خطرناک ترین و امن ترین کشورهای جهان برای سفر در سال 2022
خطرات ناشی از خشونتهای سیاسی بسیار مهم هستند. منظور از خشونت سیاسی حملات تروریستی، شورش، جنگ و آشوبهای ناشی از تصمیمات سیاسی است
وبسایت Travel Risk Map هر سال لیستی از خطرناکترین کشور و امن ترین کشورهای جهان برای سفر ارائه میکند. کارشناسان این وبسایت، بر اساس معیارهای مختلف، کشورها را بررسی و در نهایت آنها را رتبهبندی میکنند. این لیست یکی از معتبرترین رتبهبندیهای جهان است و امسال سیزدهمین سالی است که این لیست اعلام میشود. اما قبل از پرداختن به لیست و رتبهبندی کشورها، لازم است کمی با این وبسایت آشنا شویم.
این وبسایت بخشی از خدمات شرکت International SOS است که با هدف ایجاد فضای امن کاری تشکیل شده است. بسیاری از شرکتها در سطح بینالمللی فعالیت میکنند، شرکت اینترنشنال اس او اس میخواهد اطلاعات دقیقی از امنیت کشورهای مختلف در اختیار این شرکتها قرار دهد. با تکیه بر اطلاعات این سایت، شرکتها راحتتر میتوانند نسبت به گسترش تجارت خود در مقیاس بینالمللی تصمیم بگیرند. همچنین گردشگران از ریسک سفر به سایر کشورها مطلع خواهند شد. بهعلاوه با استفاده از برنامههای این سایت و رعایت دستورالعملها، میتوانند سلامت و امنیت کارکنان خود را تامین کنند. در این راستا، نقشهای از کشورهای مختلف و میزان خطری که افراد هنگام سفر یا زندگی با آن مواجه میشوند، ارائه میشود. در این مطلب از لست سکند به بررسی خطرناکترین و امن ترین کشورهای جهان میپردازیم.
معیارهای رتبهبندی کشورها
این نقشه، کشورها را بر اساس سه معیار میسنجد: امنیت بهداشتی (که در دوران کرونا از اهمیت بالایی برخوردار است)، امنیت کلی کشور و امنیت جادهای. وقتی کشورها در این معیارها سنجیده شدند، براساس نتایج به دست آمده به پنج گروه تقسیم میشوند. این پنج گروه از کمترین میزان ریسک به بیشترین میزان ریسک عبارتند از: کشور هایی با میزان خطر ناچیز، کشورهایی با میزان خطر اندک، کشورهایی با میزان خطر متوسط، کشورهایی با میزان خطر زیاد و کشورهایی با میزان خطر مفرط.
به طور کلی آمار جرائم خشونتبار (مانند قتل، آدمربایی، دزدی و ...) در رتبههایی که یک کشور به دست میآورد به شدت موثر است. امّا، سایر خطراتی که بازدیدکنندگان و مسافرین با آنها مواجه هستند نیز اهمیت دارد. مثلا، خطرات ناشی از خشونتهای سیاسی بسیار مهم هستند. منظور از خشونت سیاسی حملات تروریستی، شورش، جنگ و آشوبهای ناشی از تصمیمات سیاسی است. مسئله پر اهمیت دیگر، ناآرامیهای اجتماعی است. مسائلی مانند خشونتهای قومی و قبیلهای.
علاوه بر مسائلی که مستقیم با امنیت افراد در ارتباط هستند، مواردی که مرتبط به وضعیت رفاهی است هم سنجیده میشوند. مثلا اینکه سیستم حملونقل یک کشور چقدر پیشرفته است. یا اینکه در موارد اضطراری و غیرمترقبه مانند بلایای طبیعی یا جنگ، کشور چقدر امکان ارائه خدمات را دارد. البته که میتوان از این نقشه برای اطلاع از وضعیت بهداشتی و درمانی و امنیت جادهای کشورها هم استفاده کرد. در نظر داشته باشید که مقایسه امتیاز کشور محل سکونت شما با کشوری که قصد سفر به آن را دارید، میتواند به شما در درک بهتر مقصدتان کمک کند.
