معماری عجیب این خانه 24 متری همه را حیرت زده کرده | خلاقیت در ساخت خانه یعنی این!
شهر پرجمعیت، هزینه بالای مسکن و خرج روزمره زیاد مردم هانوی، پایتخت ویتنام، را به سمت خانههای کوچک و باریک سوق داده اما در همین شرایط سخت هم برخی با خلاقیت، خانههایی در سطح جهانی میسازند
شهر پرجمعیت، هزینه بالای مسکن و خرج روزمره زیاد مردم هانوی، پایتخت ویتنام، را به سمت خانههای کوچک و باریک سوق داده اما در همین شرایط سخت هم برخی با خلاقیت، خانههایی در سطح جهانی میسازند؛ خانههایی مثل این منزل ویتنامی ۵ طبقه که برای سکونت ۴ نفر طراحی شده است.
تصور شما از یک خانه کوچک یا باریک چیست؟ گروهی از معماران خانهای باریک به عرض ۴ متر طراحی کردند که برای یک خانواده ۴ نفره به اندازه کافی جا دارد.
این خانه که یک دیوار شیشهای تمام قد دارد و در بافت رایج شهر پرجمعیت هانوی، ویتنام، جا افتاده، با پنجرههای قدی و بزرگ خود نور کافی طبیعی دریافت میکند. این خانه که به «منزل» مشهور شده، حدود ۶ متر عمق دارد و با توجه به محدودیتهای فیزیکیاش بیشتر به سمت آسمان بالا رفته است.
منزل، ۵ طبقه دارد و برای همه اعضای خانوادهای چهار نفره - از جمله دو کودک خردسال - فضایی خصوصی دارد. ورودی اصلی از خیابان درست به آشپزخانه و ناهارخوری در طبقه اول منتهی میشود. اتاق نشیمن در طبقه سوم است که بین اتاق خواب اصلی در طبقه دوم و اتاق کودکان در طبقه چهارم قرار گرفته؛ یک اتاق مخصوص عبادت و خلوت نیز در بالاترین طبقه وجود دارد.
خانههای باریک به دلیل ترکیبی از تراکم جمعیت بالا و قیمت گران زمین، به ویژگی مناظر شهری ویتنام تبدیل شدهاند. در طول سالها، مردم عرض خانههای خود را کاهش دادهاند تا کمتر جلوی خیابان را بگیرند و به جای آن ساخت و ساز به سمت داخل و بالا را انتخاب کردهاند. ارتفاع سقف نیز در طبقات متفاوت است، که باعث ایجاد توهم فضای بزرگتر و کمک به بهبود تهویه میشود.
بزرگترین چالش در مورد ساخت منزل، انتقال و استفاده از مصالح و تدارکات بود زیرا وارد کردن مواد به این سایت باریک بسیار پیچیده بود؛ توک توکها و وسایل حمل و نقلی از این قبیل در این مرحله به کمک آمدند. همچنین برخلاف چهره رایج کوچههای تهران که با کارگاههای ساختمانی تنگ شدهاند، در هانوی امکان بستن راه کوچه وجود ندارد.
جالب اینکه طراحان این بنا با وجود کوچکی منزل از به کار بردن انواع گیاهان با توجه به شرایط نوری در نقاط مختلف غافل نشدند و همه آنها را به سیستم آبیاری اتوماتیک متصل کردند. همچنین مبلمان و فضاهای ذخیره سازی نیز مبتکرانه ساخته شد تا از فضای داخلی تنگ استفاده کنند.
جالب اینکه پروژه «منزل» در عرض ۶ ماه تکمیل شد. معمار این خانه گفت: «دیدن این دگرگونی بسیار هیجان انگیز بود. در طول ساخت و ساز، همه چیز خام و خانه بسیار کوچک بود اما وقتی کارمان تمام شد، نور طبیعی به طور کامل کیفیت فضا را تغییر داد. ما اکنون مشغول ساخت پروژههای مشابه هستیم.»