۱۰ بهترین شهرهای جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۲
مجله گلوبل فاینانس ۱۰ شهر برتر جهان را بر اساس ۸ معیار به علاوه واکنش به بیماری کووید ۱۹، برای زندگی انتخاب کرده است. رتبه بندی بهترین شهرهای جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۲ از هشت معیار: قدرت اقتصادی. تحقیق و توسعه، تعامل فرهنگی، زیست پذیری، محیط، دسترسی به امکانات. مرگ و میر کووید-۱۹ و نرخ رشد سالانه جمعیت، تعیین شده است. همه این عوامل برای تعیین کمیت و کیفیت زندگی مردم ساکن در شهرها حیاتی است. در این مطلب شما در خواهید یافت که ۱۰ بهترین شهرهای جهان برای زندگی، کدام ها هستند
روش رتبه بندی نسبت به سال ۲۰۲۰ چگونه تغییر کرده است؟
تأثیر کووید-۱۹ بر جمعیت جهان در سال ۲۰۲۲ مانند سال ۲۰۲۰ که تازه شیوع پیدا کرد نیست. امروزه، کووید-۱۹ در گونه انسان بومی شده است، بسیار شبیه به ویروس آنفولانزا پس از همه گیری سال ۱۹۱۸. و باید گفت که وضعیت شیوع کرونا از سه به دو درصد کاهش یافته است. تولید ناخالص داخلی سرانه نیز به عنوان عاملی در رتبه بندی بهترین شهرها برای زندگی حذف شده است. آخرین تغییر نیز بررسی نرخ رشد جمعیت به عنوان یک عامل اصلی در شهرهاست. از آن جایی که این همهگیری باعث کاهش رشد جمعیت در سراسر جهان شد، مشخص شد که افزایش جمعیت نشانه زندگی سالم شهری است. و اما ۱۰ شهر برتر جهان:
۱۰-بهترین شهرهای جهان برای زندگی، امستردام، هلند
آمستردام از رتبه چهاردهم در فهرست سال ۲۰۲۰ به رتبه ۱۰ صعود شگفتانگیزی کرده است. این شهر توانسته امتیازات بالاتری نسبت به سایر شهرهای اروپایی مانند وین، برلین و کپنهاگ به دست آورد. که عامل آن نیز امتیازات زیست پذیری و دسترسی به امکانات بهتر میباشد. یکی دیگر از عوامل این است که آمستردام در مقایسه با رقبای اروپایی خود هزینه کمتری برای زندگی نیاز دارد و انواع روش های حمل و نقل در این شهر موجود است.
۹- شهر نیویورک، ایالات متحده آمریکا
شهر نیویورک به دلیل اقتصاد قوی، اهمیت فرهنگی و تحقیق و توسعه، تنها شهر آمریکا در رتبه بندی امسال است. این شهر از رتبه چهارم در سال ۲۰۲۰ به رتبه نهم در سال ۲۰۲۰ سقوط است. عوامل آن نیز نرخ بسیار بالای مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ و هزینه های سرسام آور زندگی در این شهر، یعنی اجاره بها میباشد.
۸- از بهترین شهرهای جهان برای زندگی؛ پکن، چین
صعود پکن به ۱۰ شهر برتر برای زندگی با توجه به این که در سال ۲۰۲۰ در رده ۲۲ قرار گرفت، غافلگیرکننده است. پکن از نظر زیست پذیری امتیاز ضعیفی دارد. اگرچه اخیراً تغییر زیادی داشته است. و سطوح بالای آلودگی آن نمره ایمنی محیطی ضعیفی به همراه دارد. با این وجود، یکی از عوامل که پکن از آن سود برده، رتبه پکن از نرخ پایین مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ در چین. و رشد تقریبا ۲ درصدی جمعیت این شهر در سال گذشته است. هرچند پکن نیز مشکلات زیادی دارد، اما این شهر همچنان در حال رشد و تکامل است.
پاریس اخیرا آسیب های زیادی دیده. نرخ مرگ و میر کووید-۱۹ فرانسه بالاتر از میانگین جهانی بوده است و رشد جمعیت پاریس به حداقل رسیده. با این حال، پاریس در معیارهای سنتی مانند اهمیت فرهنگی و زیست پذیری امتیاز خوبی کسب می کند.
۶- از بهترین شهرهای جهان برای زندگی؛ سیدنی، استرالیا
درست پشت شهر استرالیایی ملبورن، سیدنی قرار دارد و در دو شهر نقاط قوت مشترکی دارند. ایمنی محیط زیستی قوی، اقتصاد نسبتا قوی که به خوبی در حال رشد است. و قرنطینه های دولت استرالیا موفق شد سرانه مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ را محدود کرده و کاهش دهد.
۵- ملبورن، استرالیا
ملبورن رتبه پنجم خود را از رده بندی سال ۲۰۲۰ با قوی بودن در زمینه محیط زیست حفظ کرده است. این شهر نه تنها دستورالعملهای سختگیرانهای را برای به حداقل رساندن کاربن حتی به صفر تعیین میکند. بلکه گروههای مختلفی را نیز دارد تا استانداردهای زیستمحیطی را تعیین و دنبال کنند. ملبورن نیز علیرغم همه گیری کروننا، رشد جمعیت قابل توجهی را تجربه کرد است.
۴- سنگاپور، جمهوری سنگاپور
سنگاپور نقاط قوت مشابهی با دیگر شهرهای آسیایی در ۱۰ شهر برتر امسال دارد. از نظر قدرت اقتصادی، اهمیت فرهنگی و ایمنی محیطی امتیاز متوسطی کسب کرده است. و سرانه مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ را نیز با موفقیت کمتر و محدود کرده است.
۳- شانگهای، چین
با استفاده از معیارهای سنتی، شانگهای در رتبه ۱۰ برتر قرار نمی گرفت. زیرا امتیازات آن در زمینه قدرت اقتصادی، اهمیت فرهنگی و ایمنی زیست محیطی چیزهای زیادی کم دارد. چیزی که شانگهای را متمایز میکند، آمار مرگ و میر فوق العاده پایین کووید-۱۹ به دلیل سیاست آن در مقابل این ویروس در چین. و رشد شدید جمعیت این شهر در طول سال گذشته است.
۲- توکیو، ژاپن
توکیو رتبه دوم در لیست ۱۰ شهر برتر جهان برای زندگی است. زیرا در مبارزه با کووید-۱۹ امتیاز بسیار بالایی کسب کرده است. این شهر همچنین به طور مداوم اشتیاق به تحقیق و توسعه در بخش های فناوری را نشان می دهد و سیستم حمل و نقل عمومی عظیم آن سطح بالایی از دسترسی به امکانات را فراهم آورده است. با این حال، توکیو در یک زمینه کلیدی ضعیف است. و آن هم رشد جمعیت این شهر است. توکیو یکی از معدود شهرهایی است که در میان ۱۰ شهر برتر دنیا در سال گذشته کاهش جمعیت داشته است.
۱-لندن، انگلستان
لندن با کسب نمرات بالا در ۸ معیار مهم این رتبه بندی، به جز کووید-۱۹ مقام اول را به خود اختصاص داده است. زیرا بریتانیا با افزایش قابل توجه تعداد مبتلایان از ابتدای همه گیری تا جنوری ۲۰۲۲ روبرو بوده است. با این وجود، قدرت لندن در فرهنگ، دسترسی به امکانات، و رشد جمعیت به طرز شگفت انگیزی بالا و بهتر از هر شهر دیگری در جهان بوده است.
2