متن کاشت دانه میوهها را دست به دست نکنید
نهال هر درختی باید در اقلیم مناسب خود کاشته شود, در غیر این صورت ممکن است منجر به تولد گونه مهاجم در اکوسیستم جدید شود.
از ابتدای سال جدید متن زیر در رابطه با کاشته دانه میوهها در فضای مجازی دست به دست میشود:
"به زودی فصل میوههای هستهدار مانند هلو، آلو، زرآلو، گیلاس و آلبالو..., میرسد؛ درخواست میکنیم که هسته این میوهها را دور نریزید. بهتر است که بزاق دهان به هستهها نخورد، اول هسته رو جدا کنید، بعد میوه رو میل کنید یا اینکه هستهها را بشویید و خشک کنید و آنها را در یک دستمال نگه دارید و در ماشین بگذارید.
هر وقت که به گردش یا به سفر میروید, 7 الی 10 سانت زمین را کنده و دانهها را در زمین چال کنید، بهتر است که محل کاشت دانه نزدیک به آب باشد، اگر هم آب در نزدیکی نبود مهم نیست شما دانهها را به طبیعت تحویل بدهید و طبیعت از این دانهها نگهداری میکند.
دولت تایلند در سالهای اخیر بین شهروندانش، این عملیات را به این صورت هدایت کرده و موفقیتهای زیادی کسب کرده است. ایجاد و تکثیر درخت در طبیعت با این روش ساده از فرسایش خاک، جاری شدن سیل، تغییر اقلیم، آلودگی هوا و انتشار ریزگردها جلوگیری میکند."
بر خلاف ادعای این نوشته, کارشناسان محیط زست معتقدند که موراد ذکر شده صحیح نیست و مردم نباید متن کاشت دانه میوهها را دست به دست کنند!
کارشناسان معتقدند که کاشت دانه در هر نقطهای از کشور بدون در نظر گرفتن نوع آن و نوع اقلیم مناسب برای کاشت آن میتواند موجب مهاجم شدن آن درخت و تهدید سایر گونههای بومی آن منطقه شود همچنین این گونههای میتوانند به تهدیدی برای منابع آبی آن منطقه تبدیل شوند.
با توجه به شرایط کشور ما گونههای که به این شکل دست کاشت میشوند, شانس زیادی برای ثمر دادن و بقا ندارد و گونههایی که به این صورت رشد میکنند، ممکن است به گونه مهاجم تبدیل شوند.