فاصله بین دندانی

فاصله بین دندانی یا دیاستما چیست؟

ترمیم فاصله بین دندان‌ها (دیاستما) : لبخند شما غالباً اولین معرف شما در زندگی است. فاصله بین دندان ها می‌تواند جذاب و یا یک مشکل واقعی باشد. وجود چنین فاصله‌ای هنگام لبخند زدن می‌تواند باعث نارضایتی شما شود

فاصله بین دندانی یا دیاستما چیست؟

انواع روش های بستن فاصله بین دندان ها (دیاستما)

فاصله‌ی بین دندانی  از جمله ویژگی‎های ظاهری است که بسیاری از مردم آن را دوست ندارند و معتقدند که تاثیر منفی روی زیبایی آن‌ها دارد. البته در این بین، سلبریتی‌های بزرگی همچون  آشلی اسمیت، داکوتا جانسون و پن بدجلی ، فاصله‎ی بین دندان‎های خود را حفظ کرده‌اند و آن را جزو ظاهر طبیعی خود می‌دانند.
اما با این وجود، همچنان درمان فاصله بین دندان ها خواهان زیادی دارد و یکی از پرطرفدارترین درمان‌های دندانپزشکی می‌باشد.معمولا فاصله‌ی بین دندان‎های جلو شایع‌تر بوده و بیشتر در سنین پایین‌تر دیده می‎شود.با بزرگ شدن بچه‌ها، این فاصله کاهش یافته و دندان‌ها به طور طبیعی راهی پیدا می‎کنند تا خودشان را بهم نزدیک کنند.

بعد از ۱۶ سالگی اگر شکاف بین دندان‎ها همچنان باقی‎ماند، احتمالا آن، تا پایان زندگی فرد با او خواهد بود و فقط با درمان‌های دندانپزشکی می‌توان آن را بهبود بخشید.
یک واقعیت جالب در مورد فاصله‎ی بین دندان‎ها این است که در آفریقا، دیاستما (شکاف بین دندان‎ها) یک ویژگی‎ جذاب به شمار می‌آید و برخی از افراد با عمل جراحی این شکاف را در بین دندان‌هایشان ایجاد می‎کنند. نامیبیا، نیجریه و غنا از جمله کشورهایی هستند که در این مورد بسیار متفاوت‌تر از بقیه ملیت‌ها فکر می‎کنند و شکاف بین دندان‎ها را می‌پسندند.

درمان فاصله بین دندان ها

علت ایجاد دیاستما چیست؟ آیا قابل درمان است؟

دیاستما یا فاصله‎ی بین دندانی

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم، فاصله‌ و شکاف بین دندان‌ها با نام دیاستما شناخته می‎شود. این فاصله می‌تواند در هر قسمتی از دهان شما و بین هر یک از دندان‌های شما ایجاد شود اما بیشتر بین دندان‎های جلو دیده می‌شود.
دیاستما می‌تواند روی هر دو گروه از دندان‎های بزرگسالان و کودکان تاثیر بگذارد ولی در مورد کودکان این امکان وجود دارد که با رشد دندان‌های دائمی این شکاف ناپدید شود.
هر چند که برخی فاصله‎های دندانی بسیار کوچک هستند و زیاد دیده نمی‎شوند اما شکاف‌‌های بزرگ‌تر ممکن است که زیبایی دندان‎ها را تحت تاثیر قرار دهد. خوشبختانه روش‎های درمانی متنوعی برای رفع فاصله‎ی بین دندان‌ها وجود دارد که ما در ادامه به آن‎ها خواهیم پرداخت. اما قبل از آن می‌خواهیم در مورد دلایل ایجاد فاصله‎ی بین دندان‎ها صحبت کنیم.

 

علت ایجاد فاصله‌ی بین دندان‎ها چیست؟

نمی‌توان علت دقیقی را برای فاصله‌ی بین دندان‎ها اعلام کرد اما برخی عوامل به ایجاد آن کمک می‎کنند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

اندازه‌ی دندان‌ها

در برخی افراد شکاف بین دندان‌ها مربوط به اندازه‌ی دندان‎ها و استخوان فک می‌باشد.این فاصله‌ی ممکن است زمانی ایجاد شود که اندازه‌ی دندان‌ها نسبت به استخوان فک کوچکتر باشند.
در نتیجه، دندان‌ها خیلی دور از هم خواهند بود. اندازه‌ی دندان‌ها و استخوان فک می‌تواند مربوط به ژنتیک شما باشد و شما ممکن است در بین اعضای خانواده‌تان نیز با این مشکل مواجه شده باشید.

فشار به دندان‌ها به هنگام جوییدن

در برخی افراد نیز دیاستما ناشی از عادت‎های غلط به هنگام جوییدن غذا می‌باشد. فرد به هنگام جوییدن غذا به دندان‌های جلویی فشار وارد می‌کند و این‌کار به مرور زمان باعث ایجاد فاصله‎ بین دندان‌ها می‌شود.

