چگونه با جنین خود قبل از تولد صحبت کنیم؟
مطالعات نشان داده است که صحبت کردن و آواز خواندن برای جنین باعث بهبود رشد مغز و ایجاد احساس امنیت در جنین خواهد شد و بعد از تولد شنیدن این نواهای آشنا باعث ایجاد آرامش بیشتر در نوزاد می شود.
مطالعات انجام شده روی جنین نشان داده است که از همان ابتدای تشکیل از محیط اطراف و خارج از رحم اثرپذیری دارد. شما میتوانید از روشهای مختلف برای ارتباط با جنین خود استفاده کنید، شعر خواندن، پخش کردن موسیقی و صحبت کردن با جنین مهارتهای شنوایی و تکلم را در جنین تقویت کرده و باعث ایجاد احساس آرامش و امنیت در جنین و پیشرفت هوشی او میشود. باید دقت داشته باید که هنگام صحبت کردن با جنین افکار مثبتی داشته باشید و حرفهایتان بدور از استرس و آرامش بخش و با مهربانی باشد. شما میتوانید با روشهای مختلف صحبت کردن با جنین و ارتباط برقرار کردن با او را تمرین کنید. میتوانید هنگام حرف زدن با جنین شکمتان را به آرامی ماساژ دهید تا ارتباط عمیق تری با جنین بگیرید. تعدادی از مطالعات نشان داده اند که جنین میتواند به این گونه ارتباطها پاسخهای معنادار بدهد که با دستگاههای موجود قابل ثبت و اندازه گیری است. به مادران باردار توصیه میشود که جنین خود را به چشم یک فرد زنده نگاه کنند و از سایر اعضای خانواده بخواهند با او ارتباط کلامی برقرار کنند. کودک قبل از تولد از تجربیات و آگاهیهای مادرش تاثیر میپذیرد به صورت تئوریک میتواند این اطلاعات را در ناخودآگاه خود حفظ کند.
زمان تکامل حس شنوایی در جنین
براساس پژوهشهای انجام شده، با شروع ماه ششم بارداری، جنین به طور مستمر با گوشهاهش صداها را پردازش میکند. رحم یک فضار بسیار پر سر و صدا است و جنین درست مانند صدای شما، صدای تپش قلب مادر، حرکات غذا گازها در روده و معده و مایعات اطرافش را میشنود. بلندترین صدایی که به گوش جنین میرسد صدای تپش قلب مادرش است شاید به همین دلیل زمانی که نوزاد را در اغوش میگیرید با شنیدن صداری ریتم قلبتان که برایش آشناست، آرام میگیرد.
حرف زدن مداوم با جنین
شاید از نظر شما و اطرافیانتان حرف زدن با جنین کار خنده داری باشد، ولی برای بالا بردن سطح ارتباطی با جنین میتوانید درباره اتفاقات روزانه با او صحبت کنید. مثلا حرف زدن درباره رفتن به فروشگاه، حرفهایی که با دوستانتان زده اید یا لذت بردن از فیلمی که دیده اید میتواند برای جنین لذت بخش باشد و او را آرام کند و باعث شود نسبت به صدای شما بعد از تولد واکنش خوبی نشان دهند و آرام بگیرد. هر روز صحبت کردن با جنین باعث بهبود رشد معزی و افزایش دایره لغات شنیداری او میشود.
تعریف کردن قصه برای جنین
اگر خلاقیت لازم برای حرف زدن با جنین درباره اتفاقات روزمره ندارید میتوانید روی چند دقیقه یا به خواندن کتاب داشتان برای او اختصاص دهید. از آنجا که لحن و آوای شما برای جنین قابل درک است بنابراین سعی کنید از داستانهای شاد برای خواندن استفاده کنید. خواندن داستانهای تکراری برای جنین توسط مادر دایره لغات او را افزایش داده و باعث بهبود درک موثر او بعد از تولد میشود.
برای جنین موسیقی پخش کنید
نیازی نیست حتما خودتان با جنین صحبت کنید میتوانید از موسیقیهای آرام بخش و شاد برای برقراری ارتباط با جنینتان استفاده کنید. گوش دادن به موسیقیهای مورد علاقه تان باعث میشود روحیه بهتری پیدا کنید و این احساس به جنین شما هم منتقل شود و نسبت به آن موسیقی احساس خوبی پیدا کنید. برای تقویت بیشتر حس شنوایی جنین بهتر است ازموسیقیهای مختلف استفاده کنید. آز آهنگهای گوش خراش یا از صدای خیلی بلند و گوش خراش برای پخش موسیقی استفاده نکنید، چون میتواند باعث ترسیدن جنین شود. خودتان هم میتوانید با صدای نسبتا بلند موسیقیهای دلخواهتان را بخوانید تا جنین با نوای صدای شما آشنا شود.
برای جنین شعر بخوانید
میتوانید دیوان شعر مورد علقه خود را بردارید و اشعاری زیبا و نفیس برای جنینتان بخوانید. هرچه این شعرخوانی ریتم بهتری داشته باشد و نزدیک به آواز خواندن شود بیشتر میتواند منجر به ارتقای تواناییهای یادگیری جنین شود. شعر خواندن اگر همراه با ریتم باشد باعث ارتقای مهارت یادگیری زبانی کودک در آینده خواهد شد.
برای حرف زدن با جنین چه نکاتی را رعایت کنیم
هنگام بیدار شدن از خواب با جنین احوالپرسی کنید. میتوانید به صورت خیالی با جنین مکالمه داشته باشید و او را مورد خطاب قرار دهید تا منجر به افزایش وابستگی بین شما و جنین شود. زمانی که استرس دارید یا عصبانی هستید با جنین صحبت نکنید تا تاثیر منفی رویش نگذارید. اگر فرزند دیگری دارید او را تشویق کنید تا با جنین حرف بزند، در این صورت ارتباط بهتری بعد از تولد بین آنها شکل خواهد گرفت. هنگامی با جنین صحب کنید که روحیه و افکار مثبتی داشته باشید، افکار و احساست شما میتواند روی جنین تاثیر بگذارد.
صحبت کردن پدر با جنین
از آنجا که سرعت رشد حافظه جنین بسیار بالا است توصیه میشود علاوه بر مادر، پدران نیز با جنین ارتباط کلامی برقرار کنند. نوزاد با شنیدن آواها و صداهای آشنایی که در دوران جنینی با آنها مانوس بوده است، آرامش پیدا میکند و کمتر گریه خواهد کرد ضمن این که نسبت به دیگر کودکان یادگیری سریعتری خواهد داشت.
مزایای صحبت کردن با جنین
- تقویت حس شنوایی
- تقویت مهارت تکلم و زودتر به حرف آمدن
- تحریک مغز و افزایش توانایی یادگیری
- کاهش استرس و اضطراب خانواده