خلیج فارس | جدایی خلیج فارس

عراق هم به کشور های عربی علیه ایران پیوست | خلیج همیشه فارس یا خلیج عرب؟

نادیده گرفتن تمامیت ارضی ایران از جانب عراق با توجه به ملاحظات امنیتی و منطقه ای تهران و بغداد، موضوعی قابل تأمل و مهم تلقی می شود که می توان آن را در پازل های بزرگتر مورد ارزیابی قرار داد.

عراق هم به کشور های عربی علیه ایران پیوست | خلیج همیشه فارس یا خلیج عرب؟

نادیده گرفتن تمامیت ارضی ایران از جانب عراق با توجه به ملاحظات امنیتی و منطقه ای تهران و بغداد، موضوعی قابل تأمل و مهم تلقی می شود که می توان آن را در پازل های بزرگتر مورد ارزیابی قرار داد.

ابوالفضل خدائی: این اولین بار نیست که تمامیت ارضی ایران از سوی برخی کشورهای منطقه نادیده گرفته می شود. چنین رفتارهایی از کشورهای عربی از جمله امارات متحده عربی و عربستان سعودی مسبوق به سابقه بوده و در نشست هایی چون شورای همکاری خلیج فارس ادعاهایی بی اساس در خصوص مالکیت جزایر سه گانه از سوی این کشور مطرح شده است. طرح این مواضع در حالی صورت می گیرد که ایران بارها آن را محکوم کرده است. سخنگوی وزارت خارجه چندی پیش عنوان کرد جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس جزء لاینفک تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران است که مانند هر بخش دیگر از سرزمین ایران هرگز موضوع مذاکره با هیچ کشوری نبوده و نخواهد بود. اما این مواضع تنها مختص کشورهای عربی نبود چرا که در سفر شی جینپینگ رهبر چین به عربستان سعودی در ماه گذشته در کمال ناباوری چین و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه ای مشترک از «ابتکار و تلاش» امارات در ماجرای جزایر سه گانه ایرانی حمایت کردند. اتفاقی که با واکنش ایران و احضار سفیر چین در تهران همراه بود که با خود موج وسیعی از انتقادها را به همراه داشت.

اما جام ملت‌های کشورهای عربی که با نام جعلی خلیج عربی که این روزها در شهر بصره کشور عراق با حضور هشت تیم عراق، عمان، عربستان سعودی، یمن، بحرین، کویت، قطر و امارات برگزار می شود از دیگر تحولاتی است که در رسانه‌های خارجی نیز با نام جعلی معرفی می شود. استفاده اینفانتیو رئیس فدراسیون جهانی فوتبال از واژه‌ای جعلی برای «خلیج فارس» نیز خشم ایرانی‌ها را درپی داشته و در همین مورد تعداد زیادی از کاربران زیر آخرین پست صفحه توییتر فیفا عبارت خلیج فارس را منتشر کردند. اقدامی که با واکنش حمیدرضا سجادی وزیر ورزش و جوانان ایران روبرو شد و با محکوم کردن این اقدام، دفتر امور بین‌الملل وزارت ورزش و جوانان را مأمور ویژه رسیدگی و پیگیری این موضوع با محوریت فدراسیون فوتبال کرد. نکته قابل توجه در این زمینه واکنش کشور عراق و برخی از چهره های سیاسی ارشد آن نسبت به این موضوع بود. در واکنشی قابل توجه نسبت به برگزاری این تورنمنت، انتشار توئیتی توسط مقتدی صدر رهبر جریان صدر که پیش‌تر از دنیای سیاست کناره‌گیری کرده بود، خبرساز شد. او در توئیت خود نوشت: میهمانان عرب بزرگوار ما از کشورهای«خلیج عربی»، به شما خوشامد می‌گویم»؛ و در ادامه از هشتگ «#اهلاً_وسهلاً_بالعرب/خوشامد به عرب‌ها» استفاده کرد.

منبع: خبر آنلاین
دیدگاه شما
منتخب سردبیر