دلایل سرد مزاجی مردان در رابطه جنسی | درمان سرد مزاجی مردان
راه های کنترل سرد مزاجی در مردان را بررسی میکنیم
راه های کنترل سرد مزاجی در مردان را بررسی میکنیم
سردمزاجی مردان
سردمزاجی مردان یکی از مهمترین مشکلاتی است که زندگی مشترک، فضای خانه و رابطه زوجین را تحت تاثیر خود قرار میدهد. این امر با سلامت روانی فردی و خانوادگی ارتباط مستقیم دارد.بی میلی جنسی در مردان ممکن است ناشی از مشکلات جسمانی یا بحرانهای خانوادگی، روحی و روانی باشد. کیفیت روابط جنسی نقش مهمی در استحکام بنیان خانواده ایفا میکند. در این مطلب، تلاش خواهیم کرد روشهای درمان و پیشگیری از بی میلی جنسی در مردان را با شما به اشتراک بگذاریم
سردمزاجی مردان در زبان انگلیسی
سردمزاجی مردان در زبان انگلیسی معادل Erectile dysfunction است که به اختصار آن را ED مینامند.
عارضه سردمزاجی مردان چیست؟
سردمزاجی مردان نوعی اختلال نسبتا شایع است که عملکرد جنسی آقایان را تحت تاثیر قرار میدهد. بررسیها نشان دادهاند، تنها در ایالات متحده آمریکا چیزی در حدود ۳۰ میلیون نفر از مردان دچار این عارضه هستند. بی میلی جنسی در مردان عمدتا از برخی مشکلات جسمانی نظیر چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت ناشی میشود.
با این حال، مطالعات نشان دادهاند پیروی از الگوهای رفتاری نادرست نظیر سیگار کشیدن و مصرف بیرویه الکل نیز میتوانند اختلال عملکرد جنسی آقایان را به دنبال داشته باشند. از طرف دیگر، در بسیاری از موارد این عارضه از برخی مشکلات روانشناختی مانند افسردگی، اضطراب و استرس ناشی میشود.با توجه به آن چه گفته شد به راحتی میتوان دریافت که ناتوانی جنسی در آقایان به خودی خود یک بیماری نیست. بنابراین، میتوان آن را به عنوان نشانه وجود برخی مشکلات جدی در زمینه روانی و سلامتی مورد بررسی قرار داد.
ممکن است هر فردی در برهههای مختلف زندگی و بنا به دلایل گوناگون ناتوانیهای زودگذر جنسی را تجربه کند. در واقع، این امر تنها در صورتی قابل تامل خواهد بود که برای مدت ۳ ماه یا بیشتر طول کشیده و تکرار شود.
دلایل روانشناختی موثر بر سردمزاجی مردان
شایعترین دلایل روانشناختی سردمزاجی مردان عبارتند از:
اضطراب
مشکلات روانشناختی نظیر اضطراب، زندگی افراد و کیفیت روابط عاطفی و اجتماعی را به شکل قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار میدهند. بحرانهای روحی و روانی علاوه بر ایجاد چالشهای ذهنی، سلامت جسمانی را نیز مختل کرده و به نوبه خود میتوانند در کاهش عملکرد جنسی تاثیرگذار باشند. برخی مشکلات جسمانی ناشی از اضطراب عبارتند از:
- افزایش ضربان قلب
- افزایش فشار خون
- خستگی مفرط
- کاهش میل جنسی
استرس
در دنیای امروز، همه انسانها حداقل در مقاطعی از زندگی خود دچار استرس بودهاند. البته، سطح پایین استرس میتواند به عنوان یک نیروی محرکه قوی عمل کند. با این حال، استرس مداوم ناشی از فشار کار و رویارویی با چالشهای متعدد زندگی به شکل قابل توجهی در اختلال عملکرد جنسی آقایان تاثیرگذار است.