بیماری لثه

دیاستما همچنین ممکن است بخاطر بیماری لثه که یک نوع عفونت می‌باشد، ایجاد شود. در این حالت، التهاب به لثه و بافت حمایتی دندان‌ها آسیب می‌زند و منجر به لق شدن و افتادن دندان‌ها می‌شود. از علائم بیماری لثه می‌توان به لثه‌های قرمز و متورم، از دست دادن استخوان و دندان‌ها و خونریزی لثه اشاره کرد.

افتادن دندان

 

از دست دادن دندان‌ها یکی از شایع‌ترین اتفاقاتی می‌باشد که بیشتر ما آن را نادیده می‌گیریم. اما بهتر است بدانید که از دست دادن دندان می‌تواند عوارض جانبی زیادی را با خود به همراه داشته باشد. کج شدن دندان‎های مجاور و تغییر شکل آن‌ها، پوسیدگی و از دست دادن دندان‌های بعدی، سردرد، احساس درد در فک، عفونت، بیماری لثه و ایجاد فاصله‎ بین دندان‌ها از جمله مشکلاتی است که ممکن است بعد از افتادن دندان برای شما اتفاق بیفتد.

مکیدن انگشت

مکیدن انگشت شست یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند باعث شکاف بین دندان‌ها شود. این حرکت به دندان‌های جلویی فشار وارد کرده و باعث جلوآمدگی و فاصله‎ بین دندان‌ها می‌شود.

درمان فاصله بین دندان ها

دیاستما را چگونه درمان کنیم؟

 

درمان فاصله بین دندان ها

درمان فاصله بین دندان ها بسته به علت آن ممکن است برای برخی افراد ضروری یا غیرضروری باشد. در برخی افراد، موضوع، چیزی فراتر از زیبایی می‌باشد و نشانگر مشکل جدی همچون بیماری لثه است که باید حتما درمان شود. ما در ادامه رایج‌ترین درمان دیاستما را بررسی می‌کنیم.

براکت‌های ارتودنسی

براکت‌های ارتودنسی درمان بسیار رایجی برای فواصل دندان‎ها هستند. در این روش درمانی سیم و نگین‌ها روی دندان‌ها فشار وارد کرده و آن‌ها را به موقعیت اصلی خود حرکت می‎دهند. شما می‌توانید به جای ارتودنسی فلزی از ارتودنسی نامرئی نیز برای درمان استفاده کنید.در ارتودنسی نامرئی دیگر خبری از سیم‌های فلزی نیست و به جای آن از الاینرهای پلاستیکی شفاف، نرم و بادوامی استفاده می‎شود. البته بهتر است به این نکته نیز اشاره کنیم که ارتودنسی نامرئی برای همه مناسب نیست و بهتر است شما با درمان آن به طور کامل آشنا شوید.

باندینگ دندان

اگر شما تمایلی به ارتودنسی و استفاده از براکت‌ها ندارید، می‌توانید از روش باندینگ دندان برای رفع مشکل‌تان استفاده کنید. در این روش از ماده‌ای همرنگ دندان برای پر کردن فاصله‌ی بین دندان‎ها استفاده می‌شود و ظاهر لبخند شما را بهبود می‌بخشد.همینطور از این روش برای ترمیم دندان‎های شکسته و ترک‌خورده، افزایش طول تاج دندان، تغییر شکل دندان، ترمیم دندان‎های لکه‌دار یا دندان‌هایی که تغییر رنگ داده‌اند و به عنوان جایگزینی برای پرکننده‌ی امالگام نیز استفاده می‎شود.

ونیر دندان

ونیر دندان یکی دیگر از روش‌هایی است که شما می‌توانید برای بهبود ظاهر دندان‌ها و رفع فاصله‌ی بین دندان‎هایتان از آن استفاده کنید. ونیرها روکش‌های نازکی هستند که به بخش رویی دندان می‌چسبند و ظاهر طبیعی به دندان‌‎ها می‎دهند. همینطور ونیر دندان برای پوشش دندان‌های لکه‌دار، ترک‌خورده، شکسته، بدشکل و کج نیز کاربرد دارد.

 

اگر شما دندان‌تان را از دست داده باشید، بهترین درمان برای شما بریج یا ایمپلنت دندان می‌باشد. در این دو روش، دندان مصنوعی جایگزین دندان افتاده می‌شود و به این ترتیب از کج شدن و ایجاد فاصله‌ی بین دندان‎ها جلوگیری می‎کند.در روش بریج، دندانپزشک از دندان‌های کناری دندان افتاده استفاده می‎کند و با کمک پروتزی مشکل از سه تاج دندان فضای خالی را پر می‎کند.
شما می‌توانید برای ۱ الی ۳ دندان متوالی که از دست داده‎اید از درمان بریج دندان استفاده کنید، اما اگر دندان‎های بیشتری از دست داده‌اید بهتر است که از گزینه‌های دیگر کمک بگیرید.در مورد روش ایمپلنت نیز به این گونه است که پیچی از جنس تیتانیوم در استخوان(بجای ریشه دندان) کاشته می‌شود و سپس تاجی روی آن قرار می‌گیرد. ایمپلنت ظاهر طبیعی به دندان‌های شما می‌دهد و می‌تواند جای خالی دندان افتاده را به بهترین شکل ممکن پر کند.

3

 

منبع: دلگرم
دیدگاه شما
منتخب سردبیر