ضریب هوش | استفاده از ماده غذایی

این مواد غذایی ضریب هوش شما را کاهش میدهد

نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد مصرف غذاهای پرچرب می‌توانند ضریب هوش را تنها در ۹ روز کاهش دهد.

این مواد غذایی ضریب هوش شما را کاهش میدهد

نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد مصرف غذاهای پرچرب می‌توانند ضریب هوش را تنها در ۹ روز کاهش دهد.شاید تصور این موضوع که تغذیه تاثیری جدی بر ضریب هوشی داشته باشد، برای بیشتر افراد دشوار باشد اما بررسی‌های انجام شده نشان ‌می‌دهد عملکرد شناختی پس از مصرف یک رژیم غذایی پرچرب در مدت کمی‌، بیش از یک هفته، حدود ۲۰ درصد کاهش یافت.

تاثیر غذای چرب بر عملکرد بدن و مغز

طی این مطالعه، محققان به بررسی شرایط موش‌ها پرداخته و به آن‌ها رژیم غذایی مشابه با غذاهای ناسالم انسانی دادند. بررسی‌ها نشان داد پس از ۹ روز، نه تنها عملکرد شناختی آن‌ها تحت تاثیر قرار گرفت، بلکه عملکرد فیزیکی آن‌ها نیز ۵۰ درصد کاهش یافت.

به گفته محققان، اثرات کوتاه مدت رژیم غذایی پرچرب شگفت‌آور است. دکتر اندرو موری، درباره موضوع فوق گفت: مطالعه قبلی نشان داده است که رژیم غذایی پرچرب می‌تواند عملکرد شناختی را در انسان نیز کاهش دهد.

ما متوجه شدیم که موش‌ها، زمانی که از غذای کم‌چرب استاندارد خود به رژیم غذایی پرچرب روی آوردند، عملکرد بدنی خود را به طرز شگفت‌آوری از دست دادند. در ادامه مشخص شد تنها پس از ۹ روز، آن‌ها در مقایسه با موش‌های دریافت کننده تغذیه عادی، توانستند تنها ۵۰ درصد روی تردمیل بدوند.دکتر اندرو موری در ادامه توضیحات خود افزود: در یک رژیم غذایی استاندارد، هفت و نیم درصد کالری از چربی حاصل ‌می‌شود. این یک رژیم غذایی کم‌ چرب است ولی یک رژیم غذایی پرچرب، که در آن ۵۵ درصد کالری از چربی حاصل می‌شود، به نظر زیاد می‌رسد، اما در واقع از نظر استانداردهای انسانی فوق‌العاده بالا نیست.

نتایج نشان داد که پس از ۹ روز، موش‌هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه می‌کردند، ۲۰ درصد خطاهای بیشتری را هنگام یادگیری مسیریابی در راهروهای پرپیچ و خم مرتکب شدند. آن‌ها همچنین ۵۰ درصد کمتر در حال دویدن بودند.

بزرگ شدن قلب از عوارض مصرف غذاهای پرچرب

محققان همچنین دریافتند که قلب این موش‌ها با افزایش تلاش پمپاژ خون در اطراف بدنشان بزرگ شده است.

پروفسور کایران کلارک، یکی از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با مساله فوق گفت: این‌ها نتایج شگفت‌انگیزی هستند. یافته‌های ما نشان ‌می‌دهد که تغذیه با چربی بالا حتی در دوره‌های زمانی کوتاه ‌می‌تواند به طور قابل توجهی بر ژن، متابولیسم و عملکرد فیزیکی تاثیر بگذارد. به نظر ‌می‌رسد در کمتر از یک هفته، تغییر در رژیم غذایی باعث شده است که قلب موش‌ها کارایی بسیار کمتری داشته باشد.

محققین مشتاقانه منتظر نتایج مطالعات مشابه در داوطلبان انسانی هستند. در این مطالعات باید در مورد اثرات کوتاه مدت غذاهای پرچرب بر قلب انسان اطلاعات بیشتری به محققین بدهند. ما از قبل ‌می‌دانستیم که برای محافظت از سلامت قلب خود در درازمدت، باید مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده را کاهش دهیم. اگر لباس شما بوی غذا، چربی و یا سیگار گرفته است 

منبع: مجله دلتا
دیدگاه شما
منتخب سردبیر