افسردگی
اختلال افسردگی عمدتا از برهم خوردن تعادل مواد شیمیایی و هورمونهای مغز ناشی میشود. این امر میتواند سردمزاجی مردان را به دنبال داشته باشد. مشکل اصلی این است که تشخیص افسردگی کار سادهای نیست. براساس مطالعات انستیتوی ملی بهداشت روان، اغلب مردان مشکلات روحی و روانی را چندان جدی نگرفته و مایل به دریافت کمکهای تخصصی نیستند. خبر خوب این است که افسردگی یک بیماری قابل درمان بوده و به محض برطرف شدن این مشکل، علائم سردمزاجی مردان کاهش مییابد.
اختلال در رابطه عاطفی با شریک جنسی
مشکلات عاطفی، بحث، مشاجره مداوم و ایجاد فضایی پر تنش به شکل قابل توجهی میتواند در کاهش میل جنسی و سردمزاجی مردان تاثیرگذار باشد. ضعف در برقراری ارتباط و عصبانیت از جمله عوامل موثر بر ایجاد اختلال در عملکرد جنسی آقایان به حساب میآید.
به خاطر داشته باشید، بهبود روابط عاطفی در برطرف کردن ناتوانی جنسی در آقایان موثر خواهد بود. اگر در زمینه حل و فصل مشکلات رابطهای خود به کمک نیاز دارید توصیه میکنیم از طریق پلتفرم مشاوره آنلاین سلامت جنسی پذیرش ۲۴ با کارشناسان و متخصصان این امر تماس بگیرید.
ترس از تکرار تجربه مشابه
افرادی که برای نخستین بار عارضه اختلال عملکرد جنسی را تجربه میکنند معمولا از برقراری مجدد رابطه جنسی واهمه دارند. بررسیها نشان دادهاند، این افراد نگران آن هستند که هرگز نتوانند عملکرد طبیعی و مطلوبی را ارائه دهند.
این امر به شکل قابل توجهی در کاهش اعتماد به نفس تاثیرگذار بوده و به خودی خود میتواند سردمزاجی مردان را به دنبال داشته باشد. به خاطر داشته باشید، مشورت نکردن با پزشک برای یافتن روشهای مناسب مقابله با این ترس باعث میشود این چرخه معیوب همچنان ادامه یابد
عدم اعتماد به نفس
عدم اعتماد بهنفس و نارضایتی درونی از وضعیت ظاهری و فردی از بزرگترین مشکلاتی است که میتواند اختلال عملکرد جنسی آقایان را به دنبال داشته باشد.
سردمزاجی مردانراه های از بین بردن سرد مزاجی مردان
عوامل روانی موثر بر بی میلی جنسی در مردان معمولا از طریق درمانهای دارویی بهبود نمییابند. با این حال، مصرف برخی داروها ممکن است در برقراری تعادل شیمیایی مغز موثر باشد. به عنوان مثال، استفاده از برخی داروهای ضد افسردگی میتوان به کاهش سردمزاجی مردان کمک کند.
به خاطر داشته باشید، برطرف شدن مشکلات روانشناختی به اتخاذ روشهای درمانی مناسب، شکیبایی و گذشت زمان نیازمند است. فراموش نکنید، داروهای ضد افسردگی تنها باید توسط پزشک متخصص روانشناسی یا متخصص روانپزشکی تجویز شده و تحت نظر وی مصرف شوند.
