تصاویری عجیب و غریب از نادرترین انسان های روی کره زمین+ عکس
در این مقاله قرار است سراغ اختلالها، سندرومها و پدیدههایی برویم که باعث تفاوت ظاهری افراد با اکثریت میشود، به این امید که شناخت این پدیدهها باعث شود با هیچ فردی به دلیلِ تفاوتهای ظاهری، متفاوت رفتار نشود.
اگر بخواهید با خودتان صادق باشید، آیا با این جمله موافق هستید که تمام انسانها زیبا هستند؟ وقتی به معیارهای زیبایی در زمانهای مختلف و یا حتی در یک زمانِ واحد و در فرهنگها و موقعیتهای مکانی متفاوت نگاه میکنیم، خیلی زود درمییابیم که بسیاری از افرادی که در جامعه ما زشت و غیرعادی محسوب میشوند ممکن است در زمان و مکانی دیگر به عنوان افرادی بسیار زیبا شناخته شوند. حتما تصاویر دخترِ ناصرالدین شاه و دیگر دخترانِ خوش سیما و خوش هیکلِ آن زمانِ کشورمان را دیدهاید و این حرف را تایید میکنید.
یکی دیگر از جنبههای زیبایی که ممکن است در زمانها و فرهنگهای مختلف بسیار متفاوت تفسیر شوند ویژگیها، اختلالات و حتی نواقصِ ظاهری در صورت یا نقاط دیگر بدن است. حتما میدانید برای نمونه ویژگی بسیار محبوبِ زمان ما یعنی چال گونه در حقیقت یک نقص به حساب میآید و در زمانهایی افرادی برای برطرف کردنِ آن به هر آب و آتشی میزدند.
به بهانه این مقدمه نسبتا طولانی در این مقاله قرار است سراغ اختلالها، سندرومها و پدیدههایی برویم که باعث تفاوت ظاهری افراد با اکثریت میشود، به این امید که شناخت این پدیدهها باعث شود با هیچ فردی به دلیلِ تفاوتهای ظاهری، متفاوت رفتار نشود.
پولیوسیس؛ نقص مادرزادی یا زیبایی خدادادی
پولیوسیس به شرایطی گفته میشود که دسته یا تکهای از موهای یک فرد بر خلاف رنگ اصلیِ موها، به رنگ سفید درآید. این پدیده ممکن است نه فقط برای موهای سر بلکه برای موهای روییده شده در هر بخش بدن اتفاق بیفتد(مانند ابرو) و در مواردی حتی ممکن است رنگ پوست را هم تغییر دهد.
نادرترین انسان ها
مادر و فرزندِ حاضر در این تصویر هم به پولیوسیس مبتلا هستند و همانطور که میبینید این موضوع چیزی از زیباییِ ظاهری آنها کم نکرده است. پولیوسیس به خودیِ خود خطرناک و آسیب رسان نیست اما در شرایط خاصی ممکن است ظهورِ پولیوسیس خبر از بیماریهای جدیتری مانند اختلال تیروئید و یا حتی نوعی خاص از سرطان پوست دهد.
شباهتِ پدر و راننده اوبر
پست کننده این تصویر در توضیح آن نوشته:"انگشتِ شستِ دستِ پدر من، شرایط خاصی دارد که ظاهرا شستِ بیفید Bifid Thumb یا Pre-Axial Polydactyly نامیده میشود و همانطور که در تصویر میبینید ظاهری غیر طبیعی دارد. این عکس را پدرم زمانیکه فهمید راننده اوبرش هم دقیقا شرایطی شبیه به او دارد، انداخته است و ظاهرا هر دو مرد حسابی از این ملاقات خوشحال شدهاند."
بنابر آمار تقریبا از هر هزار نوزاد، یک نوزاد با این شرایط به دنیا میآید.
ویتیلیگو Vitiligo؛ وقتی نقشه دنیا را روی دستانت داری
ویتیلیگو به شرایطی طولانی مدت برای پوست گفته میشود که طی آن و بر اثر کمبود ملانین، بخشهایی از پوست بدن رنگ پریده یا سفید رنگ میشود. ویتیلیگو ممکن است برای پوست هر قسمت از بدن اتفاق بیفتد اما عمدتا روی صورت ظاهر میشود. این شرایط درمان ندارد و مواردی مانند استرس یا سرما ممکن است به آن شدت ببخشد.
فردِ پستکننده این عکس برای نمایشِ ویتیلیگوی پوستش، دور بخشهای رنگپریده خط کشیده و همانطور که مشخص است تا حد تعجبآوری شبیه به نقشه خشکیهای کره زمین است. طبق آمار از هر هزار انسان، بین 5 تا 10 نفر به این شرایط مبتلا هستند.
سندرومِ آکسِنفِلد-رایگِر؛ چشمهای درشت کارتونی
سندرومِ آکسنفلد-رایگر Axenfeld-Rieger Syndrome به گروهی از اختلالات گفته میشود که عمدتا روی رشد و شکل گرفتن چشم اثر میگذارند. این سندروم ممکن است مانند تصویر با چشمانِ بزرگ ظاهر شود یا ممکن است مردمک چشم فرد مبتلا شکل خاصی داشته باشد و یا دقیقا در مرکز چشم نباشد.
این تصویر را مادرِ این دخترِ کوچک و زیبا پست کرده و درباره آن توضیح داده:"امروز برای صدمین بار یک فرد غریبه به من و دخترم نزدیک شد و از زیبایی و بزرگی چشمانِ او تعریف کرد و من برای هزارمین بار به این فکر فرو رفتم که آیا باید درباره شرایط دخترم به او توضیح دهم و یا فقط از او تشکر کنم؟". طبق آمار از هر پنجاه هزار کودک فقط یکی به این سندروم مبتلا هستند.
