن است خون سرفه کنید. ممکن است در قفسه سینه درد داشته باشید یا احساس سرگیجه کنید. در این شرایط باید کمک فوری بگیرید.گرفتگی ساق پا: اگر لخته در ساق پا باشد، ممکن است گاهی احساس کنید که دچار گرفتگی پا شده‌اید.

– ادم گوده گذار: DVT می‌تواند باعث تجمع مایعات (ادم یا تورم) در بازوها یا پاها شود. این حالت معمولاً با وجود DVT خیلی سریع اتفاق می‌افتد. هنگامی که روی ناحیه متورم فشار می‌آورید، گودی ایجاد می‌شود که برای چند ثانیه باقی می‌ماند.

– متورم و دردناک شدن رگ‌ها: ممکن است با لمس درد افزایش یابد.

قلب

لخته خونی که درون یا اطراف قلب ایجاد می‌شود ممکن است باعث حمله قلبی شود.

مراقب علائمی مانند موارد زیر باشید:

– درد شدید در قفسه سینه و بازو

– تعریق

– مشکل تنفس

ریه‌ها

لخته خون در ریه معمولاً از یک ورید عمیق در بازو یا پای شما شروع می‌شود و به سمت ریه‌ها حرکت می‌کند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، شما به آنچه که آمبولی ریه نامیده می‌شود مبتلا می‌شوید که یک وضعیت فوق‌العاده خطرناک است.

مغز

لخته خون در مغز ممکن است ناشی از رسوب چربی در دیواره رگ‌های خونی باشد که خون را به مغز شما می‌رسانند. یا گاهی اوقات، ممکن است به دلیل ضربه‌ای به سر که منجر به ضربه مغزی می‌شود، ایجاد شود.

در موارد دیگر، لخته‌ای که از قسمت‌های مختلف بدن شروع می‌شود، مانند قفسه سینه یا گردن، ممکن است وارد جریان خون شود و به مغز برسد و باعث سکته مغزی شود.

مراقب این علائم لخته شدن خون باشید:

– مشکلات بینایی یا گفتاری

– تشنج

– احساس ضعف عمومی

شکم

لخته شدن خون می‌تواند در وریدهایی رخ دهد که خون را از روده تخلیه می‌کنند. آن‌ها می‌توانند در شرایطی مانند دیورتیکولیت یا بیماری کبدی یا حتی با قرص‌های ضد بارداری ایجاد شوند.

از کجا خواهید فهمید که این اتفاق در حال رخ دادن است؟ در صورت داشتن چنین مشکلاتی با پزشک خود مشورت کنید:

– حالت تهوع یا استفراغ

– درد شدید در شکم، که ممکن است بعد از غذا خوردن شدیدتر شود

– اسهال

– مدفوع خونی

– نفخ

کلیه‌ها

لخته شدن خون در کلیه‌ها می‌تواند عملکرد آن‌ها را مختل و دفع مواد زائد از بدن را دچار مشکل کند. این اتفاق می‌تواند باعث فشار خون بالا یا حتی نارسایی کلیه شود.

چرا فشار خون را قاتل خاموش می‌گویند؟

این اتفاق خطرناک است، بنابراین به علائم زیر که مرتبط با لخته شدن خون هستند توجه کنید:

– درد در ناحیه شکم، ساق پاها یا ران‌ها

– وجود خون در ادرار

– تب

– حالت تهوع یا استفراغ

– فشار خون بالا

– تورم شدید ناگهانی پا

– مشکل تنفس

سردرد های ناگهانی و شدید 

سردردهای ثانویه

سردردهای ثانویه در واقع علائمی هستند که هنگام تحریک اعصاب حساس به درد (در ناحیه سر) از طریق یک بیماری دیگر به وجود می‌آیند. به عبارت دیگر، این نوع سردردها می‌توانند نشانه بیماری دیگری باشند.

عوامل مختلفی می‌توانند سردردهای ثانویه را به وجود بیاورند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دهیدراتاسیون (کم آبی بدن)
  • دندان قروچه در شب
  • آنفلوانزا
  • فشار خون بالا
  • گرفتگی (احتقان) سینوس
  • آب سیاه (گلوکوم)
  • خماری ناشی از مصرف الکل
  • مسمومیت با گاز مونوکسید کربن
  • «انجماد مغزی» یا سردرد ناشی از خوردن مواد غذایی بسیار سرد مانند بستنی
  • استفاده بیش از حد از مسکن‌ها (علت سردردهای بازگشتی یا ریباند)
  • حملات ناشی از ترس شدید (panic attack)
  • خونریزی در مغز یا اطراف آن
  • لخته‌های خونی
  • سکته مغزی
  • ضربه مغزی
  • تومور مغزی

با توجه به اینکه سردردها می‌توانند علامت یک مشکل جدی باشند، در صورت بدتر شدن یا تکرار به صورت منظم و مداوم، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که سردرد شما نسبت به سردردهای قبلی شدیدتر و دردناک‌تر شده است یا اینکه با مصرف دارو بهتر نمی‌شود و یا با علائم دیگری مانند سردرگمی، تب، تغییر در حواس و سفتی گردن همراه است، باید فوراً پزشک را مطلع کنید.

در ادامه ویدیو را حتما ببینید و اطلاعات کامل تر و جامع تری از این بیماری ها و دیگر بیماری ها بگیرید و اگر علایم گفته شده در ویدیو را دارید سریعا به پزشک مراجعه کنید 

حجم ویدیو: ۱۱.۱۲M | مدت زمان ویدیو: ۰۰:۰۸:۰۰
منبع: یوتوب ببین و یاد بگیر
دیدگاه شما
منتخب سردبیر