خشونت علیه مردان

مهمترین خشونت خانگی علیه مردان که ممکن است از آن بی خبر باشیم!

همان طور که خشونت خانگی علیه زنان یک واقعیت تلخ در جامعه ماست. خشونت خانگی علیه مردان نیز چنین است. در واقع تنها زنان نیستند که از خشونت خانگی رنج می برند. بلکه مردان هم به نوعی گرفتار خشونت خانگی هستند. اما متأسفانه، چندان، کسی از خشونت خانگی علیه مردان حرف نمی زنند. به علاوه مردان نیز به دلیل نگاه حاکم جامعه به آ‌ن ها، تلاش نمی کنند تا از خشونت خانگی علیه خودشان صحبت کنند. از سویی تشخیص خشونت خانگی علیه مردان نیز امری پیچیده ای است که نمی شود به راحتی آن را تشخیص داد. زیرا کلیشه های جنسیتی تلقی مردان را به عنوان قربانی و زنان را به عنوان عاملان آزار خانگی دشوار می کند.

مهمترین خشونت خانگی علیه مردان که ممکن است از آن بی خبر باشیم!

نشانه های خشونت خانگی علیه مردان

۱.خشونت خانگی علیه مردان، حسادت یا مالکیت شدید همسر

زن ها زمانی که ازدواج می کنند یا با مردی وارد رابطه می شوند، به شدت نسبت به او حسود می شود. هر کس دیگر حتی خواهر و مادر همسرش به او توجه کند، ناراحت می شود. زیرا باور دارد که با تمام وجود مرد زندگی اش را دوست دارد و جایی برای دیگران نمی ماند. از طرفی زنان به شدت نسبت به مرد إحساس مالکیت می کنند. زمانی که با مردی ازدواج می کنند، إحساس می کنند او صاحب مرد است. مرد تنها مال او است و به هیچ کس دیگر حتی خانواده اش تعلق ندارد.

به همین خاطر پس از ازدواج مرد نمی تواند بدون موافقت و اجازه همسرش به مراسم یا برنامه های دوستانه اش شرکت کند. مرد مجبور می شود بسیاری از روابط گذشته خود را با دوستان و خانواده اش قطع کند. چنین نگاهی توام با حس مالکیت کامل نسبت به مرد، یک نوع خشونت خانگی تلقی می شود. زیرا مرد شی یا ملک کسی نیست. او انسان است و باید حق و حقوق و آزادی های خود را داشته باشد. البته همه این موارد باید بر أساس چارچوب أصول زندگی مشترک باشد.

 
 

۲.ترس از واکنش شریک زندگی خود به پیامک ها / تماس ها

چه در گذشته و چه امروز که دنیا، دنیای ارتباطات است، هیچ کسی نمی تواند با ازدواج کردن تمام روابط و ارتباطات خود را با دوستان و فضای مجازی قطع کند. زیرا امروزه فضای مجازی و داشتن گوشی های هوشمند بخشی از زندگی همه است. نمی توان این بخش از زندگی را کنار گذاشت. اما مردان با هر تماس یا پیامکی که دریافت می کنند، از واکنش و بازجویی همسرش می ترسند.

از سویی نسبت به درخواست دوستی زنان در فضای مجازی یا مکالمه با زنان در برخی دورهمی ها به شدت می ترسند. زیرا چشمان همسر او را کاملا زیر نظر دارد و او مطمئن است که مورد بازجویی همسرش قرار می گیرد. چنین کنترل دقیق و ترس آوری نمونه دیگری از خشونت خانگی علیه مردان است. خشونتی که هر دقیقه روح و روان آن ها را آزار می دهد و به آن ها إحساس بدی تزریق می کند.

۳.خشونت خانگی علیه مردان، مسخره کردن او

برخی از زنان عادت دارند که به راحتی تمام جزئیات شخصیت و رفتار همسرش را با دوستان صمیمی اش در میان بگذارد. به خصوص آن ها حتی در مورد مسائل زناشویی خود هم به دوستانش می گویند. به همین خاطر مردان به سادگی مورد تمسخر و سوژه خنده دوستان او می شوند. مردان دوست ندارند هر کسی در مورد عادت ها و رفتارهای آن ها بداند. به ویژه زمانی که مورد تمسخر و أسباب خنده بقیه قرار می گیرد.  چنین رفتاری نوعی از خشونت است که به شدت به اعتماد به نفس و عزت نفس مرد صدمه وارد می کند.

 

۴.تهدید به خود کشی

بسیاری از زنان در کوچک ترین مسائل و دعواهای زناشویی مردان را تهدید می کنند که خودش را خواهد کشت تا از دست او راحت شود. او مدام مرد را تهدید می کند که اگر فلان رفتار خاصی را انجام دهد یا انجام ندهد، خود را می کشد. چنین تهدیدی به روحیه مرد آسیب می زند. او إحساس می کند که خودش یا رفتارش آن قدر وحشتناک است که همسرش می خواهد حتی خودش را بکشد. این باعث می شود که مرد نسبت به خودش دچار إحساس های چندگانه شود. او ممکن است خود واقعی اش را گم کند و در نهایت دچار إحساس سرخوردگی شود.

۵.خشونت خانگی علیه مردان، تهدید به قطع رابطه با خانواده او

برای هر مردی همانند یک زن، اعضای خانواده اش مهم است. او همانند یک زن، پدر و مادر، خواهر و برادرش را دوست دارد. می خواهد مثل قبل از ازدواج با خانواده اش رابطه داشته باشد. به علاوه دوست دارد تا همسرش هم به خانواده او احترام بگذارد و با آن ها رفت و آمد کند. اما در موارد بسیار سطحی و کوچک زن برای به کرسی نشاندن حرفش از خانواده همسرش استفاده می کند.

او مرد را تهدید می کند که اگر مطابق میل او عمل نکند، رابطه اش را با خانواده او قطع می کند. حتی تهدید می کند که مرد هم باید رابطه اش را با خانواده اش قطع کند. چنین تهدیدی مرد را به شدت آزار می دهد. او ممکن است روزها و ماه ها تلاش کند تا راه حلی برای تهدید همسرش پیدا کند تا او و خودش مجبور نشود رابطه اش را با خانواده اش قطع کند

 

۶.تهدید به ترک او

چنین تهدیدی برای مردان بسیار سنگین و ناخوشایند است. مرد و زن با عشق و امید با هم ازدواج کرده اند. آن ها سوگند یاد کرده اند که تمام عمر چه در راحتی ها و چه در دشواری های زندگی در کنار هم باشند. مگر می شود بر سر عادی ترین دعواها، زن به راحتی تهدید کند که او را ترک می کند. متاسفانه بسیاری از زن ها مدام از این تهدید استفاده می کنند. این تهدید خشونت سنگینی علیه مردان است. هیچ مردی دوست ندارد همسرش بارها و بارها او را تهدید کند که ترکش می کند. زیرا مردان به عشق و وفاداری زنان بسیار باورمند هستند. شنیندن این تهدید و تکرار آن ها از سوی همسرش، تصویر او را از عشق همسرش ویران می کند.

۶

منبع: خبرنما
دیدگاه شما
منتخب سردبیر