هر روز نوشیدن این شربت رو یادت نره! | اگه میخوای سالم و سلامت بمونی...
به گفته متخصص طب سنتی؛ در ایام پاییز و زمستان مایعات کم میخوریم و این موضوع بسیار بد است. در همه فصلها توصیه می شود روزی سه بار شربت سکنجبین با خاکشیر و تخم شربتی استفاده شود.
شربت برای صبحانه
علیرضا ابوالفضلی، متخصص طب سنتی گفت: خشکی روده باعث میشود قبض اتفاق بیفتد و اصطلاحی که میگویند ام الامراض است باعث میشود دفع صورت نگیرد. در خانمها سه برابر آقایان است.
وی افزود: شاید برخی فکر کنند مشکل یبوست جدی نیست و رفع میشود اما باعث چرب شدن کبد میشود و اگر در طول روز یک بار، دو بار یا سه بار دفع نداشته باشیم، آنزیمهای کبد از بین میرود و به فیبروز کبدی میرسیم.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: وقتی آقایان و خانمها از خواب بیدار میشوند دو لیوان آب جوشیده ولرم بنوشند و این کار ماهیچه های روده را نرم و روان میکند. خوردن آن ولرم به تنهایی ممکن است خوشایند نباشد؛ به همین دلیل اگر با عسل یا لیموترش مخلوط شود باعث میشود فرد با میل بیشتر این محلول را بنوشد.
ابوالفضلی افزود: بعد از آن مخلوط سیب رنده شده زرد درختی با عسل، گلاب و یک قاشق چایخوری سیاهدانه را میل کنند که میتواند قبل یا بعد از صبحانه باشد. این برای کسانی که مشکل خشکی روده دارند و گوارششان تنظیم نیست مناسب است.
وی ادامه داد: خوردن چای در صبحانه به دلیل سرد بودن طبع آن باعث قبض روده میشود و به جای آن میتوانیم از دمنوشهایی مثل دمنوش گل سرخ استفاده کنیم.
این متخصص طب سنتی به خوراکیهای مضر برای این بیماری اشاره کرد و اظهار داشت: خوردن لبنیات برای افرادی که دچار قبض روده هستند مناسب نیست مگر اینکه با مصلحاتش باشد.
وی ابراز داشت: برای مثال یک لیوان شیر با عسل و زردچوبه یا دارچین خورده شود.خوردن نشاستهجات هم مضر است که از جمله آنها میتوان به برنج، سیب زمینی، تخم مرغ، ماکارونی، سس و رب اشاره کرد که به مدت 50 روز باید از خوردن آنها پرهیز کرد.
این پزشک طب سنتی عنوان کرد: در ایران حدود 60 درصد از فرزندان 7 تا 13 سال کبد چرب دارند و همه آنها مشکلات قبض روده دارند، تحرک ندارند و تغذیه آنها مناسب نیست.
ابوالفضلی تصریح کرد: تحرک یکی از الزامات اصلی برای این نسل است. شقاق و بواسیر یکی از مشکلاتی است که وراثتی و ژنتیکی است ولی قبض روده را میتوان با اصلاح ژنتیکی حل و فصل کرد.
وی گفت: ما در ایام پاییز و زمستان مایعات کم میخوریم و این موضوع بسیار بد است. در همه فصل ها توصیه می شود روزی سه بار شربت سکنجبین با خاکشیر و تخم شربتی استفاده شود.
ابوالفضلی اضافه کرد:این شربت معده و روده را پاکسازی میکند و باعث فعالیت بیشتر کبد میشود، رگهای قلب را باز میکند، کلسیمی که در دانههای تخم شربتی هست در هیچ مادهای از سبد غذایی ما نیست و معجونی کامل برای دستگاه گوارش و قلبی عروقی است.
وی تصریح کرد: مصرف کافئین در زندگی باید کم شود؛ زیرا خود اینها هم کبد را چرب میکند هم باعث قبض روده میشود؛ به جای کافئین باید سبزیجاتی مانند ریحان، شاهی، خرفه، تره و تربچه بسیار مفید است.
این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد:همچنین توصیه میشود همه افراد روزانه 7 عدد بادام خام و انجیر خشک بخورند. اگر هلو و زردآلوی خشک شده را خیس کرده و آب آن خورده شود نیز میتواند مفید باشد. آلوی بخارا نیز خوراکی مناسبی است.
این پزشک طب سنتی افزود: اگر کسی نمیتواند روغن زیتون را بخورد و قبض روده دارند میتوانند به جای آن زیتون و یا زیتون پرورده بخورند. قدیم زیاد در کنار غذا ماست نمیخوردند؛ درست است ماست غذا را رقیق میکند و بلع را بهبود می بخشد اما برای دیگر بخشهای دستگاه گوارشی مناسب نیست.
ابوالفضلی ادامه داد: میوههایی مثل موز و سیب ترش به این مشکل دامن میزند. مانوری هست که برای دستگاه گوارش و قلبی عروقی و تنفسی مفید است و آن این است که روزی دو مرحله هر بار 5 دقیقه با روغن زیتون تصفیه نشده یا بو دار دور ناف را به حالت عقربههای ساعت ماساژ دهند؛ جنین در شکم مادر راه تغذیه اش از ناف است پس این نقطه از بدن تاثیر بسیار زیادی دارد.
وی اظهار داشت: برخی از افراد با استرس و اضطراب به قبض روده میرسند و یا مسهل میشوند. یکی از مسائلی که به آن اهتمام ویژه داریم این است که وعدههای غذایی را راس زمان مشخص و با حجم زیاد بخوریم و فرقی بین سیر شدن و پرخوری قائل نمیشویم.
این متخصص طب سنتی متذکر شد: یکی از مسائلی که به قبض روده کمک میکند پرخوری است و باید قبل از اینکه سیر شوند باید دست از غذا بکشند و باعث میشود فشار را بر روی فرایند هضم و دفع کم میشود.
وی عنوان کرد: عملا در طول روز تحرک ما بسیار کم است و ورزش کردن و پیاده روی را جزو برنامه روزانه خود نداریم. وقتی بدن تحرک ندارد تعریق ندارد و متابولیسم هم اتفاق نمی افتد.
ابوالفضلی افزود:می طلبد حالا که زندگی ما ماشینی شده است باید زمانی را برای استفاده بهینه در خصوص ورزش و پرداختن به سلامت بدن خود اختصاص دهیم.
وی ابراز داشت: برای سلامت دستگاه گوارشی دمنوش گل سرخ، بادرنجبویه و پونه میتواند مفید باشد. طبع چای بسیار سرد است و اگر چای سیاه دم شده را آنالیز کنیم دیگر کسی لب به چای نمیزند.
این متخصص طب سنتی بیان داشت: مزرعه چای پاک ترین هوا را دارد و باکتریای ندارد اما اگر به سمت این برویم که سلامتمان برایمان اهمیت دارد کمتر خوراکیهایی را میخوریم که برایمان زیانبار است.