دلایل جسمانی موثر بر سردمزاجی مردان
از عمدهترین دلایل جسمانی بی میلی جنسی در مردان میتوان موارد زیر را نام برد:
- بیماریهای قلبی و عروقی
- بالا بودن فشار خون
- ابتلا به دیابت
- چاقی
- بالا بودن کلسترول
- تصلب شرائین
- ابتلا به بیماریهای نوروژنیک نظیر پارکینسون و MS
- اختلالات کبدی
- بیماریهای کلیوی
- آسیبهای نخاعی
- وارد شدن ضربه و آسیب به دستگاه تناسلی
- ابتلا به پروستات
- مشکلات مادرزادی ناحیه تناسلی
- اختلال در خواب
تاثیر دیابت نوع ۲ بر اختلال عملکرد جنسی آقایان
دیابت نوع ۲ یکی از شایعترین دلایل اختلال جنسی در مردان به حساب میآید. افزایش بیرویه قند خون و کنترل نشدن آن میتواند عملکرد اندامهای جنسی مردانه را مختل کند. در واقع، کاهش جریان خون ناشی از بالا رفتن مداوم قند خون، اعصاب دستگاه تناسلی آقایان را دچار آسیب میکند. این امر از عمدهترین عوامل موثر بر بی میلی جنسی در مردان به حساب میآید.
تاثیر بیماریهای نوروژنیک بر اختلال عملکرد جنسی آقایان
ابتلا به بیماریهای نوروژنیک نظیر پارکینسون و MS نیز از دیگر عوامل ایجاد کننده ناتوانی جنسی در آقایان است. در اصل، دستگاه عصبی دارای عملکردی منظم است که ارتباط میان مغز، اعصاب حسی و اندام تناسلی را برقرار میکند. بروز هر گونه اختلال در این عملکرد ممکن است مشکلاتی نظیر بیمیلی جنسی را به دنبال داشته باشد.
تاثیر بیماریهای قلبی و عروقی بر سردمزاجی مردان
بیماریهای قلبی و عروقی موجب کاهش گردش خون و افزایش احساس خستگی شده و از این طریق رابطه جنسی مردان را تحت تاثیر قرار میدهند. از طرف دیگر، استرس و اضطراب ناشی از ابتلا به این امراض از دلایل سردمزاجی در مردان به حساب میآید. در عین حال، مصرف برخی داروهای مربوط به نارساییهای قلبی هم میتواند در کاهش میل جنسی موثر باشد.
تاثیر چاقی بر سردمزاجی در مردان
چاقی در هر سن و سالی با ایجاد تغییر در سطح هورمونهای مردانه میتواند پیامدهایی نظیر اختلال عملکرد جنسی آقایان را به دنبال داشته باشد. از طرف دیگر، عدم اعتماد به نفس ناشی از اضافه وزن بالا نیز در کاهش میل جنسی تاثیرگذار است.
تاثیر بیماری فشار خون و تصلب شرائین بر سردمزاجی مردان
بیماری فشار خون به تدریج دیواره رگهای خونی را سخت و شکننده کرده و سرعت و شدت جریان خون را کاهش میدهد. به این ترتیب، گردش خون ناحیه تناسلی نیز دچار اختلال شده و عملکرد جنسی را مختل میکند. در مواردی بی میلی جنسی در مردان از عوارض جانبی مصرف داروهای فشار خون به حساب میآید.
تاثیر نارسایی کلیه بر اختلال عملکرد جنسی آقایان
نارسایی کلیه به شکل قابل توجهی در سردمزاجی مردان تاثیرگذار است. این امر به دلایل زیر اتفاق میافتد:
- افزایش هورمون پرولاکتین
- پرکاری تیروئید ناشی از اختلال عملکرد کلیه
- کاهش تستوسترون
- انسداد عروق کاورنوز
- کاهش ترشح نیتریک اوکساید
تاثیر اختلال در خواب بر سردمزاجی آقایان
اختلال در خواب به شکل قابل توجهی در کاهش سطح هورمون تستوسترون موثر است. این امر، یکی از عمدهترین دلایل ناتوانی جنسی در آقایان به حساب میآید.