هِتِروکرومیا؛ وقتی یک رنگ برای چشمهایت کافی نیست
به پدیدهای که چشمهای یک فرد بیش از یک رنگ باشد هتروکرومیا گفته میشود و این پدیده ممکن است به صورت کامل (هر چشم یک رنگ متفاوت) ظاهر شود و یا مانند تصویر مردمکِ چشمِ فرد را دو یا چند رنگ کند.
اِنونیکیا کانگنیتا؛ وقتی نیازی نیست ناخنهایت را بگیری
انونیکیا کانگنیتا Anonychia Congenita به شرایط بسیار نادری گفته میشود که فرد بدون ناخنهای دست و پا به دنیا میآید و روی انگشتان فرد در این شرایط هیچوقت ناخن رشد نمیکند.
سندرومِ واردِنبرگ؛ چشمهایی که اندکی دورتر از هم هستند
Waardenburg Syndrome یا سندروم واردنبرگ یک جهش ژنتیکی است که طی آن ممکن است دو چشمِ یک فرد، فاصله بیشتری نسبت به معمول از هم داشته باشند. این سندروم بسیار نادر است و از هر چهل هزار کودک فقط یکی دچار این جهش ژنتیکی هستند.
تصویری که در حال تماشایش هستید تصویرِ استفانی لوچیانو پلوزا یا آنطور که معروفتر است، اِستِف سنجتی است. استف یک ویدئو بلاگِر و شخصیتِ مشهور یوتیوبی است و همانطور که میبینید سندرومِ واردنبرگ باعث منحصر به فردی چهره و در نهایت موفقیت بیشتر او در حرفهاش شده است.
دِرماتوگرافیا یا نوشتن روی پوست؛ آدمهایی با پوستی بسیار حساس
Dermatographia یا درماتوگرافیا که به نوشتن روی پوست هم معروف است به شرایطی گفته میشود که پوستِ فرد به هر برخورد، لمس یا خارشِی واکنشهایی مانند تغییر رنگ و یا تورم نشان میدهد.
فردِ صاحب دست برای نمونه برای نمایش شرایطِ پوستش، با الگوی یک کلمه دستش را خارانده است و واکنش پوستش را مشاهده میکنید. این شرایط هرچند که خطرناک نیست اما میتواند زندگی روزانه را برای فرد سخت کند. جالب است بدانید درماتوگرافیا نسبتا رایج است و بین 2 تا 5 درصدِ انسانهای روی کره زمین را تحت تاثیر قرار میدهد. با این توضیح میتوان حدس زد از بین شما مخاطبان برترینها که در حال مطالعه این مقاله هستید، حتما مخاطبانی درگیر با درماتوگرافیا هم وجود دارد.
سندرومِ واردنبرگ؛ این بار چشمانی مجذوب کننده
این سندروم علاوه بر دوری دو چشم، ممکن است باعث بروز تفاوتهای دیگری مانند ضعف شنوایی و یا مانند تصویر تغییر رنگدانههای موجود در مو، پوست و چشمها هم بشود.
در تصاویر مواردی از سندروم واردنبرگ را مشاهده میکنید که باعث تغییر رنگ مردمکِ چشم شده است ودستکم در این موارد به چشمانِ فرد، رنگ و ظاهری سحرانگیز و مسحورکننده بخشیده است. با این وجود بیشترین مواردِ ظهورِ این سندروم به ضعف شنوایی یا ناشنوایی مربوط میشود و بد نیست بدانید دلیلِ دو تا پنج درصدِ ناشنواییِهای مادرزادی، همین سندروم است.
هایپِرتریکوسیس؛ وقتی اصلاح زمانِ بیشتری میخواهد
هایپرتریکوسیس نام یک جهشِ ژنتیکی بسیار نادر است که سرعتِ رشدِ موهای بدن را تحت تاثیر قرار میدهد و ممکن است باعث رویشِ توقفناپذیرِ مو در هر قسمتی از بدن بشود. اگر دوست دارید دقیقا بدانید این پدیده چقدر نادر است باید بگویم تابحال در سراسر کره زمین تنها کمتر از 50 مورد هایپرتریکوسیس شناسایی شده است و نرخِ وقوعِ آن بینِ یک در یک میلیارد و یا یک در ده میلیارد تخمین زده میشود.
فرد سمت راست در تصویر، ژسوس نام دارد. ژسوس با هایپرتریکوسیس متولد شده است و رشدِ مو در قسمت صورتش متوقف نمیشود.
سندرومِ اِسکیتر؛ وقتی جای رژِ لبِ پشهها روی پوستت میماند
Skeeter Syndrome یا سندرومِ اسکیتر به شرایطی اطلاق میشود که پوستِ بدنِ فرد، واکنشی غیر عادی و شدید به نیشِ پشه نشان میدهد. افرادی که از این سندروم رنج میبرند ممکن است پس از گزشِ پشهها، با تورم، درد، قرمزی و یا خارشِ غیرعادی پوستشان مواجه شوند و گاه این اثار ممکن است تا هفتهها پس از نیشِ پشه باقی بماند.
در تصویر پاهای یک فردِ مبتلا به سندرومِ اسکیتر را مشاهده میکنید و همانطور که مشخص است پنج نقطه قرمز رنگ نقاطی است که مورد گزشِ پشه قرار گرفته است. این سندروم هرچند که ممکن است با ضعف یا مشکلات سیستم ایمنی، در هر سنی بروز پیدا کند اما سندرومی بسیار نادر محسوب میشود.