خطرناکترین کشورهای جهان برای سفر در سال 2022
کشورهایی که در یکی از دو دستهبندی کشورهایی با میزان خطر مفرط و کشورهایی با میزان خطر زیاد قرار داشته باشند، جزء خطرناکترین کشورهای جهان برای سفر محسوب میشوند. طبق بررسیهای سایت Travel Risk Map در دستهبندی اول 9 کشور و در دستهبندی دوم 5 کشور قرار میگیرد. این دو دستهبندی 14 کشور خطرناک دنیا را به ما معرفی میکنند. اگر تمایل دارید که بدانید خطرناک ترین کشور کجاست همراه ما باشید.
کشورهایی با میزان خطر مفرط
در این رتبهبندی، 9 کشوری را میبینیم که بیشترین میزان خطر را دارند و در واقع خطرناکترین کشورهای جهان محسوب میشوند. این 9 کشور عبارتند از:
- افغانستان
- جمهوری آفریقای مرکزی
- عراق
- لیبی
- مالی
- سومالی
- سودان جنوبی
- سوریه
- یمن
با مقایسه این رتبهبندی با نمونه سالهای گذشته آن، متوجه میشویم که میزان خطر در افغانستان بیشتر شده و به رتبه اول تغییر موقعیت داده است. عراق نیز به رتبه سوم رسیده و کشورهایی مانند برزیل و مکزیک از این لیست خارج شدهاند. همچنین کشور سوریه نیز به این لیست اضافه شده است. دسترسی به بیشتر نقاط این کشورها برای گردشگران امری کاملا خطرآفرین است.
افغانستان یکی از خطرناک ترین کشورهای جهان
کشورهایی با میزان خطر زیاد
در این دسته بندی، 5 کشور دیگر را داریم. با وجود اینکه میزان خطری که در این کشورها با آن روبهرو هستیم به شدت 9 کشور قبلی نیست، اما همچنان جزء کشورهای پرخطر به حساب میآیند. این 5 کشور هم اکنون شامل اوکراین نیز هستند. اوکراین از سال 2014 شاهد اسکان گروههای شورشی در شرق صنعتی خود بود و امروزه نیز خطر حجوم نیروهای روسی این کشور را تهدید میکند.
- کنگو
- مصر
- نیجریه
- پاکستان
- اوکراین
همان طور که مشخص است، شورش و درگیریهای داخلی در نتیجه این رتبهبندی بسیار تاثیرگذار است. دولتها کنترلی بر بخش بزرگی از کشور ندارند و احتمال درگیریهای مسلحانه و حمله به گردشگران زیاد است. سیستم حملونقل کشور کاربردی نیست و گردشگران به بخش زیادی از کشور دسترسی ندارند.
کنگو یکی از جمله خطرناکترین کشور جهان
امنترین کشورهای جهان برای سفر
در نقطه مقابل خطرناک ترین کشورهای جهان، امنترین کشورهای جهان را داریم. کشورهایی که گردشگران و ساکنان آن از نظر امنیتی، بهداشتی و دسترسی به وسایل حمل و نقلی در رفاه هستند. در این دستهبندی کشورهایی با میزان خطر ناچیز و کشورهایی با میزان خطر اندک را معرفی خواهیم کرد.
کشورهایی با میزان خطر ناچیز
سایت Travel Risk Map در رتبهبندی سال 2022، 17 کشور را به عنوان کمخطرترین و امن ترین کشورهای جهان معرفی کرد. که امسال با اضافه شدن لیختن اشتاین به این لیست در سال 2022 تعداد این کشورها به 18 مورد رسید. این موارد عبارتند از:
- آندورا
- کیپ وردا
- دانمارک
- فنلاند
- گرینلند
- ایسلند
- کریباتی
- لیختن اشتاین
- لوکزامبورگ
- جزایر مارشال
- نائورو
- نروژ
- سان مارینو
- سیشل
- اسلوانی
- سوییس
- جزایر تورکس و کایکوس
- تووالو
در این کشورها، آمار جرم و جنایت به شدت پایین است. خشونت سیاسی یا شورشهای اجتماعی تقریبا وجود ندارد و شاهد درگیریهای قومی و قبیلهای نیستیم. خدمات امنیتی و اورژانسی قوی هستند و سرویس حمل و نقل پیشرفته است. گردشگران به راحتی به نقاط مختلف کشور دسترسی دارند، در سفر به این نقاط امنیت دارند و اختلال در این سیستمها به ندرت رخ میدهد.
