باور های غلط تجاوز جنسی| بعد از این اتفاق چه کار کنیم؟
باور های نادرست راجب تجاوز جنسی موجی میشود خیلی از افراد آسیب دیده از حق قانونی خود بی خبر باشند.
باور های نادرست راجب تجاوز جنسی موجی میشود خیلی از افراد آسیب دیده از حق قانونی خود بی خبر باشند.
غلامرضا عابدینی، وکیل پایه یک دادگستری و حقوقدان درباره باورهای نادرست حقوقی درخصوص تعرض جنسی گفت: یکی از جملههایی که پس از تعرض بکار میرود این است که اگر کسی لباس تحریکآمیز بپوشد یا با کسی قرار ملاقات بگذارد، مجبور کردن او به رابطه جنسی مشکلی ندارد درحالی که هیچ دلیلی تعرض جنسی را توجیه نمیکند حتی اگر فردی لخت در خیابان بگردد، هیچکس حق تعرض به او را ندارد. تعرض در هر شرایطی و در هر جامعهای جرم است و هیچ تقصیری هم متوجه قربانی نخواهد بود
او ادامه داد: جمله دیگر این است که میگویند فرد متعرض معمولا غریبه است. اتفاقا تعرض جنسی بیشتر از جانب کسی اتفاق میافتد که قربانی او را میشناسد. دلیلش این است که متعرض اغلب فکر میکند فرد آشنا بهخاطر شرم یا نگرانی از حرف مردم جرئت نمیکند حرفی بزند. بااینحال اینطور نیست که غریبهها چنین کاری انجام ندهند.
عابدینی با تاکید بر اینکه مجبور کردن همسر به رابطه جنسی تعرض است، گفت: داشتن رابطه جنسی وظیفه به حساب نمیآید بنابراین هرگونه عمل جنسی بدون رضایت فرد نوعی تعرض جنسی است. اگر هزار بار هم با همسرتان رابطه زناشویی داشتهاید، برای بار هزارویکم باز هم باید از او اجازه بگیرید. حتی اگر او را بهزور ببوسید، یعنی او تمایلی (حداقل در آن لحظه) نداشته باشد، باز هم به او تعرض کردهاید.
این وکیل پایه یک دادگستری عنوان کرد: اینطور نیست که تعرض همیشه با خشونت است، گاهی ممکن است تعرض جنسی خشونتآمیز نباشد اگر پاسخ شما به درخواست رابطه جنسی نه باشد، حتی اگر مقاومت نکنید و با خشونت انجام نشود، بازهم نام آن تعرض است. این هم نادرست است که فقط مردان مرتکب تعرض جنسی میشوند. تعرض جنسی جنسیت نمیشناسد. افراد با هر جنسیتی ممکن است مرتکب تعرض جنسی شوند یا قربانی آن باشند. فقط شاید آمار مربوط به مردان بیشتر باشد.
او افزود: گاهی از قربانیان میشنویم که میگویند اگر تعرض بود، بدن من واکنش نشان نمیداد. برخی افراد تصور میکنند اگر حین تعرض بدنشان واکنش نشان دهد یا تحریک شود، این بهمعنای لذتبردن است و بنابراین نام آن تعرض نیست. این اشتباه است. بدن انسان، چه مرد و چه زن، وقتی لمس میشود ممکن است تحریک شود، حتی اگر حالت تعرض داشته باشد.
این حقوقدان با بیان تفاوت تجاوز و تعرض جنسی تصریح کرد: تعرض جنسی مشابه تجاوز جنسی است ولی تفاوتهایی با آن دارد. تجاوز جنسی یعنی وقتی فرد متجاوز با توسل به زور از نظر فیزیکی با فردی دیگر آمیزش جنسی میکند. تجاوز جنسی هم برای مردان و هم برای زنان اتفاق میافتد. تعرض جنسی گستردهتر است و طیف وسیعی از اقدامات جنسی را در بر میگیرد که فرد یا گروهی از افراد روی شخصی انجام میدهند بدون اینکه او به این کار رضایت داده باشد. مثلا: وقتی متعرض بدنتان را لمس میکند یا مجبورتان میکند او را لمس کنید. وقتی بدون رضایت شما نوازشتان میکند، شما را میبوسد یا بهزور بغلتان میکند. هنگامی که برخلاف میلتان با شما رابطه جنسی دهانی، واژینال، مقعدی یا هر نوع دیگری برقرار میکند. وقتی در خیابان یا محیطهای دیگر با پراندن متلکهای جنسی شما را آزار میدهد یا وقتی در تاکسی یا اتوبوس نشستهاید با لمس اعضای بدن خود شما را معذب میکند.
عابدینی در هشداری به قربانیان تجاوز گفت: بسیاری از افرادی که قربانی تعرض جنسی میشوند ابتدا درباره مراجعه به پزشک تردید دارند اگر این اتفاق برایتان افتاد، حتما باید به پزشک مراجعه کنید. بسته به نوع کارهایی که فرد متعرض مرتکب شده است، پزشک بهمنظور رسیدگی به نیازهای عاطفی، جسمی و روانی شما راهکارهایی ارائه میدهد. مراجعه به پزشک یا مراکز درمانی مزایایی دارد که برخی از آنها عبارتاند از: ارائه کیتهای مخصوص پزشکیقانونی برای جمعآوری DNA فرد متعرض و سایر شواهد، مخصوصا اگر آمیزش جنسی صورت گرفته باشد. این کار برای شناسایی هویت تعرضکننده ضروری است. دریافت حمایت عاطفی از کادر درمان آموزشدیده. توصیههایی مبنی بر دریافت خدمات مشاوره، پیگیری مراقبتهای پزشکی و نظایر آن که میتواند به فرد در روند بهبود کمک کند. معمولا قربانیان تعرض جنسی به دلایلی، این موضوع را انکار میکنند. انکار قربانی نهتنها انجام اقدامات مهم در روند بهبودی را دشوارتر میکند، بلکه باعث میشود فرد تعرضکننده بیپرواتر شود و بازهم این کار را تکرار کند به همین دلیل کیتها بسیار مهماند. آنها اثبات میکنند که تعرض واقعا رخ داده است و قابلانکار نیست.