سیل | هشدار وقوع سیل

هشدار برای هموطنان | هشدار هواشناسی برای وقوع سیل و بهمن در ۲۷ استان کشور

سازمان هواشناسی کشور برای احتمال وقوع سیل در ۲۷ استان کشور هشدار داد.

هشدار برای هموطنان | هشدار هواشناسی برای وقوع سیل و بهمن در ۲۷ استان کشور

سازمان هواشناسی کشور برای احتمال وقوع سیل در ۲۷ استان کشور هشدار داد.

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی‌رنگ از تقویت سامانه بارشی، بارش برف یا باران، رخداد مه، کاهش دید، در نواحی با اقلیم گرم رگبار و رعدو برق و وزش باد شدید و در مناطق سردسیر، ارتفاعات و دامنه‌ها بارش برف سنگین، وقوع بهمن و کولاک برف خبر داد.

این وضعیت جوی در روز دوشنبه (۱۷ بهمن) در نیمه جنوبی آذربایجان غربی، نیمه غربی کردستان، شمال فارس، ایلام، شمال و شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، جنوب اصفهان و کهگیلویه و بویراحمد و روز سه‌شنبه (۱۸ بهمن) در نیمه جنوبی آذربایجان غربی، نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، نیمه شمالی فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و شمال شرق خوزستان مورد انتظار است.

براثر این مخاطرات احتمال انسداد راه‌های روستایی و اختلال در جاده‌های مناطق سردسیر، ارتفاعات و دامنه استان‌های واقع در رشته کوه البرز و زاگرس، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها، آبگرفتگی معابر، اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیت‌های عمرانی، وقوع صاعقه، اختلال در ناوگان حمل و نقل، خسارت به صنعت کشاورزی، رخداد بهمن، اختلال در انتقالِ منابع انرژی بویژه برق و گاز وجود دارد.

سازمان هواشناسی کشور برای کاهش آسیب‌های احتمالی آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای برف‌روبی و بازگشایی مسیرها، پرهیز از سفرهای خارج از شهر، اجتناب از فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایرکوچ‌رو، مدیریت در مصرف و انتقال منابع انرژی به‌ویژه گاز و برق، خودداری از توقف و تردد در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پاکسازی آبروها و کانال‌های عبور آب درون‌شهری، پاکسازی دهانه پل‌ها، انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی از جمله نمک‌پاشی توسط شهرداری‌ها، راهداری‌ها و ارگان‌های امدادی و مدیریت مناسب توسط سازمان آب و فاضلاب و سایر دستگاه‌های اجرائی مسئول، خودداری از هرگونه عملیات کشاورزی و تردد ماشین آلات روی زمین‌های کشاورزی، اجتناب از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، عایق بندی و انتقال کندوهای زنبور عسل به مناطق غیر آبگیر را توصیه می‌کند.

همچنین این سازمان با صدور هشدار زردرنگ نسبت به نفوذ سامانه بارشی، بارش باران، در نواحی با اقلیم گرم رگبار و رعدو برق و وزش باد شدید و در نواحی مرتفع و سردسیر بارش برف و احتمال کولاک برف، رخداد مه، کاهش دید هشدار داد.

این مخاطرات در روز یکشنبه (۱۶ بهمن) آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان، روز دوشنبه (۱۷ بهمن) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، خوزستان، شمال بوشهر، لرستان، اردبیل و کرمانشاه،روز سه‌شنبه (۱۸ بهمن) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، اردبیل، تهران، البرز، مرکزی، قزوین، خراسان جنوبی، جنوب خراسان رضوی، بوشهر، نیمه شمالی کرمان، فارس، لرستان و کردستان، روز چهارشنبه (۱۹ بهمن) اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گلستان، مازندران، گیلان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، قم، مرکزی، تهران، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان و همدان و روز پنج‌شنبه (۲۰ بهمن) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، مازندران، گیلان، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان جنوبی، سمنان، اصفهان، زنجان، همدان، مرکزی، قم، قزوین، البرز، تهران، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، شمال و شرق خوزستان، کرمانشاه دور از انتظار نخواهد بود.

براثر چنین شرایط جوی لغزندگی جاده‌ها، کولاک برف در مسیرهای کوهستانی، احتمال انسداد محورهای روستایی بر اثر شدت بارش برف یا باران، احتمال جاری شدن روان‌آب، احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و آبگرفتگی معابر به‌طور محدود، اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیت‌های عمرانی، اختلال در ناوگان حمل و نقل و خسارت به صنعت کشاورزی، رخداد بهمن، اختلال در انتقالِ منابع انرژی به‌ویژه برق و گاز وجود دارد.

این سازمان پرهیز از سفرهای غیر ضروری، احتیاط و ترجیحا اجتناب از فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایرکوچ‌رو، مدیریت در مصرف و انتقال منابع انرژی بویژه گاز و برق، عدم توقف و احتیاط در تردد از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پاک‌سازی آبروها و کانال‌های عبور آب درون شهری، پاک‌سازی دهانه پل‌ها وانجام تمهیدات دیگر در جهت جلوگیری از خسارات احتمالی، خودداری از هرگونه عملیات کشاورزی و تردد ماشین آلات بر روی زمین های کشاورزی، اجتناب از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و عایق بندی و انتقال کندوهای زنبور عسل به مناطق امن را توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی در ادامه این هشدار از افزایش گرادیان فشاری وزش باد شدید و در مناطق مستعد گردوخاک نیز خبر داد.

این وضعیت جوی در روز سه‌شنبه (۱۸ بهمن) در ایلام، کرمانشاه، اصفهان، یزد، شمال شرق فارس و کرمان، روز چهارشنبه (۱۹ بهمن) نیمه شرقی اصفهان، کرمان، یزد، شمال شرق فارس، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان و روز پنج‌شنبه (۲۰ بهمن) در سیستان و بلوچستان مورد انتظار است.

بر اثر این مخاطرات احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال سقوط تابلوهای تبلیغاتی، احتمال شکستن درختان کهن‌سال، احتمال کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید و احتمال تاخیر در پرواز وجود دارد.

سازمان هواشناسی کشور احتیاط در تردد، پرهیز از صعود به ارتفاعات، عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره، استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها، احتیاط در فعالیت کویرنوردی را توصیه می‌کند.

در ادامه این هشدار نسبت به نفوذ توده هوای سرد و کاهش محسوس دما هشدار داد.

این وضعیت در اواخر وقت سه‌شنبه (۱۸ بهمن) در شمال غرب، چهارشنبه(۱۹ بهمن) در مناطق شمال غرب و غرب و دامنه و ارتفاعات البرز، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی و پنج‌شنبه (۲۰ بهمن) مناطق شمال غرب و غرب و شمال شرق و شرق و مرکز و دامنه و ارتفاعات البرز، گیلان، مازندران، گلستان دور از انتطار نخواهد بود.

براثر این مخاطرات احتمال افزایش مصرف و اختلال در انتقال منابع انرژی بویژه برق و گاز، یخبندان و لغزندگی جاده‌ها، احتمال خسارت به صنعت کشاورزی وجود دارد.

سازمان هواشناسی مدیریت و صرف جویی در مصرف منابع انرژی، احتیاط در سفرها، محافظت و پوشش لوله‌های آب، استفاده از ضدیخ در رادیاتور خودروها و ماشین آلات کشاورزی و احتیاط در انتقال نهال را توصیه می‌کند.

در هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

منبع: انتخاب
دیدگاه شما
منتخب سردبیر