آندورا امن ترین کشور جهان
کشورهایی با میزان خطر کم و زیاد در جهان
اکثر کشورهای اروپایی، آمریکا، استرالیا، نیوزلند و کانادا، جزو بهترین کشورهای جهان و همچنین کشورهایی با میزان خطر اندک هستند. تنها کشور اروپایی مستثنی از این قاعده، اوکراین است. بسیاری از کشورهای آسیایی و خاورمیانه مانند اردن، عمان، سنگاپور، ژاپن، چین، کره جنوبی، ویتنام، مالزی و برونی نیز جز کشورهای با میزان خطر اندک به حساب میآیند.
کشورهایی مثل پاکستان، سوریه، عراق و یمن در خاورمیانه جزء کشورهای پرخطر هستند. در آفریقا، لیبی، مالی، سومالی، سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی پرخطر به حساب میآیند. کشورهای پرخطر در قاره آمریکا هم ال سالوادور، هاییتی، هندوراس و ونزوئلا هستند. البته که برخی از کشورها در بیش از یک دستهبندی جای میگیرند چرا که نقاطی از آنها امنتر از سایر بخشهای آن کشور است.
رتبه ایران در این دستهبندی
ایران نیز جزو کشورهایی است که در رتبهبندی این سایت قرار دارد. همراه با کشورهایی مانند بحرین، برزیل، هند، اندونزی، قزاقستان، روسیه، ترکیه، و تونس، ایران در لیست کشورهایی با میزان خطر متوسط قرار دارد. لیست کشورهایی که امنیت آنها در سطح متوسط قرار دارد، به 68 مورد میرسد. البته باید توجه داشت که علاوه بر تمام عوامل درونی کشور که در رتبه نهایی تاثیر دارند، عوامل بیرونی نیز میتوانند موثر باشند. کشورها در قیاس با یکدیگر به جایگاهی در این لیست میرسند. در نتیجه، ممکن است جایگاه یک کشور تنها به دلیل بهبود وضعیت کشورهای هم رتبهاش بدتر شود.
ارتباط امنیت با گردشگری
به جرئت میتوان گفت که امنیت از مهمترین عوامل تأثیر گذار در انتخاب یک مقصد گردشگری است. حتی جذابترین مقاصد گردشگری نیز اگر در تامین امنیت مسافران خود ناکام باشند، به سرعت بین گردشگران فراموش میشوند و حتی با درست کردن اوضاع نیز تصویر نامناسبی از یک کشور در ذهن گردشگران شکل گرفته است که تغییر آن نیازمند تبلیغات و تلاشهای زمان بر خواهد بود. برای مثال برخی از گردشگران خارجی دیدگاه خوبی نسبت به خاورمیانه ندارند به همین دلیل حتی از سفر به کشورهای خاورمیانهای که در سطح خوبی از امنیت قرار دارند نیز اجتناب میکنند.
سخن آخر
در نهایت، با وجود اینکه کارشناسان میکوشند تا در این رتبهبندی نهایت دقت را به کار ببرند، اما اطلاع از وضعیت داخلی کشورها کار سادهای نیست. پس اگر قصد سفر به هر یک از کشورهای مطرح شده در لیست را دارید، حتما این نکته را در نظر بگیرید. رتبهبندیهای این چنینی به شما این امکان را میدهند که در سفر به برخی مقاصد، جانب احتیاط را رعایت و از حادثههای احتمالی اجتناب کنید. بنابراین، با وجود اینکه خطرناک ترین و امن ترین کشورهای جهان را معرفی کردیم، در کنار آن این منابع و رتبه بندی، حتما از منابع معتبر دیگر نیز استفاده کنید.