لاماها | ویروس کرونا

لاماها مفید برای مقابله با ویروس کرونا | لاماها به کمک انسان ها آمدند

محققان دریافته‌اند که لاماها آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کنند که تقریباً یک‌دهم اندازه آنتی‌بادی‌های معمولی هستند. این ذرات ایمنی بسیار پایدارند و می‌توانند محکم به ویروس‌ها وصل شوند.

لاماها مفید برای مقابله با ویروس کرونا | لاماها به کمک انسان ها آمدند

لاماها آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کنند که برای مبارزه با بیماری‌های ویروسی مثل کووید مفید است

محققان دریافته‌اند که لاماها آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کنند که تقریباً یک‌دهم اندازه آنتی‌بادی‌های معمولی هستند. این ذرات ایمنی بسیار پایدارند و می‌توانند محکم به ویروس‌ها وصل شوند.

لاماها فقط موجودات زیبا و بامزه‌ نیستند، آن‌ها می‌توانند به انسان‌ها کمک کنند تا دربرابر کووید و بسیاری از ویروس‌های مشابه کرونا جان سالم به در ببرند.

گروهی از محققان گزارش دادند که در نمونه‌های خون لاماها ذرات ریز و قوی وجود دارد که می‌توانند در مقابل هر نوع کووید از جمله اومیکرون و 18 ویروس مشابه آن از انسان محافظت کنند. یافته‌ها نشان می‌دهد که این ذرات که به نام «نانوبادی» مشهورند می‌توانند زمینه‌ساز درمان بیماری‌های ویروسی و ساخت اسپری استنشاقی شوند. این آنتی‌بادی می‌تواند به ما در آینده کمک کند تا دوباره درگیر همه‌گیری‌های ویروسی نشویم.

لاماها، شترها و آلپاکاها سیستم ایمنی منحصربه‌فردی دارند. این حیوانات آنتی‌بادی‌هایی را تولید می‌کنند که به جای 2 زنجیره، یک زنجیره پلی‌پپتیدی دارند. پس آنتی‌بادی‌های آن‌ها تقریباً یک‌دهم اندازه آنتی‌بادی‌های معمولی است. این آنتی‌بادی‌ها به طرز شگفت‌انگیزی پایدارند و محکم به ویروس‌ها می‌چسبند.

یی شی نویسنده این تحقیق گفت: «به دلیل اندازه کوچک و فعالیت خنثی‌سازی زیاد این آنتی‌بادی‌ها، احتمالاً در آینده می‌توان از شیوع ویروس‌های مشابه سارس جلوگیری کرد. با استفاده از این آنتی‌بادی‌ها می‌توانیم درمان‌های مکمل برای ساخت واکسن‌ها و داروهای ضدویروس را طراحی کنیم.»

صحت این تحقیق توسط گروهی از دانشمندان بررسی شد. آن‌ها دریافتند که این آنتی‌بادی‌ها بیشتر در فرورفتگی‌ها، گوشه‌ها و شکاف‌های سطح ویروس نفوذ می‌کنند و می‌توانند از جهش ویروس جلوگیری کنند. 

 

شی گفت: «هنوز هم احتیاج داریم که تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام دهیم. ما معتقدیم که آزمایش‌هایی که روی این آنتی‌بادی‌ها انجام دادیم بسیار مفید بوده و در آینده می‌توان از آن‌ها استفاده کرد تا انسان‌های کمتری بر اثر ویروس جان خود را از دست بدهند.»

محققان خاطر نشان کردند که درمان‌های نانوبادی از نظر بالینی بی‌خطر و مؤثر گزارش شده‌اند.

 

(استفاده از مطالب اختصاصی 55آنلاین بدون ذکر منبع ممنوع است.)

مترجم: مژده اصغرزاده

 

منبع: ۵۵ آنلاین
دیدگاه شما
منتخب سردبیر