کف کردن روغن | جلوگیری از کف کردن روغن

روش های جلوگیری از کف کردن روغن هنگام آشپزی

کف کردن روغن به معنای سوختن و زدوده شدن روغن است که به دلیل افزایش دما یا استفاده از روغن به مدت طولانی بدون تغییر آن، رخ می‌دهد. برای جلوگیری از کف کردن روغن، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

روش های جلوگیری از کف کردن روغن هنگام آشپزی

کف کردن روغن به معنای سوختن و زدوده شدن روغن است که به دلیل افزایش دما یا استفاده از روغن به مدت طولانی بدون تغییر آن، رخ می‌دهد. برای جلوگیری از کف کردن روغن، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

حتما برای شما هم پیش آمده است که موقع سرخ کردن برخی غذا‌ها مانند انواع کوکو و کتلت با کف کردن روغن روبه‌رو شده‌اید. اگر می‌خواهید علت آن را بدانید و از آن جلوگیری کنید اینفوگرافیک زیر را ببینید:1551568_998صدای جیلیزویلیز سرخ‌کردن سیب‌زمینی در خانه، یکی از صداهای دوست‌داشتنی و جذاب است؛ اما اگر با پخت‌وپز و سرخ‌کردن مواد غذایی آشنایی نداشته باشید، احتمالا زمانی‌که روغن در تابه کف می‌کند، با خودتان می‌گویید که روغن خراب و فاسد شده است. باید بدانید که این تصور اشتباه است و فقط کافی‌ست که علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن را پیدا کنید.

آشپزی شاید کار زمان‌بر و سختی باشد؛ اما با یادگیری ترفندها و وقت‌گذاشتن برای افزایش مهارت و دانش، به آشپز ماهری تبدیل خواهید شد. سرخ‌کردن گاهی چالش‌برانگیز است؛ مخصوصا زمانی‌ که روغن غذا کف کند؛ بنابراین ممکن است از خودتان بپرسید دلیل کف کردن روغن موقع سرخ کردن چیست؟

چرا روغن کف می‌کند؟

سرخ‌کردن غذا یکی از روش‌های رایج پخت‌وپز است که هر کسی می‌تواند انجام دهد؛ اما گاهی اوقات وقتی غذا را سرخ می‌کنیم روغن شروع به کف‌کردن می‌کند. برای کسی که مشغول آشپزی‌کردن است، این یک اتفاق آزاردهنده است و فورا به دنبال علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن می‌گردد.

وقتی روغن کف می‌کند، تشخیص این‌که غذا به‌اندازه کافی پخته شده است یا خیر، کار دشواری خواهد بود. علاوه‌بر این، روغنی که کف می‌کند، برای سلامتی ممکن است مضر باشد و باید دنبال دلیل آن باشیم. چه چیزهایی باعث کف‌کردن روغن می‌شوند؟ چطور می‌توان از آن جلوگیری کرد؟ این موضوع دلایل زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

دلایل کف کردن روغن موقع سرخ کردن

دلایل کف کردن روغن موقع سرخ کردن

عوامل متعددی باعث می‌شود که روغن هنگام سرخ‌کردن کف کند. چند علت رایج آن در این بخش آورده شده است.

روغن قبلا استفاده شده است

اولین دلیل کف کردن روغن موقع سرخ کردن، روغن استفاده‌شده است. گاهی اوقات برای صرفه‌جویی در مصرف روغن، ممکن است روغن استفاده‌شده را با روغن جدید مخلوط کنید که این کار باعث کف‌کردن آن می‌شود.

روغن یا خیلی داغ شده یا به‌اندازه کافی داغ نشده است

قبل از سرخ‌کردن غذا خیلی مهم است که صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود. اگر قبل از این‌که روغن داغ شود ماده غذایی را در تابه قرار دهید، روغن کف می‌کند. اگر روغن زیادی داغ شود، علاوه‌بر این‌که غذا فورا می‌سوزد، به‌سرعت روغن کف می‌کند و تغییر رنگ می‌دهد.

