قارچها حرف میزنند!
این اولین بار نیست که پژوهشگران سیگنالهای الکتریکی قارچها را بررسی میکنند و استدلال میکنند که قارچها ممکن است اطلاعات را از طریق ساختارهای رشتهای به نام هیف به اشتراک بگذارند.
پروفسوری قارچها را با استفاده از الکترودها تحریک کرده و فعالیت الکتریکی آن را ثبت نمود. او حدود ۵۰ واژه قارچی مشابه گفتار انسان را کشف کرده است.
قارچها ممکن است موجوداتی خاموش به نظر برسند، اما ممکن است از طریق شیوهای الکتریکی برای برقراری ارتباط و به اشتراک گذاری اطلاعات با یکدیگر یا قارچها در بخشهای دور دست در قالب یک "زبان قارچی" استفاده کنند و این بسیار شبیه به گفتار انسان است.
پروفسور "اندرو آداماتزکی" دانشمندی که در آزمایشگاه محاسباتی در دانشگاه غرب انگلستان کار میکند تکانههای الکتریکی را که از ساختارهای رشتهای به نام هیف یا ریسه عبور میکنند ثبت کرده و الگوهای الکتریکی آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.
این اولین بار نیست که پژوهشگران سیگنالهای الکتریکی قارچها را بررسی میکنند و استدلال میکنند که قارچها ممکن است اطلاعات را از طریق ساختارهای رشتهای به نام هیف به اشتراک بگذارند.
به گزارش "گاردین" پژوهشهای پیشین نشان میدهند که قارچها از سیگنالها برای به اشتراک گذاری اطلاعات در مورد غذا و آسیب استفاده میکنند. در آن پژوهش اشاره میشود زمانی که قارچهای مخرب چوب با بلوکهای چوبی در تماس برقرار میکنند سرعت ایجاد تکانهها افزایش مییابد.
با این وجود، پژوهش آداماتزکی برای طرح این سوال برجسته است: آیا فعالیت الکتریکی قارچها اصولا شباهتی به فعالیت انسان دارند؟
این پژوهشگر میگوید که پاسخ ممکن است مثبت باشد.
او با قرار دادن میکروالکترودها در بسترهای قارچ توسط رشتههای هیف آزمایش خود را انجام داده است. آداماتزکی با اتصال دستگاهها به چهار گونه مختلف قارچ انوکی، آبشش شکافته، شبح و قارچ کاترپیلار سیگنالها را به رشتههای باینری تبدیل کرد تا کلماتی را که بیان میکردند رمزگشایی کند.
او در مجموع حدود ۵۰ کلمه را ثبت کرد. پیامهای الکتریکی با آن چه در سیستم عصبی مرکزی مشاهده میشود مطابقت داشتند. در میان انواع قارچها قارچ آبشش شکافته شده که اغلب بر روی درختان با چوب سخت دیده میشود پیچیدهترین جملات را بیان کرده بود.
آداماتزکی به نشریه "نیوزویک" گفته که قارچها ممکن است از این ارتباط الکتریکی برای برقراری ارتباط با حضور خود در یک شبکه شبیه به زوزه گرگ استفاده کنند. با این وجود، این پژوهش احتمال بی معنا بودن یافتهها را از بین نمیبرد. در پژوهش منتشر شده اشاره میشود:"شباهت میتواند تنها پدیدار شناختی باشد. اما پژوهشگر این تحقیق بر این باور است که به نظر نمیرسد این رویدادها تصادفی باشند".
"گاردین" به نقل از آداماتزکی مینویسد: "شباهتهای زیادی در پردازش اطلاعات در بسترهای زنده طبقات، خانوادهها و گونههای مختلف وجود دارند". برخی از دانشمندان نسبت به پیشنهاد آداماتزکی مبنی بر اینکه زبانی قارچی وجود دارد ابراز تردید کرده و میگویند که این تعبیر "شوق بیش از حد" را نشان میدهد و با واقعیات انطباقی ندارد.
"دن ببر" قارچ شناس دانشگاه اکستر یکی از نویسندگان مطالعات قبلی در مورد این پدیده به "گاردین" میگوید:"مقاله جدید الگوهای ریتمیک سیگنالهای الکتریکی را با فرکانس مشابه پالسهای مواد مغذی که ما پیدا کردیم شناسایی میکند. اگرچه جالب است، اما تفسیر زبان تا حدودی موضوعی برآمده از اشتیاق به نظر میرسد و به تحقیقات و آزمایشهای بسیار بیش تری در مورد فرضیههای مهم مورد نیاز هستند".
با این وجود، آداماتزکی گمان میکند که تحقیقات او برای کمک به مجموعه مطالعات نوظهور در مورد زبان موجودات بدون سیستم عصبی و بی مهرگان به دلیل دیگری نیز قابل توجه هستند.
او میگوید: "تصور اصلاح شده از زبان گیاهان بهعنوان مسیری به سوی "شیئ زدایی از گیاهان و شناخت ذهنیت و ارزش و منزلت ذاتی آن" در نظر گرفته میشود.