دلایل دارویی و شیمیایی موثر بر سردمزاجی مردان
موارد زیر از اصلیترین عوامل دارویی و شیمیایی موثر بر بی میلی جنسی در مردان به حساب میآیند:
- اعتیاد به مواد مخدر و الکل
- مصرف دخانیات
- مصرف داروی فشار خون
- شیمیدرمانی
- استفاده از هورمونهای موثر در درمان سرطان پروستات
- مصرف کورتیکواستروئیدها
- مصرف داروهای تسکیندهنده درد و مورفین
- مصرف داروهای ضد افسردگی
درمان عوامل جسمانی موثر بر سردمزاجی مردان
با توجه به آن چه گفته شد، درمان بیماریها و اختلالات یاد شده میتواند به بهبود سردمزاجی مردان کمک کند. از این جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ترک دخانیات
- ترک مصرف نوشیدنیهای الکلی
- کنترل دیابت
- کنترل بیماریهای قلبی و عروقی
- کنترل مداوم فشار خون
- درمان کم خونی
درمان سرد مزاجی به صورت خانگی
یک سری از روشهای درمان سرد مزاجی وجود دارد که با عنوان روشهای درمانی خانگی شناخته میشود. این روشهای درمانی شامل پیروی از یک سیستم زندگی سالم، برنامه غذایی مشخص و ورزش کردن است.
لیست غذاهایی که میتوانند به درمان سرد مزاجی کمک کنند به شرح زیر هستند:
- میوههایی مانند انجیر، موز، آووکادو و انار
- سبزیجاتی مانند فلفل سبز، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، سیر و پیاز
- ادویههایی مانند فلفل قرمز، دارچین و زنجبیل
- مغزجاتی از قبیل بادام درختی
- فرآوردههای حیوانی از جمله تخم مرغ
در ادامه، لیست غذاهای سرد مزاج معرفی شدهاند که بهتر است افرادی که به مشکل سرد مزاجی دچار هستند، از آنها دوری کنند و آنها را در برنامه غذایی خود جا ندهند:
-
- غذاهای گوشتی که حاوی گوشت بز، گوساله، مرغ پرورشی خانگی و ماهی هستند.
- شکمبه، سنگدان، چشم، دل، مغز و گوشت قرمه هم در زمره سردیها قرار میگیرند.
- میوههایی از قبیل انار ترش، توت فرنگی، شفتالو، خیار، شاه توت، آلبالو، تمشک، گریپفروت، ذغال اخته، سیب ترش، آناناس، پرتقال، شلیل، کیوی، نارنگی، هندوانه و هلو
- لبنیات مانند ماست، دوغ، پنیر، سرشیر، خامه و کشک
- سبزیجاتی از قبیل قارچ، اسفناج، ریواس، بامیه، لوبیا سبز، نخود سبز، باقالی و گشنیز
- دانههایی از قبیل عدس، ماش و جو.
درمان بی میلی مردان در طب سنتی
طب سنتی با بهرهگیری از خواص گیاهان و بذرهای طبیعی و تاکید بر بهبود تغذیه، همواره روشهای درمانی موثری را برای انواع اختلالات و بیماریهای مختلف ارائه میدهد. از جمله روشهای درمانی طب سنتی برای بهبود سردمزاجی در مردان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف منظم انواع حبوبات
- مصرف منظم میوههایی نظیر انجیر، موز، نارگیل، انار شیرین، خرما، گلابی، کشمش و مویز
- مصرف انواع سبزیجات نظیر شاهی، کرفس، کلم، نعناع، مارچوبه، ترب، پیاز، سیر
- مصرف انواع مغزها و آجیل
- مصرف انواع ادویهجات نظیر فلفل، سیاهدانه، زعفران، زنجبیل، دارچین
- مصرف روزانه ترکیب کنجد و عسل
- مصرف خردل سفید با شیر و شکر دو بار در هفته
- بذر کتان
- روغن زیتون
- کاکائو
- شکلات
- مصرف یک تا دو گرم تخم تره با شیر دو بار در هفته
- مصرف منظم دمنوش دارچین یک بار در روز
- مصرف ترکیب ۵ گرم جینسینگ، ۱۰ گرم خولنجان، ۵ گرم زنجبیل
- مصرف ترکیب خرما، دارچین و مغز گردو