روغن آلوده است

در بعضی مواقع علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن، در اثر خراب‌بودن یا آلودگی روغن است که اغلب زمانی‌که غذا در دمای خیلی بالا سرخ شود این اتفاق می‌افتد. به همین منظور تا حد امکان از روغن تازه و باکیفیت استفاده کنید.

جلوگیری از کف کردن روغن

جلوگیری از کف کردن روغن

برای جلوگیری از کف کردن روغن، مطمئن شوید یک یا دو هفته اول پس از خرید روغن، از آن استفاده می‌کنید. برخی از افراد ادعا می‌کنند که اگر روغن سرخ‌کردنی قدیمی شده باشد، با استفاده از نمک می‌توانند آن را تصفیه کنند؛ اما برخی دیگر معتقدند این راهکار فقط اکسیداسیون را کاهش می‌دهد.

نکات مهم برای جلوگیری از کف کردن روغن

  • بهترین راه برای تازه و پایدار نگه‌داشتن روغن آشپزی، نگهداری آن در دمای کم‌تر از دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید است. در صورت نیاز، استفاده از ظرف در‌دار مطمئن‌ترین گزینه خواهد بود؛ البته تا زمانی‌ که یادتان باشد پس از سرخ‌کردن غذا، آن را به ظرف برگردانید.
  • خیلی اهمیت دارد که ماهیتابه را قبل از پخت به‌درستی بشویید. برای این کار می‌توانید از آب و صابون استفاده کنید. پس از شستن تابه، آن را با دستمال خشک کنید؛ زیرا آب زیاد در تابه باعث ایجاد حباب در روغن و در نتیجه کف‌کردن آن می‌شود.
  • بهتر است برای سرخ‌کردن از روغنی که مخصوص این کار است استفاده کنید. روغن‌های با کیفیت پایین که برای سرخ‌کردن ساخته نشده‌اند، در صورتی که رطوبت در آن‌ها وجود داشته باشد، باعث ایجاد کف می‌شوند.
  • برای غذاهایی مثل کوکو سیب‌زمینی که رطوبت و نشاسته بالایی دارد باید آب سیب‌زمینی و پیاز را بگیرید تا روغن موقع سرخ‌کردن کف نکند.
  • علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن ممکن است دمای بالا باشد. در حین پخت دقت کنید که روغن زیاد داغ نشود. وقتی به دمای مناسب برای پخت غذا رسیدید، شعله گاز را کم کنید تا دما حفظ شود. اگر روغن بیش از حد داغ شود، شروع به تبخیر می‌کند و حباب‌هایی را به‌وجود می‌آورد که منجر به کف‌کردن می‌شوند.

    در چه شرایطی باید روغن استفاده‌شده را دور ریخت؟

    توصیه می‌شود روغن را به دفعات عوض کنید و از مصرف روغن قدیمی بپرهیزید. روغن همچنین باید فیلتر شود تا ذرات غذا در هنگام استفاده مجدد از آن جدا شود. گاهی اوقات علت کف کردن روغن موقع سرخ کردن، نشانه خراب‌بودن روغن یا استفاده مجدد از آن است.

    روغن استفاده‌شده اگر تغییر رنگ داده باشد و نشانه‌ای از بوی ترش در آن دیده شود، باید آن را دور بریزید. به‌طور کلی نباید از روغنی که بیش از یک یا دو ماه مانده است استفاده کنید.

    آیا کف کردن روغن خطرناک است؟

    بله. باید به حباب‌های موجود در روغن آشپزی خود توجه کنید؛ زیرا به این معنی‌ست که روغن تجزیه‌ شده است و دیگر پایدار نیست. اگر این اتفاق بیفتد، این احتمال وجود دارد که غذا شروع به جذب طعم روغن ترش کند. به همین دلیل بهتر است همیشه به‌جای روغن استفاده‌شده از روغن‌های تازه برای سرخ‌کردن استفاده کنید.

منبع: فرارو ، اسنپ مارکت
دیدگاه شما
منتخب سردبیر