نرخ سودهای بانکی تغییر کرد | جدول نرخ جدید سودهای بانکی
جزییات نرخ سود بانکی جدید را در این مطلب میخوانید
نرخ سود بانکی
جزییات نرخ سود بانکی جدید را در این مطلب میخوانید
نرخ سود بانکی جدید
نرخ سود سپردههای بانکی به طور مشخص از نرخهای دستوری تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار فراتر رفته است. این اتفاق ممکن است در برخی شعب بانکها رخ داده باشد. شورای پول و اعتبار در بهمن ماه سال گذشته نرخهای جدیدی برای سود سپردههای بانکی تعیین کرده بود. این نرخها به شرح زیر بودند:
- سپردههای کوتاهمدت: ۵ درصد
- سپردههای سه ماهه: ۱۲ درصد
- سپردههای شش ماهه: ۱۷ درصد
- سپردههای یکساله: ۲۰.۵ درصد
- سپردههای دو ساله: ۲۱.۵ درصد
- سپردههای سه ساله: ۲۲.۵ درصد
اما تحقیقات میدانی نشان میدهد که برخی از بانکهااز این نرخها عبور کرده و نرخهای بالاتری را برای سود سپردههای خود تعیین کردهاند. به عنوان مثال، برخی بانکها سود ۲۳ درصدی یا حتی ۲۴ درصدی را برای برخی از سپردهگذاران خود در نظر گرفتهاند. همچنین، برخی از بانکها شرایطی مانند شرطماندگاری یک ماهه سپردهها را اعمال کرده و این میتواند تاثیری در نرخ سود داشته باشد.
به طور کلی، این تغییرات نشاندهنده تفاوتهایی در نرخ سود سپردههای بانکی میان بانکها و وضعیت بازار پول است. این موضوع میتواند بر تصمیمات سرمایهگذاران و سپردهگذاران تأثیر بگذارد
بر اساس این گزارش، طبق بخشنامه بانک مرکزی که در 10 بهمن سال 1401 به شبکه بانکی ابلاغ شد، سقف نرخ سود علیالحساب سالانه سپردههای سرمایهگذاری مدتدار به شرح زیر است:
- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی: 5 درصد
- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه سه ماهه: 12 درصد
- سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت ویژه شش ماهه: 17 درصد
- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید یک سال: 5.20 درصد
- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید 2 سال: 5.21 درصد
- سپرده سرمایهگذاری بلندمدت با سررسید سه سال: 22.5 درصد
همچنین، نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی حداکثر 23 درصد و نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد در بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی با مشتری معادل 23 درصد تعیین شده است.
با توجه به این نرخها، برخی از بانکها از نرخهای مصوب پایبند نبوده و نرخهای بالاتری را به عنوان سود سپردههای خود تعیین کردهاند. این مسئله با توجه به تورمهای بالا در اقتصاد، ممکن است مردم را به سپردهگذاری در بانکها با نرخهای بالاتر ترغیب کند. از طرف دیگر، بانکها با ترفندهای مختلفی، مانند تعیین حداقل مبلغ سپرده، سعی میکنند تا سود سپرده بیشتری به مشتریان خود پرداخت کنند.
منتظر گزارشهای بعدی از معاونت نظارت بانک مرکزی هستیم تا ببینیم آیا بانکها به نرخهای مصوب پایبند هستند یا خیر و آیا تدابیری برای برخورد با تخلفات اتخاذ می شود