لامپ سوخته | راه اندازی دوباره لامپ سوخته | استفاده از لامپ سوخته

ترفند تعمیر لامپ LED در خانه | روش درست کردن لامپ LED کم مصرف

در این مطلب ترفند تعمیر لامپ سوخته را میخوانید

ترفند تعمیر لامپ LED در خانه | روش درست کردن لامپ LED کم مصرف

تعمیر لامپ سوخته

در این مطلب ترفند تعمیر لامپ سوخته را میخوانید تعمیر لامپ LED کار دشواری نیست و احتیاج به مکان خاصی هم ندارد. برای تعمیر این نوع لامپ شاید در ابتدا تنها آشنایی مختصری با عملکرد لامپ و لحیم کاری کافی باشد. درون این لامپ ها چند ال ای دی روی بورد نصب شده و با توجه به طراحی آن بصورت سری یا موازی مدار را تشکیل داده است. این مورد درباره لامپ های LED بزرگ و کوچک یکسان است.

آموزش صفر تا صد تعمیر لامپ کم مصرف

لامپ ها نیز مثل هر وسیله برقی دیگر به مرور زمان شاهد تحولات ساختاری بسیاری شده است به طوری که در حال حاضر وقتی برای خرید لامپ به بازار می روید با طیف وسیعی از محصولات مختلف با شکل شمایلی متفاوت  با شدت نور های مختلف و… مواجه خواهید شد. اما لامپ ها اساس کار های مختلفی دارند که در ادامه چند مدل از پرکاربرد ترین لامپ ها را با هم بررسی می کنیم.

انواع لامپ ها

لامپ ال ای دی LED :

یکی از انواع بسیار کم مصرف، مقرون به صرفه و بادوام لامپ‌ها، لامپ ال ای دی است. این لامپ‌ها می‌توانند محیط‌های بزرگ را با مصرف برق کمتر روشن کنند. برای مثال می‌توان یک محیط 100 متری را با دو لامپ 150 وات روشن کرد. این لامپ‌ها نور مادون قرمز یا ماورای بنفش از خودش ساطع نمی‌کند و عمر آن‌ها حدود 25000 ساعت تخمین زده شده است.

قطعات لامپ ال ای دی

لامپ LED ( لامپ ال ای دی ) یکی از جدیدترین انواع روشنایی است که در واقع مجموعه ای از یک یا چند LED یا دیود نوری می باشند. این مجموعه برای به دست آوردن شدت نور و رنگ مورد نیاز در کنار یکدیگر قرار می گیرند. در واقع مجموعه این دیودها سبب می شود تا نوری ملایم و یکنواخت در فضا منتشر گردد. از این لامپ ها می توان جهت تامین روشنایی و همچنین تزیین فضا استفاده کرد. ویژگی های منحصر به فرد این محصول خرید لامپ LED را به گزینه ای مناسب تبدیل کرده است و سبب شده به سرعت جایگزین سایر منابع روشنایی گردند. زیرا انواع روشنایی ال ای دی با مصرف انرژی کم و بازدهی بالا توانسته اند جایگاه خود را بین سایر رقبا ارتقا دهند.

تعمیر لامپ های ال ای دی در خانه

اگر یک لامپ LED خریدید و عمر آن کمتر از یک سال شد نگران نباشید، تعمیر لامپ های ال ای دی در خانه چندان کار سختی نیست. برای انجام تعمیرات لامپ های منزل یا محل کارتان باید یکسری ابزار داشته باشید که در زیر به معرفی این ابزار می پردازیم.

ابزارهای-مورد-نیاز تعمیر لامپ

ابزار های مورد نیاز تعمیر لامپ ال ای دی

مراحل تعمیر لامپ های ال ای دی LED

گام اول: باید لامپ را باز کنید برای همین کار هم باید از یک پیچ گوشتی استفاده نمایید و اتصال آن را باز کنید. البته باید گفت این قطعات مفصل از جنس پلاستیک بوده و نگرانی از بابت شکستن آن نخواهید داشت.

گام دوم: ال‌ای‌دی ها دیودهایی هستند که از خود نور ساطع می‌کنند. البته دیود بودن به این معنی است که جریان فقط در یک جهت حرکت می‌کند و برعکس آن ممکن پذیر نیست. برای آزمایش این ال‌ای‌دی‌ها می‌توانید از یک مولتی متر استفاده کنید تا تشخیص دهید که کدام یک از آن‌ها معیوب است. زمانی که یک ال‌ای‌دی معیوب پیدا کردید آن را علامت گذاری کنید تا برای تعویض نشانه گذاری شود.

گام سوم: ال ای دی سوخته را جدا کنید و روی پایه های آن را بتراشید.

گام چهارم: برای اتصال پایه‌های ال‌ای‌دی جدید به برد از سیم لحیم و هویه استفاده کنید. چسب‌های استفاده شده برای اتصال پایه بر روی برد قوی نیستند، اما می‌توانید از مقداری چسب نیز برای این کار استفاده کنید.

گام پنجم: شما با انجام دادن این کار ساده می‌توانید دوباره لامپ معیوب شدت را به کار برگردانید و از آن استفاده کنید و می‌بینید با این که این لامپ تعمیر شده اما در عمل‌کرد آن تفاوتی با لامپ‌هایی که تعمیر نشده‌اند نیست.

لامپ کم مصرف فلورسنت :

لامپ کم مصرف یا لامپ  فلورسنت می‌تواند مصرف انرژی را 70 تا 80 درصد کاهش دهد و جایگزین مناسبی برای لامپ رشته‌ای باشد. نکته‌ حائز اهمیت درباره این لامپ‌ها، استفاده از بخار جیوه در فرایند ساخت آن‌ها است. به‎‌همین ‌دلیل گفته می‌شود درصورتی‌ که لامپ کم مصرف شکست باید فورا آن را از محیط زندگی خارج کرد.

لامپ کم مصرف از نظر عملکرد همانند فلورسنت می باشد و چون حجم آن ها بسیار کوچکتر از لامپ های فلورسنت می باشد،به آن ها لامپ فلورسنت فشرده نیز می گویند.اما به دلیل مصرف بسیار پایین انرژی و همچنین بازدهی بسیار خوبی که دارند،به لامپ کم مصرف معروف شده اند. اولین لامپ کم مصرف در سال 1973 اختراع و در اوایل دهه 1980 وارد بازار شد. لامپ کم مصرف فلورسنت (لامپهای CFL) ابتدا به عنوان یک جایگزین برای لامپ های رشته ای وارد بازار شدند. تولیدکنندگان قبلاً تولید لامپ های فلورسنت مهتابی را شروع کرده بودند، اما مهتابی ها در همان سوکت لامپ های رشته ای قرار نمی گرفتند. لامپ کم مصرف به همان اندازه مهتابی ها در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند  اما در همان چراغ های لامپ رشته ای پیچ می شوند.

حجم ویدیو: ۱۴.۷۱M | مدت زمان ویدیو: ۰۰:۰۱:۳۰
دیدگاه شما

پیوند ها

منتخب سردبیر