پرواز | مریخ

رکورد پرواز در مریخ شکسته شد

بالگرد مریخ‌پیمای نبوغ ناسا در بیست‌وپنجمین پرواز خود در مریخ، باز هم از توانایی‌های قبلی خود فراتر رفت و موفق شد دو رکورد تازه ثبت کند

رکورد پرواز در مریخ شکسته شد

طی پروازی که تیم مأموریت آن را جاه‌طلبانه‌ترین پرواز «نبوغ» (Ingenuity) در میان ۲۵ سفر خود تا کنون توصیف کرده است، این بالگرد ۱.۸ کیلوگرمی با ارتفاع ۴۸.۲ سانتی‌متر، مسافت ۷۰۴ متر را طی کرد و رکورد قبلی خود را که ۶۳۱.۸ متر بود شکست.

این بالگرد همچنین به سریع‌ترین پرواز خود رسید و با سرعت ۵.۵ متر بر ثانیه، رکورد قبلی خود را حدود ۰.۶ متر بر ثانیه افزایش داد و توانست از میدان هوایی P به میدان هوایی Q جابه‌جا شود. پرواز رکوردشکن نبوغ روز جمعه ۸ آوریل (۱۹ فروردین) انجام شد، اما تیم مأموریت در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، چند روز برای اعلام این نتیجه منتظر ماند.

بالگرد نبوغ در آوریل ۲۰۲۱ وارد کتاب‌های تاریخ شد؛ زمانی که توانست عنوان نخستین هواگردی را که موق شده در سیاره‌ای دیگر پرواز کنترل‌شده و موتوردار انجام دهد، از آن خود کند. این پهپاد همراه مریخ‌نورد «پشتکار» (Perseverance) برای یک مأموریت جاه‌طلبانه به سطح مریخ رسید که هدف آن نه تنها آزمایش پرواز در سیاره‌ای دیگر، بلکه جست‌وجوی شواهدی از حیات میکروسکوپی باستانی و جمع‌آوری داده‌های سودمند برای مأموریت‌های سرنشین‌دار آینده به سیاره‌ی سرخ است.

بیست‌وپنجمین پرواز هلیکوپتر نبوغ همچنین آن را به مقصد بعدی خود نزدیک‌تر کرد: دلتای درون دهانه‌ی «جزرو» (Jezero) که بر اساس شواهد موجود روی زمین، می‌تواند گزینه‌ی بسیار مطلوبی برای نگهداری نشانه‌هایی از حیات میکروبی باستانی باشد. مریخ‌نورد پشتکار هم در حال حرکت به سوی همان مقصد است و مجموعه‌ای از ابزارها را برای بررسی سنگ‌ها و خاک‌های منطقه به همراه دارد.

نکته‌ی جالب توجه دیگر در جدیدترین پرواز نبوغ این بود که پرواز به شیوه‌ای تنظیم شد که از گذر بر فراز سخت‌افزاری هنگام فرود پشتکار (همراه نبوغ در شکم خود) بر سطح سیاره در فوریه‌ی ۲۰۲۱ به دور از کاوشگر پرتاب شد، جلوگیری شود. زیرا بیم آن می‌رفت که برخی از اجزای آن ممکن است با ابزارهای پرواز نبوغ تداخل داشته باشند و احتمالا باعث سقوط آن شوند.

نخستین بالگرد فضایی ناسا تا کنون هم بسیار فراتر از انتظار عمل کرده است و به مهندسان این اطمینان را می‌دهد که برای مأموریت‌های آینده به فکر ساختن یک ربات پرنده‌ی پیشرفته‌تر باشند. چنین پهپادی با توانایی پرواز در ارتفاعات کم روی هر نوع سطح، می‌تواند از دوربین‌های داخلی هواگرد برای ساختن نقشه‌های دقیق و همچنین جست‌وجوی ایمن‌ترین و کارآمدترین مسیرها برای حرکت مریخ‌نوردها استفاده کند.


http://Digital Trends

منبع: Digital Trends
دیدگاه شما
منتخب سردبیر