هسته زردآلو | مضرات هسته زرد آلو

این افراد هسته زرد آلو نخورند | اگر تا بحال هسته زردآلو میخوردی از مضراتش بدان

درست است که هسته زردآلو فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مضر باشد.

این افراد هسته زرد آلو نخورند  | اگر تا بحال هسته زردآلو میخوردی از مضراتش بدان

مضرات هسته زردآلو

 

مضرات هسته زردآلو:

درست است که هسته زردآلو فواید زیادی برای سلامتی دارد، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مضر باشد.

مهم‌ترین مضرات هسته زردآلو عبارتند از:

1. مسمومیت با سیانید:

هسته زردآلو حاوی مقادیر کمی سیانید، یک ماده سمی است. زمانی که هسته زردآلو جویده یا خرد می‌شود، آنزیم‌های موجود در آن، سیانید را آزاد می‌کنند. مصرف بیش از حد سیانید می‌تواند منجر به مسمومیت، علائمی مانند تهوع، استفراغ، سرگیجه، ضعف، تنگی نفس و در موارد شدید، حتی مرگ شود.

2. مشکلات گوارشی:

هسته زردآلو حاوی فیبر زیادی است که در صورت مصرف زیاد می‌تواند باعث نفخ، درد شکم و اسهال شود.

3. خفگی:

هسته زردآلو کوچک و سفت است و می‌تواند به خصوص برای کودکان خطر خفگی ایجاد کند.

4. تداخلات دارویی:

برخی تحقیقات نشان داده است که آمیگدالین موجود در هسته زردآلو ممکن است با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین تداخل داشته باشد.

5. مشکلات تیروئید:

هسته زردآلو حاوی ترکیباتی است که می‌تواند بر عملکرد تیروئید تأثیر بگذارد. افراد با مشکلات تیروئید باید قبل از مصرف هسته زردآلو با پزشک مشورت کنند.

بسیاری از افراد به دلیل داشتن طعم خوب هسته‌ی زردآلو، تمایل زیادی به خوردن آن دارند. اما باید توجه داشت که اگر هسته‌ زردآلو به صورت خام، به مقدار و دفعات زیاد مصرف شود، مشکلاتی را به همراه دارد.

مصرف هسته زردآلو در مقادیر معقول و به صورت منظم برای اکثر افراد ایمن است اما در برخی موارد ممکن است برای برخی افراد مضر باشد. به عنوان مثال، شخصی که دچار آلرژی به هسته‌های میوه‌ها باشد، بهتر است از مصرف هسته زردآلو خودداری کند

هسته زردآلو و یا دانه میوه‌هایی مانند سیب، هلو، شلیل، گلابی، گیلاس و بادام تلخ حاوی ترکیبی شیمیایی و سمی به نام «آمیگدالین» است.هسته‌ یا دانه این میوه‌ها به طور طبیعی دارای لایه‌ بیرونی مقاوم در برابر آنزیم‌های گوارشی است، اما اگر جویده شود، در تماس با آنزیم‌های گوارشی منجر به آزاد شدن ماده «آمیگدالین» در بدن شده و به دنبال آن سم «سیانید» را تولید کرده و ایجاد مسمومیت می‌کند.

تولید مقدار زیاد این سم در بدن منجر به ناراحتی ‌های متعددی از جمله سردرد و سرگیجه، صرع، حالت تهوع، استفراغ، افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، اختلالات تنفسی، فلجی و در نهایت مرگ می‌شود. البته در صورت نجویدن و باز نشدن هسته مسمومیت اتفاق نمی‌افتد. همچنین حرارت دادن با آب نمک و خیس کردن هسته ها در آب برای مدت طولانی موجب حذف آمیگدالین می‌شود.برای کاهش خطر مسمومیت با سیانید ناشی از هسته‌ زردآلو باید به این نکته توجه کرد که هسته‌ زردآلو به صورت خام به عنوان آجیل و یا تنقلات آماده مورد مصرف قرار نگیرد و قبل از مصرف، فرآوری دست کم به مدت دست کم۳۰ دقیقه، خیسانده و جوشانده شود.

منبع: مشرق نیوز
دیدگاه شما