آلزایمر بدتر از مرگ | با این چند روش آلزایمر را از خود دور کنید
آلزایمر معمولا به تدریج ایجاد شده و پیشرفت میکند و کم کم تمام زندگی فرد را مختل میکند ، در ادامه با روش های پیشگیری از آلزایمر با ما همراه شوید.
آلزایمر معمولا به تدریج ایجاد شده و پیشرفت میکند و کم کم تمام زندگی فرد را مختل میکند ، در ادامه با روش های پیشگیری از آلزایمر با ما همراه شوید.
زوال عقل یا «دمانس» یکی از بزرگترین خطراتی است که افراد مسن با آن روبهرو هستند. شایعترین نوع دمانس یا همان زوال عقل نیز آلزایمر است که آماری رو به رشد داشته است.
یکی از مشکلات زوال عقل بروز توهم و هذیان است. مثلاً بیمار فکر کند همسرش به وی خیانت کردهاست و یا همسایگان و پرستارش قصد آسیب رساندن و توطئه علیه وی را دارند. بیمار ممکن است به فرزندانش بدبین شود. گاهی اوقات بیمار افرادی را مثلا والدین فوت شده یا اقوام را که نیستند و حضور ندارند میبینند.
شش راه برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
اما برای کاهش احتمال ابتلا به دمانس و شایعترین نوع آن آلزایمر، باید چه کارهایی انجام دهیم؟ در ادامه با شش راه مبارزه با دمانس آشنا شوید.
تمرین منظم و معمولی
در سال گذشته میلادی پژوهشی جالب در این رابطه منتشر شد که نشان داد ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیادهروی روزانه آن هم به مدت سه روز در هفته میتواند ساختارهای مغزی مرتبط با زوالِ شناختی در زمانی پیری را دوباره بازسازی کند.
پژوهشگران همچنین میگویند که «استاتین» هم میتواند نقشی مکمل در برابر حفاظت مغز از دمانس داشته باشد. استاتین به داروهای کاهنده کلسترول خون گفته میشود که به افراد مبتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند.
سیگار را ترک کنید
تمامی پژوهشهای انجام شده در ارتباط با سیگار و دمانس نشان میدهند که احتمال ابتلای افراد سیگاری به دمانس به مراتب بیشتر از افراد غیر سیگاری است. البته باید آن دسته از پژوهشهایی که توسط صنایع دخانیات سرمایهگذاری شدند را استثنا گرفت!
مواظب سرتان باشید
سر بسیار حساس است و کوچکترین ضربهای به آن میتواند آثاری جبران ناپذیر داشته باشد. چندین مطالعهی مشاهدهایِ انجام شده نشان دادند که احتمال ابتلای بوکسرهای حرفهای و سربازان جنگی به دمانس بسیار بالا است، زیرا آسیب زیادی از ناحیه سر به این افراد وارد میشود.
جدول و چیستان
در سال ۲۰۱۰ پژوهشی انجام شد که نشان داد افرادی که چیستان و جدول حل میکنند، برای مدت بیشتری از زوال عقل در امان هستند. اما در آن پژوهش آمده بود که زمانی که دمانس بر این افراد چیره شود، سرعت پیشرفت آن بیشتر خواهد بود.
سبک زندگی سالم
دکتر لورا فیلیپس در موسسه تحقیقاتیِ آلزایمر در انگلستان فعالیت میکند. او میگوید که بهترین راه مقابله با دمانس سبک زندگی سالم است. او در ادامه میگوید: «داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، ورزش منظم، عدم استعمال سیگار، کنترل فشار خون و وزن کمک میکند تا با زوال عقل مقابله کنیم.»
رژیم غذایی مدیترانهای
پژوهشهای انجام شده به ما میگویند که رژیم غذایی مدیترانهای میتواند احتمال ابتلا به دمانس را کم کند. رژیم غذایی مدیترانهای از نظر ماهی غنی، میوهها و سبزیها غنی است و حبوبات و آجیلها هم در آن وجود دارند و میتوانند در پیشگیری از آلزایمر موثر باشند.
البته برخی میگویند که شاید مصرف آجیلها برای همه افراد مناسب نباشد و باید از رژیم غذایی کنار گذاشته شوند.